Tandläkare: 5 tips om hur man väljer

Birgel Södergren Februari 29, 2016 Hälsa 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Idag kommer vi att förklara hur man hittar en ny tandläkare, så att din munhälsa fortfarande högsta prioritet.

Regelbundna kontroller

När det gäller tandvård, är det alltid bättre att se tandläkaren regelbundet. Du kan skapa en relation och tandläkaren kommer att veta alla dina individuella behov, oro för allergier. Du har också en gemensam historia. "De kommer att vara bekant med dina munnar", förklarar Dr Bruce Ward, tandläkare i över 35 år i North Vancouver. "Det kommer att ta ansvar för din hälsa. Om något händer på vägen hälsa, kommer det att hjälpa. "

Men hur gör du hittar den perfekta tandläkaren? Dessa fem tips kommer att guida dig i din sökning.

1. Fråga om råd

Om du flyttar till en ny stad, är det alltid bra att fråga din tandläkare om de kan rekommendera någon. Men inte nog: du kan kontrollera med din läkare eller apotekspersonal. Även med hjälp av ditt eget nätverk av kontakter, frågar vänner, släktingar och till och med föräldrar till barnens vänner. "Word of mouth är den mest effektiva, om det finns någon som kan personligen garantera", säger Ward. Om du misslyckas på det här sättet, kan du titta i gula sidorna eller söka på Internet, med tanke på att inte allt som annonseras kan vara rätt! Många provinsiella eller territoriella tandläkarförbund har hemsidor med praktiska sökverktyg för tandläkare i olika delar av staden.

2. Se själv

En ny tandläkare kan vara fascinerande, men som är hans studio? Det finns parkering? Det finns ingen kollektivtrafik i närheten? Vilka är kontorstid? Om tandläkaren inte boka tid på helgerna eller på kvällen och helt enkelt följa dig från måndag till fredag, kan det inte vara tillräckligt. Hur det kommer att agera när det gäller tand nödsituationer, som en trasig tand i en söndag eftermiddag? Hur nödsituationer hanteras? Vad kostar? Du kan betala genom avbetalningar? Om du inte talar det lokala språket, kanske du vill veta vilka andra språk talas; Om du är förälder, kan du ta reda på om det följer också de minsta patienterna. Alla dessa frågor kan besvaras innan du ens satt sin fot i dörren till tandläkaren.

3. Prova att ringa studien

Telefonsamtal till receptionen personalen att ta reda på om din tandläkare kan acceptera nya patienter. Medan du är ansluten kan du ställa några av de uppgifter som nummer två och är också en chans att kolla deras inställning. "Hur hanterar du med?", Varnar Dr Ward. "Den vänliga personalen? Känner du inte bra? ". Om du har varit på is på obestämd tid, eller om personalen som det verkade förhastade eller oförskämd, eller inte vet svaren på alla dina frågor, kan det inte vara ett gott tecken.

4. Första intryck

Gå se platsen personligen: det är lätt att nå, det tog en rimlig tid? Väntrum och operationer ren och välorganiserad? Blev du behandlas hövligt? Det finns en härlig känsla av allmänna stämningen och du känner till mods i denna miljö?

5. Prata med tandläkaren

Vid ditt första besök, be tandläkaren hans inställning till behandling. Han förklarar saker klart? Gör förebyggande del av sin plan att munvård? Många tandläkare skiljer sig i saker som kosmetisk tandvård, eller hur ofta kräver plattor. "Du bör ha en klar uppfattning om vad du vill för dig själv, och se hur det samverkar med din läkare", säger Ward. Viktigare än alla andra aspekter, kommer detta inledande chatt med din tandläkare hjälpa dig att bestämma hur du känner. Du tror att du kan kommunicera enkelt? Lyssna på dina frågor och funderingar?

Ändra tandläkare och hitta den bästa lösningen kan vara en långdragen process och ibland svårt, men på lång sikt kan vi garantera att det kommer att vara värt det.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha