Svininfluensan och Fågelinfluensan är fortfarande överhängande fara

Influensa är en smittsam sjukdom som är säsongsbetonad och epidemi inträffar under vintermånaderna. Det betyder att sjukdomen förekommer oftare än normalt under vintern. Utanför vintermånaderna, är influensaviruset nästan aldrig visas. Kommer det fortfarande signaleras till oss än det är ofta eftersom människor har smittats på södra halvklotet eller Sydostasien.

Influensaepidemi ofta mycket allvarlig

I slutet av första världskriget 1918, miljontals människor avlidit av spanska sjukan. År 1957, den asiatiska influensan härjade 1968 och Hong Kong influensan rasade, med tiotusentals människor dog.

Svininfluensan

Svininfluensan 2009 var ett exempel på en global influensaepidemi, men tiden är en normal influensasäsong svininfluensan.
Symptomen av svininfluensa liknar vanlig influensa. Inte på en kall, som också snabbt influensa är känd i folkmun. Förkylningar vanligtvis inom en vecka, men influensa kan vara en allvarlig sjukdom med potentiella risker för personer med otillräcklig motstånd. De vanligaste symtomen vid influensa är: snabbt stigande feber, frossa, förkylningar, halsont, huvudvärk, muskelvärk, trötthet och en torr hosta. Influensavirus är mycket smittsam och sprids genom att prata, hostar eller nyser. Virus är också överförs via händer och föremål, såsom ett dörrhandtag, ledstång, telefon eller tangentbord. Efter infektion med influensavirus kan bli sjuk inom två till sju dagar. Var influensa redan en dag efter infektion fram till 5 till 6 dagar efter att du blir sjuk själva förmedla till andra. Inte alla har att bli sjuk efter att ha smittats.

De åtgärder mot svininfluensan

Händerna spelar en viktig roll vid överföringen av sjukdomsframkallande bakterier. Enkla åtgärder, till exempel regelbunden handtvätt och användningen av så kallade. Antimicrobial produkter såsom alkohol gel, kan avsevärt minska risken för infektion. RIVM rekommenderar följande för att skydda mot svininfluensan:
  • Håll handen eller näsduk innan munnen när du nyser eller hostar
  • Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten
  • Undvik att röra vid munnen, näsan eller ögonen
  • Använd pappershanddukar eller vävnader när man hostar, nyser eller blåser näsan och använd dem bara en gång; kasta dem i soptunnan
  • Undvik skakar hand
  • Rena föremål som dörrhandtag, telefoner och tangentbord regelbundet
  • Ventilera arbeta, vardagsrum och sovrum

Fågelinfluensa eller aviär influensa

Fågelinfluensa finns i olika varianter. Det finns milda och farliga arter. Det finns av aviär influensa föreligger när många fåglar också blivit infekterad med en farlig version och dö. Höns och kalkoner är mest mottagliga för infektion. Människor och godstransporter kan också sprida viruset. Till exempel, alla resenärer genom överblivna fågelspillning under skorna.

Fågelinfluensa hos människor

Fågelinfluensaviruset kan också infektera människor i ett enda fall. Symtomen omfattar snabbt stigande feber, frossa, muskelvärk, halsont, hosta och känsla uttömd. Det är väldigt snabbt, eftersom inom två eller tre timmar man känner redan riktigt sjuk.
Efter att ha smittats med fågelinfluensa kan ta sju till tio dagar innan någon blir riktigt sjuk. De värsta symtomen varar minst fem dagar. Experter tror att det är möjligt att fågelinfluensaviruset muterar med en mänskligt influensavirus. I så fall finns det en farligare variant. Kära Wouter hänvisas till läkare, framgång
(0)
(0)
Tidigare artikel Njut i Maastricht
Nästa artikel Naturliga bindemedel

Kommentarer - 1

Hej, jag förstår att du alla nödvändiga åtgärder "för att ta om du är smittad, men vad betyder det? Till exempel: min far har svininfluensa. Vi måste ta hand om honom nu eller delvis, eftersom han bor ensam. Hur kan vi ta hand om honom utan att bli sjuk eller bär sjukdomen till våra barn hemma eller kollegor?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha