The Last Sacrifice av Simone van der Vlugt

Gunlies Svensson Januari 28, 2016 Utbildningen 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
The Final offret är en litterär thriller med Simone van der Vlugt. Tidigare publicerad av henne, The Reunion, Blue Water och Shadow Sister. Samtidigt också i höst Song.

CV

I prologen handlar om arkeologen Nicholas Boogaard, som har gjort en stor upptäckt i Egypten. Då historien verkligen börjar. Birgit är 26 och arbetar på en fastighetsbyrå. En kväll möter hon Jef på ett kafé, som befriade henne av några ungdomar. De går hem och tillbringa nästa dag tillsammans med dem. Dock är nästa morgon borta och Jef Birgit fruktar att han är en av de tomma husen, där de berättade för honom om. Hennes misstankar visade sig vara korrekt, och om de vill nå ut till honom Jef sett närmar sig en man med en pistol. Efter vluchtpogin de trängs ut av Eline. Det säger Jef att han är son till arkeologen Nicholas Boogaards och de har ett kort samtal. Birgit och Jef beslutar sedan att gå till huset av Birgit, men när de anländer de ser där att låset tvingas. Birgit packar sina saker och de går på vägen till flygplatsen eftersom Jef till Egypten vill leta efter sin far. De bokar en flygresa till Luxor och om de sitter på planet kommer i sista stund deras förföljare i planet.
Jef chartrat en taxichaufför och en omväg, de anländer till ett hotell. Nästa dag de fortfarande väljer att besöka Nicholas hus i Luxor och om de är här kommer deras förföljare. En jakt följer genom tätbefolkade centrum och de så småningom fly genom att dra i egyptiska kläder, vilket gör dem inte längre att känna igen.
Jef talar om utformningen av sin far. Så gjorde fadern att mannen hade under antiken el som de hade satellit och att invånarna i Atlantis hamnade i Egypten. Han tror att mänskligheten tidigare så avlägsen och även kanske mer än nu, utan för att världen drabbades av en katastrof, så kunskapen försvinner.
Eftersom de vill veta vad som hände med fadern av Jef, bestämmer de sig för att komma till templet och där mötte de Frances. ?? På kvällen hon leder dem genom en hemlig ingång till rummet och upptäckte när de vet att de upptäcks snävt fly. De finns där lärt sig att här en gång stod förbundsarken, som omfattar de 10 budorden var. Som Birgit och Jef vill återvända till hotellet visar sig påverkas av en brand.
Sedan möter Medhat och han berättar för dem om Nicholas, och han tar dem till Hurghada, färjan till Sharm el Sheikh. Väl där, de tar bussen till berget Moses och de bestiga berget. Där är nästan dödad av sin förföljare, men det är Medhat som räddar dem från deras angripare. I närliggande kloster tycker de att det fanns faktiskt Nicholas och att han gick till Chartres, Frankrike. Han har listat i sina anteckningar Credo J. C ??. ?? och de tror att det kommer att Julius Caesar.
De tar planet till Frankrike och de går till Claude de Morbihan. Han leder dem runt domkyrkan och det de möter hans kusin, Francois. Efter turnén i katedralen de vill det igen och igen Jef stal nyckeln och de kommer att återupptas i domkyrkan. Där upptäcker en sten som lyftes nyligen och de lyfter också stenen. De går in i kryptan, där de fångas upp av någon. Bara två dagar senare var de befriades av styrningen av domkyrkan.
De går sedan tillbaka till hemmet av Morbihan och upptäckte att det Birgit något. Hon uppfinner en ursäkt och kommer att inspektera huset och de slutligen anländer till källaren. Det finner hon en låg, nyligen tillämpats cement, men plötsligt, Jean-Claude bakom dem. Han berättar att han dödade Nicholas, att hålla hemligheten med Ark. Med hjälp av en flaska champagne och en flaska vin Birgit lyckas övermanna honom.
Berättas i epilogen att en stämningsansökan mot Alain och Jean-Claude. Det blir också tydligt att Nicholas faktiskt begravdes i källaren och Jef är begravningen förbereder i Amsterdam. Birgit är hemma och bestämmer för första gången på två år för att ringa sin mamma igen.

Översyn av boken

Jag tyckte det var en spännande bok. Boken är utformad så att när det blir mer spännande, är de utrymmen som beskrivs i mindre omfattning, så historien går snabbare. Detta ger dig en känsla av att allt händer mycket snabbt, så att du kan känna med karaktärerna.
Jag läste boken med stor entusiasm, eftersom jag är ganska intresserad av Egypten. Jag har varit där flera gånger och därför kände jag en hel del aspekter av berättelsen. Jag tyckte också det var trevligt att det var en historisk nyans att sitta, det vill säga sökandet efter förbundsarken.
Den negativa aspekten av denna bok, finner jag det mycket lik Da Vinci-koden av Dan Brown. Återigen är det en jakt och ett sökande efter en konstskatt, men ändå skulle jag ändå rekommendera boken för att läsa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha