Symtom på graviditet i tredje trimestern

Ingali Dahlman Februari 27, 2016 Hälsa 65 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den tredje trimestern av graviditeten löper från vecka 28 till vecka 40. I slutet av graviditeten är i sikte och din kropp förbereder sig för förlossningen. Det gör också ditt barn i denna sista skede av graviditeten en enorm tillväxt spurt; de fyrdubblats i vikt. Din mage kommer också att växa enormt under de sista stadierna av graviditet och detta kommer att åtföljas av symtom som du tidigare i din graviditet har haft några problem med ännu.

Läckande bröst

Mot slutet av graviditeten, kan det vara så att mjölkproduktionen har redan börjat. Därefter följer för mjölk, som kallas råmjölk från bröstvårtorna. Detta kan inte förhindras. Vad du kan göra är att sätta kompresser på din bh, så att läckt vätska samlas. Detta förhindrar pinsamma situationer när du vandrar runt i brösthöjd med våta fläckar på din skjorta.

Åderbråck

Livmodern är avstängd och att vara försedd med optimal blodtillförsel. De vener är under press och din kropp måste arbeta hårt för att få blodet att pumpa tillräckligt starkt till hjärtat. Dessutom gör hormonet progesteron till att blodkärlens väggar är slacker. Detta försvårar återflödet av blod till benen och som ett resultat blå, slingrande förtjockas på benen. De åderbråck försvinner efter graviditeten brukar inte, så du kan försöka undvika dem bäst. Vad du kan göra för att stimulera blodflödet, regelbundet sätta upp benen så att blodet kan strömma tillbaka. Rörelse har också en stimulerande effekt och man kan alternera i duschen varmt och kallt vatten, som också har en positiv effekt på cirkulationen.

Kramp i vader

Ett fenomen där många kvinnor måste brottas med i tredje trimestern kalv kramp. Från ett ögonblick till en annan, oftast ?? ?? kväll eller på natten när du ligger i sängen, skjuta kramp inuti. Det råder delade meningar om vad orsaken till det här. Man tror att behovet av att bära den extra vikten och belastningen på benmusklerna är orsaken, medan den andra tror att det har att göra med blodflödet i benen, som inte är optimal. Svälja magnesium kan ändå ingen skada.

Bäcken Instabilitet

Eftersom kroppen i detta skede av graviditeten, förbereder sig för förlossning, leder och ligament är mer elastisk runt bassängen. Barnet lätt kan spridas på detta sätt, vägen ut jobb. När ligament och muskler som omger den har blivit för svag, kan förskjuta bendelar i bassängen. Detta fenomen kallas bäcken instabilitet och smärta som följd. Så du kan uppleva smärta runt blygdbenet i höfterna, nedre delen av ryggen och runt svanskotan. Detta kan inte ske och det finns tyvärr inget att göra mot det. Vad du kan göra det för att lindra symtomen är att bli medveten om vilka aktiviteter får ni skadar. Här kan du attityd, eventuellt med hjälp av en sjukgymnast, på att lära sig att justera.

Braxton Hicks

Braxton Hicks sammandragningar orsakas av ofrivilliga sammandragningar i livmodern. Magen är hård, men det gör inte ont. När livmodern stimuleras med gott exempel, har du varit alltför upptagen eller göra ett oväntat drag, svarar den genom att bli svårt. Tills detta händer ibland och är smärtfri, kan det inte skada. Om du fortfarande inte kan föda, men ofta lider av hårda magar och frekvens unfazed genom att vila och ligga ner, är det klokt att kontakta din barnmorska. Braxton Hicks sammandragningar kan absolut inte skada. Om så är fallet och du fortfarande inte så långt du kan för att föda, även då är det lämpligt att byta din barnmorska.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Angel Maker
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha