Svininfluensan? Vad är det?

Svininfluensan, ett större utbrott i april 2009 i Mexiko! Egentligen är en felaktig benämning av viruset. Det är en variant av den mänskliga influensa, influensa.

Vad är svininfluensa?

Influensa, det "normala" influensa där tusentals varianter finns eftersom viruset muterar ofta och därigenom förändrats lite har upptäckts i svin. Eftersom detta virus så lite skiljer sig från de varianter som överföring av orsaken är den mänskliga influensa från djur till människor. Denna speciella virus till människans immunförsvar är fortfarande okänd och kommer att svara de flesta människor som infekterats med viruset ganska häftigt.
Viruset är mest som en blandning mellan mänsklig influensa, fågelinfluensa och svininfluensa. Enligt Världshälsoorganisationen åtminstone finns ett antal fall, en aldrig tidigare skådad version av H1N1 typ A virus.
Världshälsoorganisationen WHO har under tiden namnet på viruset har förändrats ett antal gånger. Det var först känd under namnet svininfluensa. Eftersom det felaktigt hänvisar till infektion av svin genom namnet har ändrats till "svininfluensan", eftersom viruset i Mexiko orsakade den första infektionen.
Nu Världshälsoorganisationen, efter påtryckningar från Mexiko har bytt namn igen. Det medicinska namnet för viruset är influensa A-virus, humant. Även om det namnet gäller flera varianter som spanska sjukan 1918, den Russchische influensa av 1977-1978, och ett stort antal utbrott av den vanliga vinterinfluensan

Hur får man smittad med viruset?

Du kan bli smittad på ett sätt som är densamma som hur man blir smittad med en vanlig förkylning eller influensa. Genom att komma i kontakt med smittade personer, kan det vara ganska enkelt överföras. Ge någon en hand och gnida undermedvetet i ögonen eller barn i näsan och infektionen är oftast ett faktum. Också, till exempel, saliv och slem innehåller virus. Så, hosta och nysningar sätta små droppar som innehåller viruset från människa till människa.
Tidskrävande fläsk ger någon risk för kontaminering. Om viruset är närvarande i köttet än att döda temperaturer på över 70 grader mot viruset omedelbart. Många länder kräver ett nytt namn för viruset eftersom den felaktigt människor som fläsk är osäkra. Återigen är det därför inte ett praktiskt namn för detta virus.

Hur kan man förhindra infektion med svininfluensa ??

Det bästa råd är detta: Gå inte till platser som är kända för att viruset är verksamma där. Om du fortfarande riskerar att bli angripna, se till att ha en god motståndskraft genom att utvilad. Eventuellt kan immunförsvaret få ett uppsving med hjälp av vitamintillskott. Tvätta händerna regelbundet och om nödvändigt, använd en ansiktsmask.
Det finns antivirala läkemedel som minskar symptom som Tamiflu och Relenza. Det är oklart hur effektiv tillgängliga influensa inhibitorer är att skydda den nya varianten av viruset.
Också upphettning över 70 grader dödar viruset.

När vet du om du har svininfluensan? ha?

Symptomen är desamma som fack ?? ?? influensa: feber, trötthet, aptitlöshet, hosta.
Diarré och kräkningar är svininfluensan, men allvarligare än den vanliga influensan.

Hur farligt är influensa?

I Mexiko, 2500 personer med svininfluensan, det finns 22 avlidna med säkerhet av detta virus. I många andra fall, en star'm inte säker, men dödsorsaken kan vara virus. Härigenom har detta virus en dödlighet på upp till 10%, men kommer sannolikt att vara mycket lägre. I jämförelse, dog fågelinfluensaviruset nästan 60% av patienterna under 1997. Vid SARS-viruset under 2002 dog 15% av de sjuka.
För närvarande sprida viruset i sig även mot andra områden. Hur snabbt är det exakt är inte känt, men det förekommer i nya områden att vara mindre allvarlig än i Mexiko. När människor reser till området och viruset omedvetet bär risken för en global epidemi, en så kallad pandemi. Många länder begränsar därför antalet flyg och båt till och från de drabbade områdena.
Det framgår också att risken är större för gravida kvinnor att vara mycket sjuk än människor som inte är gravid. Risken för komplikationer uppskattas till 4 gånger så stor.

Pandemi

Globalt är svininfluensan i mer än 80 länder. Officiellt har det blivit en pandemi och WHO har höjt larmnivån till den högsta nivån, nivå 6. Det har varit tyst ett tag efter utbrottet kristnandet i Mexiko, men nu dyker upp överallt. De snabba förbindelser med luft gör det möjligt för viruset kan obemärkt förbi människor att resa, och de blir sjuka en vecka senare, medan de omkring dem också infektera.

Vaccinationer]

Regeringen fastställer vaccinet Tamiflu tillgänglig gratis mot svininfluensan när den förskrivs på recept. Vaccinet annars även erhållas från apoteket men kostar några dollar.
Den GGD flyttar av hotet om många människor som behöver en vaccination, vaccinationsprogrammet mot livmoderhalscancer nästa år. Flickorna i September för deras första skott skulle behöva komma först nästa år så inbilsk hände. Flickorna redan innan sommarlovet har passerat sin första skottet och i september sin 2: a injektion skulle få det eller bara få i september. Så ingenting har förändrats för dem.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha