Ät ägg öka nyttan av grönsaker

Reimar Åkerman Februari 27, 2016 Näring 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ät ägg öka nyttan av grönsaker

Två amerikanska forskare har genomfört en studie för att förstå effekten av ägg tillagade på absorptionen av karotenoider i grönsaker.

Om du, liksom jag, äta grönsaker är en verklig prövning, bör den nya studien gör dig lycklig. Enligt två amerikanska forskare lägger ägg tillagade på en servering av råa grönsaker öka upptaget av karotenoider, antioxidanter, näringsämnen som stimulerar våra antikroppar. Så det skulle öka näringsvärdet i grönsaker ... goda nyheter för partisan mindre ansträngning!

De två forskarna Wayne Campbell och Jung Eun Kim vid Purdue University, genomfört en studie av 16 unga friska män. De erbjöd dem tre typer baserade råa grönsaker sallader: a inga ägg, en med äggröra och en halv och en med tre äggröra.

3 till 9 gånger mer karotenoider

Forskarna noterade en betydligt högre absorption av karotenoider i frivilliga som konsumerade mest rik på ägg sallad. Näringsvärde tomater, morötter, spenat, sallad och gojibär sallad var 3-9 gånger högre.

Dessa resultat, som presenteras vid årsmötet för American Society of Nutrition, skulle gälla för alla populationer och alla åldersgrupper, enligt studieförfattarna. De två forskarna vill också bredda sitt arbete och undersöka effekterna av andra näringsämnen såsom vitamin E och D-vitamin i vår kropp. Och om de kan hitta ett sätt att göra oss älska grönsaker, jag är idel öra!

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha