Tandsten: orsak och ta bort

Gunlies Svensson Februari 28, 2016 Hälsa 61 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tandsten är förkalkad plack dvs plack. Tandsten inträffar ganska snabbt när tänderna inte rengörs av plack. Plack har några negativa hälsoeffekter, tandsten men. Exempelvis kan det finnas en tandköttssjukdomar. Ofta är tandsten ligger på framtänderna i underkäken. Det är viktigt att snabbt ta bort tandsten och att ta itu med orsaken.

Plack är tandsten

Tandsten uppstår plack. Plack skapas under dagen och fäster sig till tänderna och kindtänderna. Det är ofta inte är klart synlig på grund av den vita färgen. Det är lätt från tänderna skrapning. Vem gnuggar den med sin nagel över ser en klibbig vit substans på spiken. Detta är plack. Plack består av mukösa, bakterier och matpartiklar. Om plack inte tas bort förrän förkalkade plack. Plack förändras inom 24 till 48 timmar av förkalkad struktur, och för att bilda ett hårt skikt.

Tandsten

Förkalkade plack kallas därför tandsten. Plack är gjord för att ta bort ännu, men tandsten är svårt och är bra på tanden fastsatt. Tandsten är därför inte att borsta bort. Det är främst motsatt spottkörtlar: på framtänderna i underkäken och på kindtänderna i överkäken. Tandsten kan även bildas mellan tänderna när de inte regelbundet bort plack där. Den föredragna platsen förekommer speciellt på kanten mellan tänderna / tand och tandkött.

Bruna insättningar

I början är tandsten ännu inte synliga för blotta ögat. Men lockar ny tandsten plack, men också färgämnen från mat och dryck. På grund av denna tandsten missfärgas lätt. Ofta ser vi en brun stopp strax ovanför tandköttskanten. Särskilt dricker massor av kaffe och te ger detta resultat.

Ta bort tandsten själv

Tandläkaren eller tandhygienist använder en krok att skrapa bort tandsten. Nackdelen med denna krok är att det finns ett skikt av glasyr kommit undan repor blir. Så vem kommer att försöka att inte ta bort tandsten genom denna konsol löper hög risk för skador på tänderna, vilket kommer att skapa mycket lättare hål och inflammation. Att arbeta med tandfästen bör överlåtas till specialiserade konsumenter.
Ordentlig borstning är viktig. Detta utgångs tandsten avlägsnas. Tandborsten vrids i en vinkel på 45 grader mot tandköttskanten. Borde inte borstas för hårt; detta orsakar tillbakadragning av tandköttet. Det måste också rengöras mellan tänderna med hjälp av tandtråd, mellanrumsborstar eller tandpetare. Inte bara mellan tänderna men tandköttskanten måste rengöras av plack. Ofta finns det fortfarande många bort längs tandköttskanten, trots borstning. Tandborsten når inte alla borta. Sköljning efter rengöring rekommenderas: således vara löst skräp bort plack i munnen. Detta kan vara med vatten eller med munsköljning.

Tandläkare eller tandhygienist

Det bästa sättet att ta bort tandsten är att låta den göra hos tandläkaren eller tandhygienisten. I allmänhet, tandhygienisten ta lite mer tid och mer grundlig rengöring sker. Den tandsten avlägsnas från utrustning som vibrerar lös tandsten. Man använder ultraljudsvibrationer där. Då är det manuellt tandsten mellan tänderna ut avlägsnas genom en krok. Vid ändskären poleras. Polering gör tänderna släta, göra nya plack fäster inte så fort.
Vissa människor har mer och mer benägna att tandsten än andra. Detta kan å ena sidan ligger på borstningsmetod, men å andra sidan också på typen av livsmedel och sammansättningen av saliv. Det är viktigt att lämna en regelbunden basis för att ta bort tandsten. Tandsten som inte tas bort är en anledning till tandköttsinflammation, som kallas gingivit. Detta kan så småningom passera in parodontit, vilka tänder kan förloras. Ta bort tandsten är ofta ersätts av sjukförsäkringen. Beroende på försäkringen kan det vara så att bära en extra kostnad. Kontrollera med ditt eget försäkringsbolag hur mycket som betalas årligen. Övergripande ledighet två gånger ta bort tandsten tillräckligt. När det finns många klagomål uppstår blödande tandkött, är det ibland nödvändigt att avlägsna tillåta tre till fyra gånger per år tandsten. Det kan vara lämpligt att använda slice indikatorer: Dessa är tabletter som tuggas efter tandborstning. Där plack är fortfarande en röd eller blå färg. Detta kan läras att ta bort plack effektivt. Detta förhindrar nya tandsten.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Gres Igelström
  Like 2   Dislike 1

Inuti nedre tänder är brun! Vad man ska göra utan tandhygienist?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha