Tennis: Höjdpunkter 2012

Ingva Lindqvist Februari 27, 2016 Sport 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Som med män, det var 2012 då kvinnors tennis några få utvalda som dominerade tennis. Detta särskilt gäller: Maria Sharapova, Viktoria Azarenka och inte att förglömma Serena Williams. Men vad som hände i år igen?

Grand Slams

Australian Open
Kvinnors tennis är alltid lite i skuggan av de män på grund av förgänglighet av kvinnor, men den här turneringen tillåter mer eller mindre klart att det kommer att bokföras under 2012, mer konsekventa resultat. Den enda frågan är om det kommer nu också att visas faktiskt mer intresse.
I semifinalen var siffrorna 2, 3 och 4 i partiet successivt; Petra Kvitova, Viktoria Azarenka och Maria Sharapova. Petra Kvitova, vilket i 2012 fortskrider man får mindre och mindre känsla i att dela priserna var kvävas hennes match mot Maria Sharapova i tre set: 6-2 3-6 6-4. Den andra parten var lika spännande är sant Azarenka belgiska Clijsters lyckades ändå överträffa med 6-4 1-6 6-3. Den sista handen var enkelriktad trafik. The White Russian Sharapova hade sett över hela banan och slog henne med tjocka siffror; 6-3 6-0.
 Roland Garros
Paris präglades av några tidiga driftstopp och därför utrymme för några överraskande namn. Serena Williams för första gången i sin karriär av i den första omgången av en Grand Slam och Azarenka, vinnare av Australian Open, fanns redan i den fjärde omgången. Därmed uppstod möjligheter för nybörjare och Errani grep den möjligheten. De nådde även finalen genom att skicka Samantha Stosur i tre set hemma. Hon behövde bara tävla mot andra finalisten Maria Sharapova till hennes stora prestation så långt en hästsvans. Synd att de inte har tillräckligt att spendera mycket mot de hårda ground från ryska och fick till slut ge vika. Den slutliga poängen var 6-3 6-2.
Wimbledon
Roland Garros finalist Sara Errani var snabbt elimineras på det sakrala gräset i London. Vägen är ännu mer anmärkningsvärt. De förlorade mot Yaroslava Shvedova 6-0 6-4. I den första uppsättningen vann hon inga poäng, även en gyllene set. Detta är den första gyllene uppsättningen i kvinnors gånger den öppna eran. Den andra finalisten och första seedade Maria förlorade också snabbt i den fjärde omgången av Sabine Lisicki. Så det stod snart klart att en helt annan finalen skulle komma.
Serena Williams hade ännu inte blandas i kampen om priserna, men som nu planeras. Med bra spel som de besegrade Azarenka och var inte långt från hennes 14: e Grand Slam-titel. De gjorde detta bara ännu men den polska Agnieszka Radwanska att sätta den sida som nådde finalen på bekostnad av Angelique Kerber. Denna 14: e Grand Slam-titel kom så småningom att hon besegrade 6-1 5-7 6-2 Agnieszka. Detta är redan hennes 5: e Wimbledon titel som hon kan matcha hennes syster Venus.
US Open
New York var skådeplatsen för de mest spännande kvinna finaler i år. Antalet en av världens Azarenka mot ostoppbara Williams sedan Wimbledon. Den senare hade en lätt väg till finalen och besegrade gå lätt italienska Sara Errani, som i år för att vara överraskning var 6-1 6-2. Azarenka hade fortfarande lite tyngre, tidigare mot titelförsvararen Samantha Stosur i kvartsfinalen men särskilt i semifinalen. Här träffade hon Maria Sharapova och som gjort det en mycket spännande pott. 3-6 6-2 6-4 var resultatet, men det hade alla sidor kan gå vidare. Men den verkliga utmaningen för damen från Minsk var amerikan. Finalen var därför oerhört spännande och nivån var mycket nära varandra. Det verkade som Viktoria vann matchen, men med lite uppmuntran från hemmapubliken visste Serena Williams tennis är fortfarande ombord: 6-2 2-6 7-5.

OS

Williams dominerade på gräset i Wimbledon så hon var innan den stora favorit. Azarenka och Sharapova hade också uppnått goda resultat och var också stora utmanare. Detta var också tydligt under de olympiska spelen. Azarenka var strandsatta på Williams i semifinalen och var tyvärr Azarenka för en enkelriktad. Hon uttryckte helt utspelad i stora mängder, 6-1 6-2. Hon kunde fortfarande ta brons på bekostnad av Maria Kirilenko.
Sharapova hade nått finalen genom att besegra den ovannämnda Kirilenko. Hon hade tidigare varit en del svårigheter på vägen till finalen, även mot Sabine Lisicki där inte många träffar innan de avskeda. Williams, hade dock inga setverlies bara 16 matcher och fick 37 mot motsatsen till Sharapova. Det visade sig i Wimbledon var den amerikanska högsta på det gröna gräset i London. Den här gången hon förödmjukade hennes motståndare som hon hade gjort med Viktoria, 6-0 6-1. Hon tog med sin syster Venus också guld i damernas dubbel.

2012 WTA Tour Championships

I år var en mycket spännande upplaga, i år representerade i Istanbul. Inte bara semifinalerna och finalen var spännande, alla gruppmatcher var spännande tävlingar där nivån var inte långt från varandra.
Grupp 1 bestod av Serena Williams, Viktoria Azarenka, Li Na och Angelique Kerber. Serena Williams fick slutligen genom att ge semifinal utan en uppsättning bana. Azarenka var ganska något svårt. Först av allt hon hade förlorat sin match mot Serena men hon hade också ett nära samtal seger mot Kerber bogseras. Li Na fortfarande vann trängs med Kerber och krävde den tredje plats i gruppen på.
I den andra gruppen var Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Sara Errani och Petra Kvitova, som efter sin första kull ersattes av Samantha Stosur, av partiet. Stosur förlorade slutligen ganska enkelt alla sina matcher medan Sara Errani fortfarande kämpar för vad hon var värd. Med sina tre timmar och 29 minuters match mot Radwanska, hon förlorar, det fortfarande sätta ett rekord för den längsta matchen i detta evenemang. De slutade trea i sin grupp som Radwanska och Sharapova gå vidare till semifinal. Sharapova hade kvävas chatten med Radwanska vann så de var tvungna att spela mot Azarenka. Detta de fortfarande vann ganska övertygande som Serena i andra finalen, vilket gör ryska och USA redan stod inför varandra. Och för att vinna 8 rad visste Serena Maria, denna gång 6-4, 6-3.
Den dubbeltiteln gick till den ryska paret Maria Kirilenko och Nadia Petrova.
Om dessa damer nästa år, denna linje lyckades hålla 2013 ser ut att bli ett underhållande år. Det skulle bara vara så trevligt om något nytt kommer att blanda sig i kampen för att göra det mer intressant. Vi får se!

Aktuell rankning

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Vad gör en iPad?
Nästa artikel The Sweet violet
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha