The Great Grizzly Bear

Jimi Hammarström Februari 26, 2016 Natur 17 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den grizzlybjörn är en enorm björn på människor hotar att komma över. Men han är sällan män. Sedan 1975 djuret i USA på listan över utrotningshotade djur, även i nationalparker, ökar befolkningen igen.

Territorium

Grizzly Bear finns bara i västra Nordamerika, för att vara mer exakt i vissa delar av USA, Kanada och Alaska. Historisk information visar dock att deras livsutrymme fram till ankomsten av de vita var mycket större och de var också vanligare i västvärlden. I Kanada och Alaska, björnarna fortfarande ganska vanliga, i Alaska verkar så ?? komma till cirka 30.000 djur. På fastlandet i USA, den enda ordning ?? n 1000 djur. De finns i olika typer av landskap, både i skog och alpina ängar, tundra ?? s och speciellt nära floder.

Grizzly

Den grizzlybjörn skiljer sig främst från brunbjörnen av den stora puckel mellan axlarna. De är en underart av brunbjörn. Grizzlybjörn päls på tips kan ibland vara några vita, en del för den amerikanska termen ?? gråhårig ?? görs. Grizzlybjörnar älskar ett varmare klimat än sina bruna bröder, som ofta väljer mycket kalla områden. Grizzly Bear puckeln ger extra kraft för att köra och gräva. Grizzly ?? s kan nå en hastighet av så ?? n 50 km / t. Deras vikt varierar kraftigt efter sin vinterdvala, de är oftast starkt minskat, men i slutet av sommaren, kan en vuxen man nå en vikt på upp till 500 kg. I vilt tillstånd djuren kan nå en ålder av så ?? s 25 år.
Grizzlybjörnar är allätare, dvs allätare. De äter växter, fisk och kött. På grund av sin styrka och storlek de har knappt några naturliga fiender och även pumor och vargar ?? s stå på sitt byte som en vuxen man.

Ensamt

I princip är det grizzlybjörn en ensam djur. Undantaget är en mor med sin pojke. Grizzly mamman tar så ?? s cirka tre år för hennes pojke, hon får mellan en och fyra, oftast två. Då pojken står ensam. De blir könsmogna cirka fem år. Ibland finns det en stor samling av grizzlies, när de möts på en viss framgång ställe att fiska. Detta ses speciellt i Alaska. Dussintals björnar kan ses på ett ställe, där de fiska lax och annan fisk, att bygga deras vervoorraad för den långa vintern.

Viloläge

Grizzlybjörnar övervintra och som kan ta upp till sju månader, beroende på var de bor. En sann viloläge, är det inte för att de kan när som helst för att vakna upp och bli aktiv. När kvinnliga björnar hibernate, startar omedelbart embryot att växa embryot ?? s. Hon är i slutet av våren eller början av sommaren blev gravid, men graviditeten är sedan tillfälligt stoppas, frukt eller frukt börjar växa så fort hon börjar sin vinterdvala. I januari eller februari, hennes pojke född och hon tar hand om dem i hennes gömställe tills vintern är över. På grund av sin vinterdvala, björnarna under sommaren, äta stora mängder för att överleva vintern utan mat.

Hot

Grizzly ?? s människor som möjligt kommer att gå ur vägen, men om de känner sig hotade eller när en kvinna ser att hennes unga hotas, en grizzly vidta åtgärder. Så ?? s enorma björn kan vara mycket hotfull så ?? s fall, men en björn kommer inte söka upp människor på eget initiativ.

Utrotningshotade arter

I 48 stater i USA, grizzlybjörn inspelad 1975 i listan över utrotningshotade arter av US Fish and Wildlife Service. I Alaska, där befolkningen är mycket större och det var tillåtet att jaga djuret. I Yellowstone Park, är djuret bort från listan sedan 2007, eftersom det befolkningen har ökat kraftigt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha