Ta hand om ditt hår

Anniborg Dahlgren Februari 28, 2016 Hälsa 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Liksom huden, tar hand om ditt hår är också viktigt. Hur kan du bäst tar hand om ditt hår?

Hårvård

Villkoret för ditt hår är, i likhet med din hud bestäms av din inre hälsa. Ge friska flätor hälsosam kost och ordentlig hårvård. Först måste du bestämma din hårtyp och justera sedan leverans till det.

Normalt hår

Normalt hår är oftast en fråga om tur. Om du får höra med denna hårtyp, gör bra för. Normal hårvård är tillräcklig och med daglig användning av en multivitaminepreperaat du hålla henne frisk. Undvik hårda hårvård, solexponering och varma hår styling verktyg.

Fett hår

Fet hår är oftast ett resultat av en störd hormonbalans, dålig kost, stress och svåra hårvårdsprodukter. Fett hår kännetecknas av en fet hårbotten och återvändsgränder. Detta orsakas av överaktiv talgkörtlar som producerar för mycket talg.

Torrt hår

Torrt hår är resultatet av flera faktorer som dålig kost, kemiska behandlingar, solexponering och användning av varma hårstyling apparater. Torrt hår saknar talg, vilket gör det tufft och sköra och mycket sårbara.

Borste

Tänk på att välja vård beräknings hänsyn till håret textur och stylingbehov. Borsten av borstar av naturliga hår, som skadar håret minst är för mjuk för tjockt hår. En kombination av naturliga och syntetiska hår är mycket mer effektiv vid tjockare hår. Med lockigt hårvård tätt placerade borst för optimal vård. I styling är en platt pensel är bäst för normal användning eller att göra håret smidigt och reda ut. En rundborste ger mer volym och drag när blåsa torkning eller curling ontkrult.

Tvätta

Hitta ett schampo som uppfyller dina behov och ta hänsyn till tillstånd och struktur på håret. Säkrast är ett schampo med en balanserad pH-värde eller en mild compos tion. Dessa är effektiva schampon. Hår ska tvättas en gång var tredje dag. Med alltför frekvent tvättning, speciellt med aggressiva schampon, avser talgkörtlarna i hårbotten framför en överproduktion för att kompensera för förlusten av naturliga fetter. Detta är också den vanligaste orsaken till fett hår.


Konditione

Liksom krämer för huden, är conditioiners viktiga för håret. Efter tvättning av håret är negativt laddad och är mycket nagelband intakt blir således lättare att skada. Luftkonditione innehåller positivt laddade ämnen med den negativa laddningen av den rena förena henne.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha