Ta en kattunge hem: var att titta på

Luca Bengtsson Februari 29, 2016 Natur 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du bestämde dig för att gå för att köpa en kattunge. Där du kan detta bäst lärt sig och var ska man tittar på alla? En hjälpande hand.

Vad är bättre, man eller kvinna?

Valet mellan manlig eller kvinnlig är inte lätt. Hankatter besprutning i allmänhet att vända deras territorium. De gör det inomhus. Katt urin luktar starkt och är mycket genomträngande, är det också mycket svårt att avlägsna. Honorna är i värme för sin tid: lust att gå ut är mycket stort och de kommer jamar högt till utsidan. Chansen att en kull på en kastrerad katt är stor. En kastrerad hankatt orsakar ofta problem: de spruta ofta och ge oönskade kullar. Om du planerar att kastrera katten eller katt, så det spelar ingen roll vad du tar hemma.

House Cats

Den största gruppen av katter är tamkatter: dessa är nästan alla katter som uppstått i hus, trädgård och kök. De är ofta kallas European Shorthair: Detta är en ras som härstammar från flera huskatter. Det finns också speciella raser: den persiska katten är ofta kända av fansen, men också siames. Separata raser som Spynx är mindre vanligt i utseende, de är också mycket speciell. Rasen beror på vad de planerar att göra med katten om den vanliga huskatten eller europeisk kort hår göra fint. Vill du föda eller utställningar köra, då du inte det kommer att bli en huskatt. Det beror också på vad du föredrar. Renrasiga katter går till människor, särskilt till utseendet. Tecken spelar också en roll, men mindre. Katter är i allmänhet tas oberoende och självständigt. Renrasiga katter kan tyckas dyrt i pris: inhemska katter är dock ofta billiga eller till och med gratis.

I ett kattpensionat eller från tidningen?

För en bra ras med stamtavla, är du på uppfödning på rätt adress. Kattungarna är flisas och i besittning av ett pass och stamtavla. De är också fullt vaccinerade och avmaskade. Genom bakgård uppfödare hittar renrasiga katter också, men det kan hända att de inte har någon stamtavla eller en förfalskning. Bröd Uppfödare försöker att sälja så många kattungar, så mamma katt blir ganska snabbt bon följd. Detta omfattas inte av kattungarna och mamma katt. Priset för en uppfödare är ofta lägre än från en seriös uppfödare. På Konsument hittar oftast tamkatter: katten blir en eller moderera en kull, kattungarna är ofta billigt eller gratis. Kattungarna är oftast friska och väl omhändertagna. De har inga papper. Naturligtvis finns det alltid undantag, både i katterier de valp fabriker som de från tidningarna. Du kan också gå och titta på härbärget: de ofta finns också kattungar. Du hjälper som en kattunge med en ny framtid.

Hur känner jag igen en frisk kattunge

En frisk kattunge är alert, lekfull och glad. Ögonen ser ljusa och det finns ingen fukt. Hans tandkött och tunga är vackra rosa färg och blöder inte. Kattungen på pälsen är blank och inte luktar, det finns inga tovor. Svansen är inte död eller förkortas. Genom huden finns inga sår eller sårskorpor för. Öronen inte stinker och är mycket trevligt.

Ålder kattunge

Alltför unga kattungar behöver en hel del av sin mamma och missa varandra: det är inte bra för deras utveckling. Den bästa åldern är cirka åtta veckor. Ibland kattungar redan kastat i sex veckor, men detta är alldeles för tidigt. Kattungar är vanligtvis redan rumsrena, du måste ge en låda.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha