Ta två bostäder som ägs

Luise Engström Januari 7, 2016 Miscellanea 58 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du hör det oftare omkring dig. Personer som har köpt ett nytt hem, men har ännu inte sålt sina gamla hus. Detta innebär ofta en dubbel inteckning. Intresset för ett privat hem som fungerar som en huvudsakliga bostad tjänsten är avdragsgill. Lyckligtvis, detta gäller även ?? som ett plåster på såret ?? tidigare bott på vissa villkor.

Eigenwoningforfait

Om du äger ett hus egendom som fungerar som en huvudsakliga bostad tjänsten måste du ange ett nominellt hyresvärde. För de flesta människor i Nederländerna är att ge detta belopp till 0,55% av WOZ värde för huset. Det nominella hyresvärdet, kan du minska avdragsgilla kostnader i samband med sådan egendom. Det handlar ofta inteckning och andra kostnader för inteckning och de periodiska utbetalningarna av ett leasingavtal.

Vilket hem som en huvudsakliga bostad

Om du väljer att flytta, kan du få tillfälliga två hus som ägs. Fram till flytten då det kommer till gamla ?? ?? bostad som fungerar som en huvudsakliga bostad och framtida personlig egendom som fortfarande är i bruk som sådan. Även om den nya hem inte har som huvudsakliga bostad eller tjänst, kan det betraktas som en privatbostad. Du måste kunna visa att hemmet i år eller under de kommande två åren kommer att fungera som en huvudsakliga bostad. Om du har flyttat en gång, är den nya Fastighets huvudsakliga bostad.
Så länge som den gamla hem inte har sålts, kan du också fortsätta att betrakta som en privatbostad gammalt hus. Detta gäller för året du lämnade huset och på de följande två åren. Fastigheten skall sedan efter du lämnar den lediga och är avsedda för försäljning.
I ovanstående situationer, bara du ger det nominella hyresvärdet för fastigheten som fungerar som huvudsakliga bostad tjänst.

Anställa ?? gamla ?? hem

För att skriva ut dubbla laster, kan du bestämma det gamla huset, som står i försäljningen, att hyra. Om du gör det är det gamla huset inte längre under fiktionen. Det faller från det ögonblicket i fält 3 och skulden på att fastighets oro också. Du kommer att få betala inkomst av kapital på skillnaden mellan värdet av fastigheten och skulden. Dock endast under förutsättning att denna skillnad tillsammans med dina andra tillgångar överstiger förmågan hos hefingsvrije ?? 20,661. Bolåne själv är inte avdragsgilla, men om hyran är tillräckligt hög, kan det inte påverkas.
Exempel två hem
Du äger sitt eget hus med ett WOZ värde ?? 250.000. På denna vilar en inteckning på ?? 225 tusen. Den 1 april, du köper ett annat hus med ett WOZ värde ?? 300 tusen.
För att köpa du kan låna ett belopp på ?? 275 tusen. Den 1 maj flyttar dig och sedan den 1 juni för att sälja din gamla hus.
Obs: inte tar hänsyn till bolånekostnader, provision etc.
Om hyresgästen lämnar sedan huset och motsvarande skuld bör dock inte återgå till ruta 1. De måste förbli sittande i ruta 3. Det betyder att ingen hyra och ingen avdrag för upplupen ränta.

Tenant hyresreglering gräns

Förutom en skatterisk är att anställa också fortfarande en civil risk. Du bör nameljik vara medveten om att en hyresgäst är skyddad enligt lag i Nederländerna. Du kan inte bara säga upp hyresavtalet om plötsligt framträder en köpare till det gamla huset. Detta kan påverka värdet eller säljbarhet på din fastighet. Alternativt kan du kontakta din kommun. Där kan du ansöka om tillstånd baserat på Leegstandwet. Med så ?? s tillstånd anställningstrygghet är begränsad, så huset vid försäljning kan vara tom inom en överskådlig framtid.
Andra saker som du behöver också tänka på är:
  • Försäkring: möjlig förändring i användning kräver en justering av försäkring.
  • Mortgage Princip: i din inteckning är antagligen en bestämmelse som du kanske inte hyra pengar utan samtycke av fastigheten eller en del därav till tredje part.

Alltför tung ekonomisk börda

Om den ekonomiska bördan för de två fastigheterna, du är för stor, kan du även välja att använda den nya fastigheter till salu. Detta kan inträffa om det finns ett nytt hus och du tror att fastigheten kommer att säljas snabbare i konstruktion än huset där du för närvarande lever fortfarande. Du kommer därför avstår ett drag.
Säljer ni ditt nya hem innan fastigheten faktiskt gjorde som en huvudsakliga bostad tjänst, kan detta få negativa skattekonsekvenser. Du kan överväga ett hem under konstruktion eftersom endast som privatbostad om du kan visa att fastigheten i år faktiskt kommer att fungera som en huvudsakliga bostad. Om du väljer att sälja, kan du inte göra detta trovärdigt.
Kontroll: Ett hem där vissa möbler eller ett hemland där bor en så kallad anti-squatter enbart anses ledig.
Du kan inte göra anspråk på systemet för bostäder som är till försäljning. . Systemet gäller endast för bostäder som har gjort tjänst som en huvudsakliga bostad och sedan stå tom i väntan på en lämplig köpare.
Så när du bestämmer dig för att sälja det nya huset, är fastigheten och den tillhörande skulden inte ingår vid fastställandet din Box 1 inkomster men som avgör dina inkomster från sparande och placeringar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Annechristine Holmgren
  Like 1   Dislike 2

Anta att jag bor på Curacao och är skattskyldig där; Jag köper ett hus i Nederländerna att vistas i. Hur är situationen där fastighetsskatt tillämpas?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha