Te, mer än stimulerande

Efter vatten, är te den mest konsumerade drycken. Te är gjord av unga blad och knoppar av teplantan - Camellia sinensis O. Kuntze - som är infödd i sydostasiatiska bergen och mer än 2000 år odlas i Östasien

Historia av te

Enligt legenden upptäcktes den kinesiska kejsaren Shen-Nung år 2737 f.Kr. alla kvaliteter av te som dryck, när några av te kvistar som används som bränsle, sjönk med kokande flodvatten i potten. Men det var den kinesiska forskare Kuo P'o som i 350 AD. te och dess användning för första gången beskrivs.
Tillsammans med många andra delar av kinesisk kultur kom te omkring 600 e Kr. till Japan, där den odlas i stor utsträckning eftersom det trettonde århundradet. Holländska köpmän förde år 1610 den första lasten av te till Europa omkring 1650 till North Amer-ica. Transporten med handelsfartyg som varade cirka sex månader var inte främjar kvalitet. Liselotte van der Pfaiz, som infördes för att det franska hovet med "frembt Sow" te, skrev 1712 att "de" smakade precis som hö och gödsel och såg ut som en drog. Att inte längre vara beroende av kinesiska te leveranser, började odla te engelska omkring 1830 i Indien. Med den framgångsrika odling av inhemska det Assam sort har sitt ursprung i nordöstra lndien största teplantagen område i världen. Som av 1880, i Sri Lanka kaffeodlingen ersättas med dem i te, och nu detta land är på andra plats som producent av svart te. Även i länder som Indonesien, före detta Sovjetunionen, var Kenya och Argentina etablerade teplantager.

Oväntad läkning

Grönt te erhålles genom upphettning av teblad och sedan torkning; svart te erhålls genom fermentering av bladen vissna och skär med hög luftfuktighet. Båda teer innehåller koffein; också innehåller grönt te har stora mängder flavonoler, flavonol glykosider och små mängder av både kondenserade och hydrolyser tanniner och saponiner. Svart te innehåller huvudsakligen looistofachtige, färgad oxidation av flavonoler - i synnerhet den kemiska endast delvis kända thearubigins; dessutom kommer teaflaviner och oförändrad för flavonol glykosider. Båda teer innehåller ovanligt stora mängder fluorider.
Grönt och svart te och dess komponenter har många egenskaper som främjar hälsa. Först och främst hänvisas till som inhiberingen av tumörbildning, vilket i in vitro-testsystem och har bevisats i försöksdjur, och som för vissa tumörtyper med epidemiologiska studier kunde bekräftas. Dessutom observerade och hämning av HIV-viruset virus statiska och bakteriostatiska aktiviteter. Slutligen verkar antioxydatieve egenskaper te har en gynnsam effekt på aterosklerotiska processer. Grönt te och flavanolema har däri också en blodtryckssänkande effekt, blodproppar, minskning av blodsocker och kolesterolnivå och verkar ha en positiv effekt på kranskärlssjukdom. Vad mer behöver vi!

Medicinalväxt och stimulerande

Te användes ursprungligen mer för medicinska ändamål och först senare som en uppfriskande drink. I det gamla Kina, var en infusion av te rekommenderas att inkludera tumörer, bölder, urinblåsan sjukdom och letargi. Den nuvarande medicinska betydelse Theae folat är liten. Monografierna i örten kan hittas bara i äldre farmakopé som Pharmacopée Francaise VIII 1965, farmakopén Helvetica V från 1933 eller farmakopén Portuguesa 1935. Som hem agent är svart te, men fortfarande används för milda anfall av diarré och orolig mage.
Å andra sidan, innebörden av te som en stimulerande under tiden oerhört, och gäller nu te efter vatten som mest konsumerade drycker. I spetsen av tedrickare är kuwaitier från 5,23 kg per capita, och britterna med 3,14 kg / person.
Så bara te, en gammal drog som åtnjuter dricka då och då en hälsosam medicinalväxt verkar vara.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha