Åtgärd Gingivit: 5 tips för behandling av gingivit

Lall Gunnarsson Februari 28, 2016 Miscellanea 821 72
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Gum sjukdom är en inflammation i tandköttet eller "tandköttet. Inflammerat tandkött är av den anledningen även kallad gingivit. Gum sjukdom orsakas av plack, tandsten och bakterier samlas runt tänderna och bosätta sig i kanterna på tandköttet. Detta orsakar så kallade "fickor", och, i slutändan, en bakteriell infektion i tandköttet. I den här artikeln kan du läsa hur du kan eliminera och förebygga sjukdomar i tandköttet ...

Symtom gingivit + utseende

Gingivit dvs tandköttsproblem för med sig alla typer av tandköttsproblem. Första tandköttet blir mjukare, känsligare och mörkare i färgen. De viktigaste symptomen på tandköttssjukdomar är följande:

 • Smärta
 • Irritation
 • Rodnad
 • Utträde
 • Bleed
 • Swell
 • Fistlar, sår, bölder och sår

Ju längre gingivit kvarstår, desto värre symtom och tecken på gingivit är ... Och desto större är risken för permanenta skador!

Orsaker till gingivit

Kanterna på friskt tandkött är nästan sömlöst anslutna till tänderna. Plack, tandsten och bakterier, men kan orsaka tandköttet blir irriterade, lämnar en lucka mellan tanden och tandköttet hals. En fast mellanliggande utrymme kallas också en "ficka".

I fickan på tandköttet samlas bakterier, vilket tandköttet blir infekterade och drar sig undan. Bakterierna som bildar plack och krypa bakom tandköttet, du oftast få i genom din kost. Tandköttsproblem förekommer också i de allra flesta fall av bristande munhygien ...

 • Bristfälliga borsta tänderna
 • Fel polish
 • Hoppa tandköttet i munvård
 • Inte tandtråd och tungan inte skrapa
 • Otillräcklig tand besök

Observera att tandköttsproblem också kan orsakas av en allergisk reaktion mot vissa produkter för munhygien, vissa läkemedel och vissa hygienkrav.

Farliga gingivit parodontit =

Ju längre ut dina tandköttet och hur allvarlig tandköttsproblem blir, kan de lättare nya bakterier ansamlas i och bakom tandköttet. Således kan gingivit anta farliga former. En avancerad tandköttsproblem kallas parodontit ...

Parodontit är en bakteriell infektion som uppstår när tandköttsproblem gingivit dvs blir svår. I fallet av parodontal sjukdom är inte bara de inflammerat tandkött. Bakterietandköttsinfektion sprider sig till stöd vävnader i tänderna eller "periodontal":

 • Root Fleece
 • Alveolära / tandrif
 • Bone / käke

Observera att parodontit i käkben kan även förlust av tänder resultat!

Förhindra Gingivit

Gingivit orsakas av bakterier mycket; Parodontit orsakas av specifika, aggressiva bakterier. Förekomsten av gingivit, därför ligger i att avlägsna och döda bakterier i munnen. På så sätt kan du förhindra sjukdomar i tandköttet efter:

 • Borsta tänderna med antibakteriell tandkräm
 • Använd antibakteriell munvatten
 • Aktiva antibakteriella medel innefattar klorhexidin, triklosan och alkohol
 • Förbättra gummi tandkräm
 • Varje halvår besöker din tandläkare för kontroll
 • Om det behövs, låt ta bort tandsten
 • Tandkött regelbundet "massage" med tandborste
 • Tandtråd tänder dagligen med tandtråd eller tandrager
 • Tungan skrapa med tungskrapa eller tungskrapa

Också viktigt är att lära sig ordentlig borstning teknik och med en mjuk tandborste!

Gingivit behandla och åtgärda

Om du vill fixa inflammerat tandkött, då är du redan för sent. Tandkött som har dragit sig ur eftersom knappast kommit tillbaka ännu.

Tandköttsproblem bör dock behandlas så snart som möjligt för att undvika allvarliga komplikationer. Behandling av mild gingivit består vanligen av rengörings av gummit av en tandläkare och / eller patienten själv. Emellertid är behandling av svår tandköttssjukdom som består av ett antal intensiva stegen:

 • Forskning mun och inflammerade ställen avgöra i Notera &
 • Rum i tandköttet ordentligt ren
 • Om det behövs, skär kraftigt inflammerat tandkött
 • Öppna göra avlägsnande av eventuella bölder och pus
 • Utjämning av återstående gummi
 • Ibland antibiotika är föreskrivna för gingivit
 • När käkbenet inflammation kräver oftast kirurgi

Slutligen ska patienten vara hemma för att tillämpa en extra god munhygien när det gäller egenvård för att förhindra återgång av gingivit.

Slutligen

Friskt tandkött är inte känslig för beröring, inte blöder lätt och dessutom gör inte ont. Var extra försiktig om det nu finns bevis för dessa typer av symptom! En begynnande gingivit är i själva verket mycket troligt. Vad ska man göra? Omedelbart tillämpa en bättre munhygien eller, om det är nödvändigt, boka tid hos din tandläkare eller tandhygienist.

Har du erfarenhet av eller frågor om tandköttsproblem? Lämna din kommentar nedan! Tack Paul för kommentaren! Skål, Anneke Du är välkommen! 😉 Floss ... Där får du sådana magnesium tillskott?

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (72)
Ricko Bolander
  Like 0   Dislike 0

Hej, Sedan några dagar sedan hittade parodontit med mig. Jag har alltid haft en stark tänder och borstade tänderna vanligtvis 2x per dag. Möjligen med en hård tandborste och felaktig borstning teknik, i kombination med hormonförändringar med mig upptäckte till min fasa parodontit. En ratten lutas att växa och två andra väljer påverkas. Även om jag inte är här en hel del problem, jag vill bli hjälpt här asap. Nu tandhygienisten har ett avtal i början av december med min gjorts när det gäller en bakteriologisk undersökning och en undersökning ficka. Till min kommentar att jag fortfarande hitta pågå så länge, fick jag veta att detta var möjligt. Nu tror jag att det är absolut ingen bra idé med en sådan allvarlig sjukdom två månader att gå runt innan det ens är en utredning, att inte tala om ett botemedel. Vad är din reaktion och erfarenhet? En bekymrad kvinna på nästan 50 ...

Karianne Friberg
  Like 3   Dislike 0

Kära Paul, jag har en protes sedan 33 år men nu mitt tandkött är inflammerad och min kind är lite tjock här, vad kan jag göra?

Zelmer Åkerman
  Like 0   Dislike 2

Exemplet som du proteser kan vara lite "Start Up" för att tandköttet och / eller smak. Detta kan irritera munslemhinnan och antändas. Om inflammationen är inte snabbt läker eller ännu värre, jag skulle personligen tandläkare eller läkare låta klockan. Styrka!

Guttorm Fredholm
  Like 5   Dislike 0

Kära Redaktör, jag går 2 gånger per år till tandläkaren och tand ser bra ut. Jag kommer att skickas till tandhygienist och jag får ett forsknings- och sedan komma tillbaka för behandling. Jag har varit och jag blev stel och jag genomgick behandling. Men redaktörer, hur kunde jag inte inflammerat tandkött hade när jag gick in och efter behandlingen jag har 14 dagar inflammerat tandkött? Jag är redan 14 dagar till spolning. Jag hoppas att jag får tillbaka reaktion!

Wickea Fronberg
  Like 1   Dislike 2

Som en tandhygienist med spetsiga / vassa hood gadgetar tandsten över och under tandhalsama avlägsnas, kan tandköttet bli irriterad och även inflammerad. Detta kan bero på plockning av dentala instrument, men också på grund av att förbli lösa bitar av plack i tandfickorna. Styrka!

Annick Hagelin
  Like 5   Dislike 1

Jag har i flera år lidit av inflammerat tandkött och en stor D-vitaminbrist. Egentligen aldrig haft mycket erfarenhet, utom naturligtvis för blödning under borstning och trötthet. Bra på sistone jag dricker mycket kaffe med socker, och sedan ett par dagar tandköttet när en tand kommer genom svullen, och även gul / grön vid kanten av ratten. Om jag vaknade bara upp och bara åt det sväller så mycket att jag inte riktigt fick mina tänder tillsammans. Inte heller den sida av min mun ont när jag talar, men jag tror att det har att göra med svullna körtlar och / eller kanske streptokocker i halsen eftersom jag röker. Jag skulle vilja veta vad jag kan göra bäst mot detta, eftersom jag ligger nu sjuk hemma med smärtan. Tack på förhand!

Gullie Ekbom
  Like 0   Dislike 1

Med en sådan allvarlig tandköttsinfektion, du måste verkligen sluta med deras GP. Eller kontakta din läkare först, eftersom det mycket väl kan vara så att han / hon skickar dig direkt till tandläkaren. Styrka!

Eckehard Edlund
  Like 2   Dislike 1

Hej, jag är 14 år och jag har inflammerat tandkött. Jag vet att jag har tandköttsproblem eftersom det är tjock och blod som jag polish. Jag har också en konsol block och blocken kan jag få svårare vid kanten av tanden att borsta mot mitt tandkött. Till min framtand framsidan finns det en bit tuggummi löst. Jag har försökt allt för att få mina ont i tandköttet försvinner ... Jag tandtråd mina tänder nästan varje dag och jag borsta med en elektrisk tandborste. Vad kan jag göra för att min ömma tandkött läka?

Agart Syrén
  Like 5   Dislike 0

Om en månad eller två sedan jag märkte att jag hade tuggummi återkallas en tand. Aldrig hade blödning eller inflammerat tandkött. Läs att det kunde ligga till rengöring. Så två månader med elektronisk tandborste polerad, visst märke av tandkräm och använda Listerine. Nu har jag ett antal andra positioner drog också tandköttet. Återigen hade jag ingen blödning eller inflammerat tandkött. Jag har en stark känsla av att det har ingenting att göra med rengöring, men vissa bakterier eller så, i kombination med minskad motstånd.

Hanus Ahlgren
  Like 2   Dislike 2

Pensionerade tandkött oftast inte tyder på en bakteriell infektion, utan snarare en följd av brist på vissa näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och aminosyror. Även om det naturligtvis finns många fler möjliga orsaker till tuggummi dragits tillbaka ... I den här artikeln om vikande tandkött, kan du läsa mer om det om så önskas.

Gunnevi Enquist
  Like 1   Dislike 2

Jag känner att mitt tandkött med min främre övre tand ganska infekterad. Det känns som om ett lager skrapas bort i tandköttet också tandköttet dra tillbaka en del. Borsta tänderna är nu gör mycket. Vad kan jag göra?

June Skoog
  Like 1   Dislike 1

Min dotter sex hade / har en tandköttsproblem i hennes mjölktand. Och som har behandlats hos tandläkaren. Nu har hon fått från honom en kurs av antibiotika en vecka. Eftersom antibiotika hon har ingen smärta alls, men nu har jag märkte i morse att knölen på hennes tandköttet finns kvar, nu rött och blått med en gul prick i mitten av knölen. Jag får henne ingen väg tillbaka till tandläkaren, så vad kan jag göra eller vad du rekommendera mig?

Anniesette Lagerkvist
  Like 4   Dislike 0

Min dotter sex hade / har en tandköttsproblem i en mjölktand. Efter att ha varit till tandläkaren, fick hon därför att hon hade för mycket rädd antibiotika under en vecka för att ta hem. Då de inte klagar över smärta. Nu flera veckor senare, borstade jag tänderna och såg att inflammationen är fortfarande kvar, nu röd / blå med gula fläcken i mitten. Men har hon ingen smärta ... Bb och tandborsten kan gå rätt över, men hon inte gråta. De absolut inte vågar gå tillbaka till tandläkaren, få henne dit med några 10 hästar går. Vad är din åsikt, vad kan jag göra nu?

Crispina Sundin
  Like 0   Dislike 0

Så länge du inte vet vad den underliggande orsaken till tandkötts missfärgning och behandling tandköttsproblem är praktiskt taget omöjligt. Våga din dotter gick till doktorn? Han / hon kanske kan avgöra om det finns någon tuggummi tuggummi pigmentering eller missfärgning av en faktisk inflammatorisk sjukdom, såsom torsk, herpes / gingivo stomatit, candida / candidiasis, kräfta sår, eller nåt sånt ...

Gunna Östberg
  Like 4   Dislike 1

Hej, jag har löständer och strax ovanför mina tänder hud / tandkött som är löst och jag tror inflammerad. Vad kan jag göra för att det jag har en fot redan spolas?

Irma Nordlund
  Like 4   Dislike 2

Jag har varit till tandläkaren i april då det konstaterades att jag hade en tandhälsa. Men sedan två veckorna har jag blödande tandkött, genom att avfyra det gör ont, när du borstar, jag är bara om genom marken och skjuta på tänderna lyckas t ändå trevligt, vad kan det vara?

Lycka Öberg
  Like 5   Dislike 0

Låter som en tandköttsproblem. Att du har friska tänder, betyder inte att du är immuna mot infektion och inflammation. Du har bara en gång för att få en bit av rykande het pizza till tandköttet ... göra det, men ett litet sår uppstå tandköttet eftersom du alltför hård borste eller mejsling med en tandpetare eller tandtråd ... Det behöver en patogena bakterier från tandköttet går till kom ... En tandköttsproblem kan aldrig förebyggas med 100% säkerhet.

Hallvard Hedstrom
  Like 0   Dislike 2

Kära Paul, För år hör jag vid varje besök till tandläkaren att mina tänder är inte tillräckligt bra husdjur och uppvärmning. Det är därför jag alltid blöder. Min tandläkare insisterar alltid där så att jag fruktar att se. Jag gör allt för att ordentligt hand om min mun och tänder, såsom upplysta varje dag, använder munvatten, Parodontax tandkräm, elektrisk tandborste, borsta tandkött ... Nu vet jag de senaste sex månaderna som jag har en solid B12-brist. Gör det nu fått veckovisa injektioner administreras av my GP. Min vitamin D är också låg, hälften av det minsta värdet är normalt tillämpas av allmänläkare. Jag bad om att göra min tandläkare om det är något med mina blödande tandkött kan ha. Han tyckte att det var en löjlig idé, eftersom vissa sammanhang hade aldrig varit vetenskapligt bevisat. Så nu ska jag skickas till en tandhygienist eftersom jag borsta mina tänder "fortfarande inte bra." Ovan ser jag du hänvisar till vitaminbrist. Kan du berätta var du baserar det så jag är något starkare på min tandläkare? Han annars inte bry med tandhygienisten men känner så "inte hört".

Melius Anderberg
  Like 1   Dislike 2

Det är verkligen inte generalisera eller menat som en förolämpning, men jag blir mer och mer tanken att många allmänläkare och tandläkare är inte väl medvetna om samtida hälsofrågor och vetenskapliga insikter. Det verkar som en del sedan sin läkarutbildning knappast ha lärt sig något mer och verkar inte vilja gräva i nya insikter, åsikter och slutsatser. Jag läste överallt att GPs är skyldiga att närvara vid minst 200 timmar ett femårigt utbildning, och att de tillbringar i genomsnitt 25% fler timmar på kompetensutveckling än vad de är skyldiga enligt omregistrering kraven ... Men i praktiken, jag kommer så många otroliga historier mot vilken kortsiktighet, trångsynthet, naivitet och likgiltighet som visas av allmänläkare. Min granne 7 till exempel, verkar ha Crohns sjukdom, men hennes läkare trots uppenbara symtom och tecken i månader vägrade en remiss eftersom Crohns är sällsynt hos barn ... Och om jag fånga både i min omgivning som via plats otaliga liknande berättelser. Dessutom kan jag skriva en bok om mina personliga erfarenheter med inkompetens och försumlighet bland allmänläkare och specialister. Min fru som går till doktorn med epilepsi, i väntrummet till ett epileptiskt anfall och bokstavligen ignoreras av läkaren ... Då frågar om det kan finnas kan vara epilepsi, men får höra att "unga flickor bara passera ut" ... Och efter år av slapphet och även avsiktlig försummelse på eget initiativ till Belgien för att gå för att få hjälp, där inom en dag av epilepsi bestäms ... Förresten EXTREMT bra, lovande erfarenheter med läkare i alla fall ... Ledsen att jag undvikande och uitweid ... Min poäng är att det sannerligen långtgående relationer är kända mellan klagomål tuggummi och D-vitaminbrist ... men också mellan tandköttsproblem och brister av vitamin C och vissa B-vitaminer ... Din läkare bör enligt min mening bör veta att blödande tandkött ända till de första symptomen inkluderar sjukdomar som skörbjugg och stomatit, sjukdomar som är direkt relaterade till vitaminbrist, inklusive C-vitaminbrist och brist på vitamin B12. Se om så önskas mina källor ... Finns det något för närvarande vidtas mot din brist på vitamin B12 och D-vitaminbrist? Förhoppningsvis sker en snabb förbättring av din situation? Hälsningar, Paul

Thomas Ohlsson
  Like 0   Dislike 1

Genom år av antidepressiv användning har förstört mina tänder ordentligt. Hur kan jag stoppa detta?

Bernd Åhlund
  Like 4   Dislike 2

Det ljuset på naturen och svårighetsgraden av dina tandproblem ... Finns det någon plack, tandsten, karies, saknad glasyr, djupa håligheter / hål, saknade bitar tand, saknade tänder / kindtänderna, pensionerade tandkött, gingivit, eller en kombination av flera tandproblem? Ytterligare sönderfallet av dina tänder ligger åtminstone övervägande på bästa möjliga tandvård ...

Claudius Fredholm
  Like 5   Dislike 2

För en vecka jag återigen kraftigt inflammerat tandkött, särskilt på den plats där min väljer att gå mina tänder i min konsol. Jag har en hel del smärta när du borstar och få upp varje morgon och kväll stampa borsta mina tänder. När min nedre tandköttet är en sorts konstiga vita waasjes. Jag har precis nedanför, ovanför jag har inga problem. Det dras tillbaka i min mun mitt tandkött. Jag har haft det förut, men då det var över inom några dagar. Munvatten hjälper inte och jag har redan borsta med tandkräm för friskt tandkött. Vad kan jag göra för att åtgärda detta? Omkring sex dagar går min konsol ser ut, då måste jag vänta så att jag kan göra bra där igen? Tack!

Perry Magnuson
  Like 3   Dislike 1

Jag har många år blödande tandkött efter ett besök till tandläkaren få plack och kasseras efter några dagar är det bättre, men efter ett tag börjar blöda den tillbaka och det börjar lukta. Jag kan nu göra något åt ​​det? Jag har ingen smärta, bara blod mitt tandkött ibland mycket starkt att jag gör mycket blodprov, särskilt på natten och på morgonen.

Hermoder Lundberg
  Like 1   Dislike 1

Blödande tandkött är ett tecken på bristande munhygien / tandrengöring. Inte nödvändigtvis att du också lite polerade, men du är inte optimal tandborstning och tandtråd kan inte raagt ​​och tömningar. Således uppstår plack och tandsten runt tandhalsama, vilket resulterar i blödande tandkött. Blödande tandkött, dessutom kan också vara resultatet av vissa vitaminbrist eller mineralbrist, inklusive en brist på vitamin D, vitamin B12 och vitamin C. Och i mindre grad brist på magnesium, B2, B3 och B6. Kanske hittar du också dessa tips för optimal munhygien och tandvård ... Borstning: 5 borst tips för vackra och friska tänder De tre bästa tips för att lösa "stinker ur din mun" Flossing tänder: vad som är bäst flosmiddel för dina tänder? Plack och tandsten: Hur plack + tandsten på tänderna? Åtgärda och förhindra dålig andedräkt - Behandling + resurser Gum Disease: Behandling, symptom och orsaker Bästa munvatten och varumärken munvatten Styrka och hälsningar, Paul

Mikal Englund
  Like 3   Dislike 2

Jag fick antibiotika för halsfluss, amoxicillin upplösande tabletter. Som en bieffekt, bland annat orsakar tandköttet irritation etc. Nu är jag halvvägs igenom och är nu så en tjockare kind och tandkött ont övre vänstra som skiljer kinden i tandköttet. Och det är mer rödaktig och det verkar finnas några blåsor på insidan av kinden. Nu måste jag gå tillbaka till den första läkaren att ifrågasätta annan behandling eller vad behöver jag med detta?

Abel Lidholm
  Like 1   Dislike 2

För säkerheten ringde GP assistent. Han / hon kan bedöma om en ytterligare samråd med din läkare är tillrådligt.

Tobia Schauman
  Like 2   Dislike 1

Hej, jag är 14 år gammal och jag lider av mitt tandkött med min hund. Antagligen är inflammerad, blodet också varje gång jag borsta över det. Och det är mycket tjock och ibland fortfarande kan göra en halv-timme smärta efter tandborstning. Vad ska jag göra? Att gå till tandläkaren, bara hålla polering tills det passerar eller något annat?

Karo Schauman
  Like 2   Dislike 0

Den föredragna lösningen beror på den underliggande orsaken till tandköttet klagomål. Om det Tartar på tandhalsen är närvarande, kan du gå till det bästa längs tandläkaren att skrapa rent tandhalsen, och, vid behov, för att göra etsning. Om "vanlig" avser en mild gingivit kan noggrann tandrengöring räcker. Försiktigt men bestämt borsta med kvalitet tandkräm ... Gentle tandtråd utan att skära tandköttet ... och om det är nödvändigt, skölj med saltlösning eller antibakteriella munvatten. Om du oroa dig, kan du kontrollera dina tandköttsproblem med din tandläkare, om än bara som en försiktighetsåtgärd ...

Båtel Lindblom
  Like 3   Dislike 1

Hej, jag väljer en inflammation i min nedre högra sedan ett par dagar. Har du kanske en ledtråd vad jag kan göra härifrån?

Lina Hedstrom
  Like 2   Dislike 1

Ja, gå till tandläkaren. En infekterad tand är nämligen intern rengöras, repareras eller ens bort ... Här bara en tandläkare kan hjälpa dig. Om infekterade tänder kan vara valfritt läsa den här artikeln om tandinfektioner. En hel del styrka det!

Bette Geijer
  Like 0   Dislike 0

Jag har ungefär ett halvår redan drabbats av inflammerat tandkött. Jag går ungefär tre gånger i veckan med tandpetare i mina tänder, men jag är alltid illamående och yr. Smärtan är inte mindre och det blöder enormt. Efter att borsta tänderna, jag har om en annan timme eller fem problem med mitt tandkött. Ibland skölja jag efter att borsta tänderna med Listerine, men det är inte en trevlig känsla. De säger att om blod, helar det, men det är fortfarande tar mycket lång tid. Jag är bara 20, så jag har ingen känsla alls det.

Berny Ahlgren
  Like 2   Dislike 0

Kära Lizzy, gjorde du visa dina tandköttsproblem redan kommit med din tandläkare? Gum sjukdom som varar så länge tyder nämligen kronisk gingivit: en ihållande, ihållande infektion i tandköttet i händerna på bakterier. En dålig munhygien fungerar kronisk gingivit i handen, eftersom en inflammation i tandköttet är oftast resultatet av dental plack på tänderna, nära tandköttsfickor. Det är bakterierna djupt inom dental plack och tandsten som orsakar en kronisk inflammation i tandköttet. Och en sådan ansamling kan egentligen bara uppstå om tänderna inte ordentligt rengjorda. Detta kan bero på att du inte tillräckligt ofta polerad, felaktig borstning teknik, för gammal eller för hårt tandborste, för hårt böka med tandpetare eller tandragers, en konsol så att du kan nå dina tänder halsar är mindre lätt med din tandborste ... Din tandläkare kan ta bort plack och tandsten nära tänder eller tandkött fickor off scratch, så den kroniska tandköttsinflammation kan läka. Vid behov aktuella antibiotika och speciellt tandkräm och / eller munvatten ordinerats. Om du bokstavligen yr från smärta när röra tandköttet med tandpetare Jag skulle verkligen vilja rekommendera med din tandläkare så att du ser inflammerat tandkött och tandkött städas inte alltför hårt. Styrka och få väl snart! Hälsningar, Paul

Evalda Stenström
  Like 3   Dislike 1

Och som tandkrämer är antibakteriell? Jag sist också tvättade min mun skölj med Listerine och det sved ganska lätt på platserna, främst övre tänder tandkött.

Berthina Nordquist
  Like 0   Dislike 2

Du kanske tänker på tandkrämer med antibakteriella medel / ämnen såsom triklosan eller klorhexidin. Personligen, jag skulle sådana "aggressiva" tandkräm faktiskt använder endast under gingivit och inte standard. Steg sedan bara vända på en mild, naturlig tandkräm. Den antibakteriella aktiviteten hos många tandkrämer snarare reflektera mer om den skyddande effekten av enzymer och gnugga av bakterier rika plack. I princip, tandkräm tillverkare har sin egen produkt så antibakteriell. Om du för övrigt redan skölja med Listerine då du göra för att sammansättningen av din tandkräm än mindre bekymmer.

Ambrosia Frisk
  Like 2   Dislike 0

Hej! För ett par dagar Jag har ont i mitt tandkött, särskilt på mitt val. Eftersom jag använder elektrisk tandborste att borsta mina tänder igång ... Mitt tandkött med mitt pick är något mörkare än normalt. Dessutom, det gör ont när du borstar och blödning. Vad kan jag göra? Trots smärta och blod fortsätter att lysa igenom?

Alfina Dahlstrom
  Like 2   Dislike 0

Om tandköttet röra knappt används det kan bli irriterad mycket snabbt och även blöda. Det skulle därför vara en fråga om "vänja 'till den elektriska tandborsten kan vara. Om du har tandköttsproblem inte läker snabbt, sedan gå tillsammans med din tandläkare eller läkare.

Arvida Hellqvist
  Like 5   Dislike 0

Hej, Jag har sedan ett par dagar sista av mitt tandkött, gick jag till tandläkaren och hade gel med en pensel och ren mellan tänderna, eftersom jag har gjort har varit rätt under mina hundar mina inflammerat tandkött detta. Det är svullen och ser mycket ont. Jag har en stående möte om två veckor på tandhygienist. Ska jag hellre gå till tandläkaren eller kan jag vänta med att göra min utnämning? Och finns det något jag kan göra? Hälsningar, Simone

Carna Sundberg
  Like 5   Dislike 1

Hej, såg jag passerar en kommentar som du bör ta 400mg magnesium mot parodontit. Det fungerar verkligen?

Gagna Walgren
  Like 3   Dislike 0

Kära Thea, såvitt jag vet finns det i undersökande undersökningar redan abstrakta etablerade länkar mellan tandköttssjukdomar och magnesium brister, men det finns ännu ingen tydlig orsaks eller korrelat association mellan magnesium tillskott å ena sidan och läkning av tandlossning eller annan gingivit. Det antas bara att många patienter med parodontit har en relativt låga halter magnesium, men vad som är orsak och vad som är effekten är fortfarande oklar. Observera även att magnesium tillskott omfatta även nackdelar, så låt ditt blod snarare i första testet på en magnesiumbrist innan du kommer att få med magnesiumtabletter. Och notera också den typ av magnesium magnesium tillägg som existerar. Magnesium glycinat eller magnesium-bisglycinat anses allmänt vara överlägsen låg kostnad "magnesiumvulstoffen". Hälsningar, Paul

Aggi Jansson
  Like 5   Dislike 0

Hej, jag är 11 år gammal och tror att jag har gingivit eftersom: Mitt tandkött är tjocka vänster. Jag något ont. En liten mängd blod under tanden vid borstning. Jag tandtråd tandtråd inte för att jag inte kan köpa från mamma. Jag har märkt det förrän denna natt. Mina frågor är: Har jag gingivit och vad kan jag göra? Finns det något annat sätt att använda tandtråd? Jag använder Colgate tandkräm är bra? Jag använder sällan munvatten min mamma tycker är för dyrt så illa?

Gurli Södergren
  Like 4   Dislike 0

Ja, i princip kan detta vara en form av tandköttsproblem. Men när tänder komma igenom, är det ganska vanligt att tandköttet, smärtsamma, irriterad eller ens blir inflammerade. Detta bör därför lite om du inte har din fulla, permanenta, tänderna. Naturligtvis har tandköttsproblem inte nödvändigtvis "förändring" för att göra det att ha, men det kan. Om du oroa dig, diskuterar du tandkött problem än med dina föräldrar. Låt dem titta i munnen, och för att avgöra om det skulle vara lämpligt att sluta med tandläkaren. Flossing ska jag göra personligen bara försiktig med tandtråd. Vid en sådan ung ålder tandragers den stora, klumpiga och grova sidan. Inte använder munvatten inte mycket; det skulle kunna använda munvatten skulle bara hämmar tillväxten av bakterier mer. Man kan till exempel, kan välja att skölja med en saltvatten lösning. Styrka!

Gustina Strömberg
  Like 0   Dislike 0

Hej, jag är 11 och tror att jag har gingivit eftersom: Mitt tandkött är svullna längst ner till vänster och blodet en bit av en tand själv när du borstar. Jag Flos inte för att jag inte kan köpa tandtråd, det finns ett annat sätt att använda tandtråd? Jag har gingivit och vad kan jag göra?

Josina Lindskog
  Like 3   Dislike 1

Hej, jag har sedan 3 dagar redan ganska brymin molar. Det gör fruktansvärt ont, även när jag är med min tunga mot det eller jag ska stänga min mun och min tand mot mina andra tänder anländer. Vad kan jag göra åt det? Utan att gå till tandläkaren för att behöva ...

Steffen Paulsson
  Like 3   Dislike 0

Detta låter förmodligen mycket hårda, men här kan du göra själv till något och du måste ta till tandläkaren. Sannolikt kommer att ske eftersom det finns en infekterad tand / molar nerv.

Linnart Pettersson
  Like 0   Dislike 2

Jag har nu ett par dagar en hel del ont i övre två visdomständer. Jag led också av en halsinfektion. Jag kan pussla ont omöjligt att se mig själv, men jag har en hel del erfarenhet. Vad ska jag göra? Tack!

Lispätta Linderoth
  Like 4   Dislike 0

Kära Lennart, jag personligen skulle gå förbi deras GP. Din läkare kan se med en uppvärmd spegel om det verkligen finns en halsinfektion. Gör det klart att du har problem med visdomständer och om de är orsaken till din halsont / streptokocker i halsen kan vara. Om oddsen är starkt närvarande, då din GP kan hänvisa dig till din tandläkare. Om detta inte är fallet, han förmodligen kommer att föreskriva ett antibiotikum. Dessutom skulle man kan fortfarande gurgla med en saltlösning för att inhibera tillväxten av bakterier i halsen. Få väl snart! Hälsningar, Paul

Cathrin Rosenquist
  Like 1   Dislike 0

Hej, Fråga: Jag själv lider av gingivit och ha det rengöras ut. Jag var tvungen att använda tandpetare, men jag kan inte få mina tänder. Bisarrt tanden bryter ut, men jag är helt inte mina tänder. Hur ska jag hantera detta?

Eugenius Lindstrom
  Like 2   Dislike 2

Jag har äran att informera er ... Om tiden hösnuva kommer, jag alltid inflammerat tandkött. Detta Jag tycker fortfarande det värsta symptom på hela Hayfever period.

Alet Sköld
  Like 3   Dislike 1

Jag har varit en lång tid lidit av inflammerat tandkött med en visdomstand kommer igenom. Var noga med senast varit till tandläkaren, men de sade att det var ingenting. Men jag oroar eftersom det är mycket tjock och svullet tandkött, kan massor av saker komma in under och det verkar som min visdom aldrig kan komma upp där. Han är fortfarande ligga under ...

Kersten Heidenstam
  Like 3   Dislike 2

Jag har svår halsont, men sedan en dag jag också svullet tandkött och även lider av resten av min mun. Men jag borsta mina tänder eller bara bra. Vad ska jag göra?

Gulli Nystrom
  Like 2   Dislike 2

Kära Stefan, kan Ni klagomål verkligen anamma allt och alla typer av bakomliggande orsaker kan ligga bakom. Ett problem med en tand är det mest uppenbara; kanske en visdomstand? Dessutom, och kaakontsteking, en hals som ligger smittspridning eller en inflammation i tandköttet tillhör möjligheterna. Finns det en juridisk käken klagomål och / eller svälja smärta? Inflammation runt halsen och med vara en komplikation av en förkylning eller influensa virus ... Men också resultatet av tandgnissling eller käke, antingen under sömnen. I detta fall finns det alltid en av ett styvt och / eller käkleden smärta och ibland av ett slags "nod" i käkmusklerna. Iklädd en skena / tandskydd under sömnen kan hjälpa dig i ett sådant fall. Även göra en bra kudde montering kan göra underverk i sådana fall. Med sömnproblem kan också uppstå från smärta i nacke och axlar. Du kan också uppleva mer huvudvärk än smärta i käkmusklerna och käken leder i sig. En gnathologist du kan ge dig råd. Själv är jag inte en läkare och kan inte tala om för dig vad du ska till med det. Personligen skulle jag först göra en tid hos din läkare och informera honom / henne i munnen och svalget utseende. Din läkare kan sedan berätta om det är lämpligt att gå till din tandläkare eller om du, om det behövs, hänvisa dig till en otolaryngologist till exempel, eller käken specialist. Är också tandköttet rött och blodiga? Eftersom ditt tandkött är svullet, inte inflammation eller infektion i varje fall inte verkar osannolikt, men detta måste verkligen fastställas eller uteslutas av en läkare. Styrka & önskar er ett snabbt tillfrisknande! Hälsningar, Paul

Lillianne Sörenstam
  Like 0   Dislike 1

Jag har ett och ett halvt år sedan implantation i mitt underkäken med proteser. Jag borsta noggrant 2x per dag, kan inte riktigt tandtråd eftersom blomman där jag inte kan komma emellan. Jag använder därför ett Waterpik att avlägsna matrester under proteser. Nu när mitt tandkött är lyckligtvis inte smärtsamt, men det är på tillbakagång, är röd och svullen ... Är det Waterpik?

Annitta Posse
  Like 1   Dislike 2

Jag tror att jag har inflammerat tandkött. Har jag just nu till tandläkaren eller det kan fortfarande komma undan med att borsta tänderna?

Milton Sköld
  Like 5   Dislike 2

Inflammerat tandkött kan vara övergående. Oavsett om du behöver gå till läkare eller tandläkare kommer att bero på naturen och svårighetsgraden av gingivit. Lider du av extrem röd, mycket smärtsamt eller ens vikande tandkött, då du bättre vara säker än ledsen och kontakta läkare. Detta är ingen lätt rodnad och irritation i tandköttet, då kan du förmodligen pågå ett par dagar, respekt och vänta och se om det finns förbättring av situationen.

Aret Berggren
  Like 0   Dislike 2

Mina tänder är ordentligt städas dagligen och jag tillbringade snyggt oro, fortfarande av stress och brist på kalk bryta tänder. Inflammation komma till mig eftersom på natten jag sover med öppen mun, som jag tycker är oerhört irriterande. När jag vaknar är det första jag ska göra hela min mun rengöring och sköljning med munvatten. Men jag fortsätter att lida av sjukdomar i tandköttet och vikande tandkött. Halvårs kontroll är bara där. Olika tandpastor försökt.

Babetta Anderson
  Like 0   Dislike 2

Kära Francis, tänder bryta ner inte bara av stress och / eller en kalciumbrist. Och inflammation i munnen sker inte bara för att du sover med munnen öppen. Finns det en gång blod värderingar görs efter blod? Och har du någonsin undersökas av en specialistläkare? Styrka och hälsningar, Paul

Tollef Lindelöf
  Like 4   Dislike 0

Hej, För ett år jag har parodontit. Redan hade en hel del behandlingar, men ingenting hjälpte. Tills jag magnesium 400mg ätbar. Eftersom jag svälja gör bra med mitt tandkött. Tandläkaren och paradontoloog är mycket nöjda, så för alla, svälja magnesium, vilket sparar en hel del behandlingar hos tandläkaren. Förhoppningsvis snabbt undersökas.

Kuno Haglund
  Like 0   Dislike 1

Sind 11 månader fick jag höra att jag får vid varje chip shop 80 procent rabatt. Kan någon ge mig ett tips hur jag ska äta så många frites.

Reino Sjöström
  Like 5   Dislike 1

Hej, jag har haft från barndomen på, aldrig riktigt vill borsta mina tänder eftersom jag har verkligen överallt mun infektioner och tandinfektioner. I efterhand, jag skäms naturligtvis mycket positiv. Finns det någon som har tips? Tack!

Edvard Asplund
  Like 4   Dislike 0

Mitt tandkött är inflammerad och det gör verkligen ont. Blodet inte borsta på tänderna eller så men det gör ont. Mitt tandkött är tjocka och min kind är för tjock allt jag gör inte bidra till att ge mig en TIP TACK!

Didrich Rosenquist
  Like 3   Dislike 1

Bästa Selvia, mycket irriterande att du har så mycket smärta. Om du har tandköttsinflammation kan du gingivit eller parodontit. Gingivit är en inflammation i tandköttet. Parodontit är en inflammation i tandköttet och underliggande ben. Har du det senare, så ska du boka tid med en parodontolog eftersom benet runt tänderna behöver för att få friska igen. Gingivit kan vara i stort sett självstyrt. Tänder tandtråd, borsta tänderna hål och två gånger dagligen. Tänder tandtråd tänderna och bränning är mycket viktigt eftersom du tar bort det tunna lagret av bakterier mellan tänderna. Om du inte tar bort detta skikt, är det inte bra. Användningen av en tandpetare inte fungerar, få bra eldare med en triangulär huvud. Varför din kind är inställd, jag vet inte. Har du någonstans mellan tänderna eller molarer och en djup hålighet som är inflammerad och var det finns möjliga matrester? Mitt tips: tänderna borsta med en mjuk tandborste, tandtråd och använda en tandpetare och försöka få tuggummi snabbt tyst med gingivagel.

Jöns Haglund
  Like 1   Dislike 2

För år har jag dragit tillbaka tandköttet. Som spontant uppstod under en mycket stressig period. Min tandläkare sa att detta inte kan vara. Men jag verkligen läst någonstans, fortfarande i en broschyr som var hos tandläkaren. Men vad händer nu? Jag frågade också tandläkaren för att få ett tuggummi transplantation. Han finner det onödigt. Men jag är rädd att det blir värre, förlust av tänder etc.

Samme Eriksson
  Like 4   Dislike 2

Kära Jantine arbetar jag i många år för företag som för läkemedel och medicintekniska produkter på marknaden och jag fick en hel del kunskap medan dental implantat och parodontologi. I implantat och periodontics är med avseende på tandköttet och ben en gyllene regel: "Om tandköttet dras över benet under återkallas. Detta är mycket viktigt att veta. Skälen är att ha avancerade tandköttsproblem och dålig cirkulation i benet runt tänderna till exempel diabetiker och / eller rökning. Och hur tandgnissling medan du sover om du inte ... Om du skulle göra en tuggummi transplantat du hoppas att kroppens ben drog sig vad som ger dig till den gamla nivån. Benet kommer inte att regenerera i höjden, då det önskade resultatet av tandkötts transplantation inte kommer att uppnås. Vissa parodontologer amelogenin använda proteinet för att uppnå det önskade resultatet. Gå till en parodontolog för råd, skulle jag säga.

Kitti Ohlsson
  Like 3   Dislike 0

Jantine Hej, jag är glad att du har gjort kopplingen mellan stress och tandköttet tillbaka. Din tandläkare som säger att det inte kan, det är inte välinformerade. Förbandet mycket precist förklaras i germanska medicin. Kanske lite komplicerad fråga, men om du är i det, en massa saker att vara tydlig.

Jozef Eriksson
  Like 0   Dislike 0

Q10 kan bidra till ett näringstillskott. Om det är mycket har dragits tillbaka, kan det bidra till att stabilisera, att det inte är ännu värre. Kommer inte återhämta sig helt. Brand dig själv som jag inte använder den för att bli värre, känner det sedan dra. Åren har varit extrem stress och om du vandrar runt på din tandköttet går till det.

Gunnemar Qvist
  Like 1   Dislike 1

Hej, Sedan några veckor jag har märkt i min vänstra övre välja en mycket liten slits mellan tanden och tandköttet. Enligt min mening är tandköttet inte inflammerad, eftersom det inte återkallas, inte blödning, och det dessutom inte gör ont. Kan det kanske vara något annat? Och jag kunde lösa det själv. Jag fick reda på att min tandpetare förblev mycket kort bakom krokar.

Pai Ekbom
  Like 5   Dislike 0

Hej, jag är lite på sistone mycket orolig för mitt tandkött. Jag har sedan barnsben, men inte riktigt haft friskt tandkött och nu har ett fäste i arton månader. Därför har min grooming beteende varit ganska bakåt; Jag försöker att göra det igen och igen bra, men i slutändan ser ut efter en timme igen från smutsiga. Jo det tillsätts så att mitt tandkött är dåligt inflammerad hit: det är helt dras och sedan några dagar kraftigt svullen. Jag vet inte vad jag ska göra med dem ...

Gotthardt Holm
  Like 5   Dislike 0

Kära Lotte, Ta det till GP. Till skillnad från din tandläkare / tandreglering har inga ekonomiska motiv att din konsol. Chansen att en objektiv uppfattning är därför kanske lite större; Dessutom kan det vara svårt att ställa en ortodontist eller hans arbete han gör bra. Fråga din läkare vad han / hon tycker om det nuvarande läget i tandköttet och vilka åtgärder man bäst kan ta ... Det är bra om du senare har en perfekt raka tänder, men du har inte mycket om dina tänder halsar helt exponerad eftersom tandköttet har dragit sig tillbaka. Då du håller den en vacker men enorma tänder utsatta för över.

Karianna Strömberg
  Like 1   Dislike 2

Mitt tandkött är lokal, med en hacka, mycket tjock, men det är inte röd, men bara rosa. Det finns inget blod. Jag älskar mina tänder dagligen med ragertjes bra på och jag borsta 2x per dag. Jag lät också förebyggande assistenten 1 eller 2 gånger per år för att rengöra tänderna ordentligt. Finns det fortfarande en inflammation? Kan det vara en steril inflammation genom överbelastning, nämligen för mycket kläm av de utvalda?

Gesa Aaberg
  Like 5   Dislike 0

Jag själv eftersom en dag eller tre, fyra, kanske till och med fem, inflammerat tandkött. Jag måste säga att jag har någon skillnad varumärke. Jag äter nu åtminstone har gurka och äpple och druvor, så vitaminer och idag pasta. Men jag äter och dricker för söt, är resultatet mindre snart? För det verkar nu vara mindre, jag vet inte om jag inbillar det ...

Annja Almqvist
  Like 3   Dislike 0

Fråga: Jag har en dotter 10 år gammal och jag oroa hennes tandköttet. Detta ser lila och jag gör allt det gick till tandläkaren. Han sade att de ska borsta bra och hon har tandsten och att hennes tandköttet är också inflammerad. Nu måste jag erkänna att hon försöker att borsta, men det går inte bort. Hon är mycket mager och de äter inte mycket. Nu tror jag att det har att göra med att hon äter lite och en brist på vitaminer som gör sin tandköttet är lila. De knapra inte och jag tror att hon är för ung för att ha dåliga tandkött. När du borstar tandköttet klarröd och blöder hemskt. Ge mig råd!

Alfon Rehn
  Like 0   Dislike 1

Det kan mycket väl vara av en vitaminbrist. För detta ändamål finns i butiken pellets innehållande vitaminer, som är, för övrigt, för plottrigt höra med socker. Ge ett äpple till skolan, om de inte har hemma, som hon tar med det nästa dag men återigen ... Med några andra frukter såsom druvor. Ju längre de inte samarbetar för att äta frukt, desto mer är det?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha