Tennis, hur är det?

Ingelöf Wahlgren Februari 28, 2016 Sport 6 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tennis, ursprungligen en fransk sport. Först med bara händer, men fortfarande spelas med racketar. Det är mer än bara en boll att träffa varandra. Läs mer om denna stora sport.

Tennis:

 • Historia
 • Spelregler
 • Typer Tennis
 • Substrat

Historia:

Tennis härstammar från den franska ?? Jeu de Paume ??, ?? som översätter bokstavligen spela med handflatan ?? betyder. Målet med spelet var att spelare med sina bara händer för att slå en boll. Under 11-talet började folk här, men i den 14: e-talet spelades i Europa av de rika befolkningen. Den genomsnittlige medborgaren ville gillar att spela, men att försöka gå emot de rika. Här är dock inte lyssnat på. Från och med år 1500 började de använda den typ av racket.
Namnet tennis troligen härstammar från fransmännen. Spelaren som kastade den första bollen, kallas ?? tenez ??, som står för ?? ?? kostym. Men vissa människor tror att sporten har sitt ursprung i England, eftersom det finns så många engelska ord som används. Det är sant att, har tagits fram reglerna för den nuvarande tennis i 1873 av Walter Clopton Wingfield, en brittisk major.
De första tennis mästerskap hölls i Wimbledon. Det är nu hålls fortfarande en av de mest kända turneringarna på året, men mer om det senare. Det första mästerskapet var 1877.

Regler:

Fältet:
Fältet består av två sidor, åtskilda av ett nät. Detta nät kommer att bero, enligt standardnormen i mitten på 91,4 cm höjd och på ytterkanterna till 107 cm. Båda sidor av fältet är identiska, och delas in i en bakre och två fickor. Dessutom körs i fältet vid den inre raden av singlarna till vänster tills den inre linjen på den andra sidan och en används i fördubblar de yttre linjerna, så att fältet är stort. Detta är naturligtvis att de måste göra i dubbel med två spelare på ett fält. Den del av området mellan de inre och yttre linjer, det vill säga mellan den enda rad och dubbla linjen, kallas spårvagnsskenorna.
Service:
Spelet börjar med lagring, även kallat tjänsten. Det finns två varianter: Privat tjänar eller tjänar over. Den privata tjänstesektorn är sällan används i professionell tennis världen, eftersom det är en mycket svag variant. Den over tjänsten går nämligen hårdare, och kan bli slagna med mycket större effekt. Vid servering du kastar bollen med en hand upp, och med den andra handen, där du har din racket i fasta, du träffar bollen över nätet. Du tjänar alltid diagonalt och försöker slå bollen i serviceboxen. Du kan inte få denna rättighet. Detta bör dock ske, och bollen är fortfarande i bra box korrekt, då tjänsten kan bli slagna igen. Det är inte heller tillåtet vid servering vidrör den bakre raden, eller över den för att flytta innan bollen är slagen. När en person gör detta väl är tjänsten ogiltig, oavsett om inte bollen hamnar i rätt tjänst. Spelarna att slå spelet på. Så du fortsätter att tjäna en hel spel, omväxlande vänster och höger, med början på höger sida.
Ett antal slag i korthet:
 • Forehand: Detta är den mest enkla slaget. Du träffar bollen med ena armen på den sida där du hämtar din racket. Den palm hänvisar i detta fall till nätet.
 • Backhand: Denna kamp kan spelas med en eller två händer. Här vänder dig till sidan av racket där du håller honom ner till kroppen till andra sidan av kroppen. Du plockar upp racketen med den andra handen över den andra handen och vänder sig bort bollen. Denna sista steget kan också utelämnas, och sedan spara bollen med en hand, vilket tyder på baksidan av handen till nätet.
 • Volley: Denna kamp är vanligtvis spelas på nätet. Om du är en volley spela greppa bollen från luften och slå dig så han återvände utan boll har berört marken. Detta är en ganska attackera stroke.
 • Smash: När motståndarens bollen kommer att spela över dig, oftast när du är på nätet, kan du göra bollen studsa, efter att köra och slå tillbaka, men du kan slå bollen också hit från luften, med samma rörelse som överarm service och då du träffar en smash.
 • Drop shot: Detta är en mjuk slagen strax över nätet det, och motståndaren tvingas att komma till nätet.

Ett antal effekter:
 • Slice / Backspin: Detta dra ditt racket så att säga under bollen, vilket ger bollen en twist till din sida. Bollen studsar på den andra spelregler i marken, men är långsammare, eftersom det finns mer friktion med marken.
 • Topspin: Detta är det motsatta. Introducerats slå dig att tala bollen bred, vilket gör att bollen får en extra rotation framåt, och studsa är ett slags hopp till motståndaren. Detta accelererar hastigheten på bollen.

Poängberäkning:
Poängsättningen är baserad på den traditionella brittiska systemet: 15, 30, 40, game, set, match. Spel: Spelarna spelar punkt för punkt, där poäng delas ut på det sätt som beskrivits ovan. När en spelare står på 40 och sedan ett poäng blir detta ett spel. När det är så att professionella tennisspel 6 bildar en uppsättning. Bland ungdomar ibland spelas till fem matcher per set. Men om båda spelarna är 40, kallas denna situation ?? ?? tvåa. Spelar man har vunnit två punkter i följd. Den första punkten som du vinner resultera i en fördel. Du vinner den grad att det är också klart är spelet för dig. Om motståndaren vinner denna punkt, faller tillbaka till tvåa. Detta kan ibland vara mycket lång tid gå utan spelet är vunnen. På en professionell nivå, damerna spela två vinnande set, även kallade bäst av tre. Herrar spelaren att vinna tre uppsättningar, så bäst av 5. ungdomar är ingen skillnad där, och alltid spelar en till två uppsättningar vann.
Singlar / Dubbel:
I singel, spelar du själv mot din motståndare. Poängsättningen är såsom beskrivits ovan. Dubbel innehåller några ytterligare regler eftersom du är inte ensam längre. Du bör därför dela området med en partner. Denna kommunikation och samarbete är mycket viktigt. När ditt lag har lagrings dig att avgöra vem av er två starter. Denna spelare kommer att rädda dig från höger sida, precis som singlar. Den andra spelaren går sedan på vänster sida av fältet, nära nätet. Du fortsätter att spela din hand, till den punkt avgörs. Då går du till vänster och din medspelare till höger, och du börjar nästa punkt att tjäna från vänster. Nästa spel kommer att serveras av motståndaren, och sedan ditt lags tur igen. Nu, lagrar den andra av de två på. Detta är också växelvis.

Typer Tennis:

 • Fritids: Du spelar för skojs skull. Du spelar som du ser det som motion, eller bara för att umgås med vänner eller familj att slå en boll.
 • Konkurrensen Fokuserad: Du tränar minst en gång i veckan. Du kan göra detta själv, genom att tala med andra, eller om du tar lektioner med en tennistränare. Varje år, du spelar i en sommarligan i din egen region, där som ett team av fyra eller fem spelare som spelar mot lag från din egen pool. Du spelar varje tävlingsdag fyra fotled och två dubblar.
 • Professionell nivå: Som professionell tennisspelare, måste du göra en ranking. För ett antal turneringar, bara de högsta placerade konkurrenter kan tävla i kvalifikationerna.

Vissa turneringar är på en professionell nivå:
 • 1. Grand Slams
 • 2. Befälhavare: I slutet av varje år spelar de åtta högst rankade spelare mot varandra för titeln. Detta sker både i män och damerna.
 • 3. Davis Cup / Federation Cup: Detta är en turnering som spelas i lag. De lag som representerar sina respektive länder. Det finns fyra singlar matcher, en för varje medlem i teamet, och sedan en double play där. Detta är bäst av fem matcher.

Substrat:

 • Grus: grus kan bara spelas under sommaren, om inte på substratet man använder en så kallad all-vädersystem, där gruset är en matta, genom vilken vattnet kan bättre skingras. Detta skapar inga stora pölar på spåren och kan också spelas på vintern, eftersom jobben inte fryser. Det är en långsam yta, där bollen högt opstuitert. Roland Garros är ett exempel på en turnering på lera.
 • Gräs: Detta är den yta på albekende Wimbledon turnering. Bollen studsar inte så högt. Nackdelen med denna typ av arbete är att det kommer att skada lätt. Varje säsong, måste banan bytas ut.
 • Konstgräs: Detta är en yta som både vinter och sommar kan spelas. Det är en snabbare yta, där bollen inte är så hög opstuitert, men genom att skjuta.
 • Matta: Detta är samma som torv, men används i tennis och därför omfattas.
 • Hardcourt: En betonggolv, täckt med ett tunt skikt av gummiliknande beläggningen är. Beläggningen avgör om banan är en snabb eller långsam jobb. US Open och Australian Open spelas på den.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
June Skoog
  Like 1   Dislike 0

Någon som vet vad som sägs under Roland Garros som position 15-15 och 30-30 är? Det bör vara något i stil med: quinze och trente à à. Men vad betyder det?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha