Äta buggar

Alltmer du höra och läsa dina inlägg om att äta insekter. I många delar av världen är detta helt normalt, men inte i Europa. I Nederländerna stormarknadskedja Jumbo tar ledningen och i vissa Jumbo Butiker produkter av ätbara insekter. How do you äta fel och vilka är fördelarna med att äta insekter?

Ätande insekter

I Afrika, Latinamerika och Asien, är det helt normalt att äta insekter. Ofta säljs som ett mellanmål. Det är där till exempel mycket vanligt att köpa en påse med stekt gräshoppor. Insekter också restauranger del av måltiden och hemma är helt enkelt insekter äts.

Varför vi inte äter insekter?

Att folket i Europa inga insekter äter har delvis att göra med tillgänglighet. Endast två procent av insekter i Europa är ätbart. I Asien och Amerika har 24 procent av ätbara insekter. I Afrika är detta 38 procent. Som ett resultat av vår syn på andra insekter. Vi finner dem ofta svåra och smutsiga.

Insekter äta hälsosamt

Insekter äter är hälsosamt. De är fulla av protein och är rika på järn, kalcium och zink. De är låga i fett och ger tillräckligt med vitamin B12. Dessutom, för ett hundra kilo insekt kött bara fem kvadratmeter mark som krävs och det är tio gånger mindre mark än kor behöver.

Hur gör du äter insekter?

I de länder där insekt mat är bara, är det lätt att äta insekter. Du köper dem helt enkelt som ett mellanmål på marknaden, eller beställa dem på en restaurang. I Nederländerna är detta lite svårare, men under tiden för att hitta recept på Internet och workshops om att äta insekter och hur man förbereder dem. Egentligen finns det två sätt;
 • Du kan kamouflera insekterna, så att de inte är att känna igen
 • Du kan baka buggar, matlagning eller stekning, och huruvida eller inte smikkelen med örter eller en välsmakande sås

Hur smakar insekter?

Detta är mycket annorlunda. Smaken beror på insekten och naturligtvis av framställningsmetoden. Mjölmask smakar som nötter. Grasshoppers i Mexiko är vanligen bakade eller stekt med massor av salt och smaka detta lite salt.

Äta insekter i Nederländerna

Nu utrymme att odla mat är knappa och antalet munnar att mätta ökar över hela världen, mer tittar på alternativ till kött. Köttkonsumtionen har en stor inverkan på vår planet och är inte särskilt hållbart omnämnande. insekter på menyn skulle här kan vara en lösning. I Nederländerna är alltmer talas därför om att äta insekter.

Medborgerliga insekter och insekts snacks på Jumbo

Sedan fredag ​​31 oktober, 2014, kommer det att finnas produkter från Jumbo till salu i Groningen och Haren görs med bland andra insekter;
 • de "buggy bollar" med mjölmask
 • den "buggy medborgare" med buffalo maskar
 • "buggy chips" med waxworms i smaker paprika och salt
Planen är att sälja 2015 i alla Jumbo Butiker produkter inklusive insekter.

Insekter medborgare i belgiska stormarknader

Från och med oktober 2014 finns det flera belgiska stormarknader insekter hamburgare, schnitzlar insekter och insekts nuggets till salu. Efter godkännande av de nederländska myndigheterna dessa insekter produkter också kommer att säljas i Nederländerna. De insekts produkter är tillverkade på basis av larver av buffalo skalbagge.

Odlingen av insekten

Odlingen av insekter är lätt. De behöver lite mat. Du kan göra det här hemma eller beställas på särskilda webbplatser. Det förväntas att år 2020 är det helt normalt att äta insekter i Nederländerna. De kommer att finnas tillgängliga i snabbköpet.

Fördelarna med att äta buggar

Ätande insekter har flera fördelar;
 • Insekter kan äta dig hela
 • Vol protein, järn, kalcium och zink
 • Leverantör av vitamin B12
 • Odlingen av insekter är mindre skadliga för miljön
 • De har relativt litet behov mat
Att äta insekter är ett bra alternativ till kött.

Vi äter redan insekter

Att äta insekter är en skrämmande tanke för vissa, men vi vet inte vi redan äter insekter. I rosa tårta är saften av skalan insekter från Syd- och Centralamerika för att få den ljusa rosa färg. Detta färgämne används också i M & M ?? s, jordgubbsyoghurt, efterrätter, läsk och milkshake.
Vi får inuti obemärkt insekter genom allehanda andra livsmedel. Avtal har träffats. I USA finns det officiella riktlinjer som anger hur mycket insekter eller delar därav kan innefatta en viss produkt:
 • "fryst broccoli> 60 bladlöss;
 • 200 gram tomatketchup> 3 frukt fluglarver;
 • 25 gram curry> 100 insekter fragment;
 • 100 gram burk svamp> 74 kvalster;
 • 1 ounce Fikonpasta> 13 insektshuvuden
 • 1 ounce russin> 34 fruktflugor "
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha