Ta-ta-ta till språk diplom

Vad din bror och en halv fortfarande boehij ?? ?? är för din brorsdotter till tre bara en ?? ?? gård. Mellan dessa två små barn är bara ett och ett halvt år åldersskillnad, men en enorm skillnad i kunskap i modersmålet och uttrycket därav. Under ett år eller två kommer din bror är ungefär lika långt som om din kusin är nu. Han skrev in därefter ett annat skede av språkinlärningen. Naturligtvis är därför din systerigen ett ytterligare steg. Kommer denna övergångsfas till fas oändlighet? Nej, inte det. Från vilken iscensätter språkinlärningsprocess är då?

Språkinlärning i allmänhet

Således barn förvärvar språk. Förvärvsprocessen börjar vid födseln och slutar på runt nio års ålder. Denna period, nämligen de där språket att lära, kallas den kritiska perioden. Den kritiska perioden är uppdelad i fyra faser: pre-linguala period, den tidiga linguala period, differentieringsfasen och färdigställande fas. Varje fas kännetecknas av ett nummer, för barnet, nya färdigheter och grammatiska utvecklingen.

Pre språkiga fasen

Från födseln tills de fyller ungefär ett år ett barn är i pre-språklig eller pre-språkiga fasen. De första veckorna efter födseln, blir barnet väl kända för ljud av hans eller hennes omgivning. Lite senare kommer förvärvet av fonologiska färdigheter går. Barnen lär sig att känna igen ljudet strukturen av deras modersmål. Mycket viktigt här är röst kontrasterna som är viktiga på sitt modersmål. Dessutom lär sig barnen ljud de hör att tala. Under pre språkiga period kommer barnet också kombinera ljud. I slutet av talartiden för barnet in i brabbelfase. Ibland är om barnet verkar alla riktiga ord och uttala vissa ljud har en tydlig innebörd. I detta skede är att barnet inte bara lyssnare: det är mer och mer involverad i diskussionerna.

Den tidiga språkiga period

På den talande perioden efter den tidiga språkiga perioden. Denna period löper från ungefär det första året tills de fyller två år och sex månader. De ljudkombinationer från brabbelfase långsamt förvandlas till riktiga ord, där barnet kommer att tilldela en mening. Detta kallas de semantiska färdigheter. De första månaderna av barn använder bara enstaka ord. Denna period kallas éénwoordfase. Ord som barnet börjar först att tala ut ofta relaterar till saker som ofta nämns eller sett. Du kan tänka på ord som mama, boll och nr. Eftersom barnet fortfarande inte kan säga för mycket, kommer under denna period, icke-verbalt beteende fortfarande spelar en viktig roll. En annan typ av kompetens som barnet förvärvar i början språkiga perioden, de syntaktiska färdigheter. Syntaktiska färdigheter innebär att ett barn kommer att kombinera ord och bör också regler kommer att gälla. Under denna period kommer att bildas allt fler korta meningar. Barnet kan fortfarande göra många misstag i skarven eller deformering av ord, är meningarna redan bildats enligt reglerna i modersmål!

Den diffenteriatiefase

Vid den tidpunkt då barnet är redan mycket väl förstådd, slutar det i differentieringsfasen. Differentieringen Fasen löper från en ålder av två år och sex månader till cirka fem års ålder. I denna fas, den grammatiska utvecklingen fart. Barnet allt experimentera med verb och därmed kommer till konstruktioner som är grammatiskt korrekt. Dessutom ökar ordförråd oerhört under denna period och artikulation och uttal av ord fortsätter att förbättras. Irriterande tecken som r och s blir bättre rättvisa. Dessutom förvärvar barnet morfologiska färdigheter under denna period, och börjar utvecklingen av meta språklig medvetenhet. Med morfologiska färdigheter innebär att barn lär sig att göra kompositioner och konjugerade verb. Den metalinguistic innebär att barnet kommer att tänka på språket och för att bedöma riktigheten av en mening.

Slutförandet Fasen

Det sista steget i språkinlärningen är avslutad fas. Denna fas sker från femte till nionde året. Vid ingången av detta steg är nästan alla de färdigheter som finns. En enda fortfarande förvärvas och de andra att förbättras. Ordförrådet växer enormt, det finns olika typer av ord lärt sig och konjugering av verb är redan ganska långt. Eftersom barnet under denna period kommer också att lära sig att läsa och skriva, utvecklas meta språklig medvetenhet under denna period avsevärt. Det finns en stor utveckling på det sociala området. Vid slutet av slutförfasen styr barnet tillräckligt med kunskap och förståelse för att göra bra, logiska meningar. Språk diplom tjänas!

Avslutningsvis

Kort sagt, den tid inom vilken barn lär sig språk, även kallad den kritiska perioden. Denna period kan delas upp i fyra perioder: före språkiga period, tidig språkiga period, differentiering fas och färdigställande fas. Att ta sig till slutet av färdigfasen barnet är i stånd att korrekta meningar. Detta betyder inte att inga misstag görs mer. Roliga misstag i det förflutna för att ändra fler och mer dumma misstag!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha