Tehillim Psalm 20 - en judisk förklaring

Om en nära anhörig eller vän är lidande, även om det är långt borta där människor inte kan hjälpa, tala denna bön för honom. Det judiska folket har lidit mycket under Förintelsen. Trots att ha funnit motståndskraft för att söka igen Hashem. Många judar är religiöst och vet att Hashem är närvarande för att lindra deras lidande.

Text Ps 20

En psalm av David. Den Evige svarade dig i nödens dag, Jakobs namn Gud gör dig oberörbara; Han skickar hjälp från helgedomen och stödja dig från Sion. Han minns alla dina uppoffringar och ditt brännoffer trodde att han behagar, sela. Han ger dig till ditt hjärta, gå och gör alla dina planer gå i uppfyllelse. Vi kommer att glädjas åt din seger och i vår Guds namn resa upp banderoller; Nu vet jag att Herren sin smorde seger, svarar han honom från sin heliga himmel med mäktiga frälsning dagarna av hans högra hand Dessa skryta i vagnar och en annan på hästar, men vi lita på Herrens namn, vår Gud . De sjunka ned och falla, men vi fokuserar på och stå upprätt. Herre, bevilja seger till konungen, svarar han oss i dag som vi kallar.

Hebreiska texten Psalm 20

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד. ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב. ג יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ. ד יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה. ה יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא. ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּליְמַלֵּא יְהוָה כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ. ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹיַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ. ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִיםוַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר. ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד. י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם-קָרְאֵנוּ.

Noter till Psalm 20

brännoffer
Ingen generation är mer drabbade än den som överlevde förintelsen. Varje judisk familj påverkas. Alla har sina egna brännoffer. Ändå trasiga nation startas med en ny värld, en värld där Hashem önskas. Hashem har påmint oss. Vår jesjivot växte bortom alla förväntningar.
ödmjukhet
Vi utbildar vår nästa generation i ödmjukhet, att veta att detta är vägen för Hashem att befria oss från klorna på den jordiska och hemska värld som omger oss. Det finns judar som tror att vi bara kan överleva om vi är förbannelser i samhället att omfamna oss. De tror att vara lojala mot Hashem är bortkastad tid. Men låt oss bara se frukterna av lojalitet.
sanning
Många som ser sanningen i kärlek Hashem, kan stå stadigt upprätt i livet trots att förlöjligad av andra. Utmaningarna är inte över. Det finns fortfarande många problem och många människor förtjänar vårt stöd. Dock har vi lärt oss som vi måste fokusera. Hashem kommer alltid svara oss när vi ropar från djupet av våra hjärtan.
Elie Wiesel
Ett exempel på en Judisk som trots alla Förintelsens fasor har hållit tron ​​på Gud är författaren Elie Wiesel.In sina böcker han vittnar om och om igen för Guds existens. För många människor, hans böcker är därför en inspirationskälla. Kanske det låter konstigt, men det är fasan av Förintelsen gör man kanske inse mer än någonsin som bara Gud kunde hjälpa. Förintelsen var faktiskt orsakas av människan och inte av Gud. Utan Gud, har man ingenting och han är i händerna på den grymma världen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha