Svartrot den helande kraften i

Scorzonera ha formen av en extra lång sparris men med en svart hud. De kommer från en tvåårig växt som blir gula blommor under det andra året. Dessa blommor kan ätas precis som bladen. Den taproot säljs och äts som en grönsak. Detta görs sedan 16-talet, men under andra halvan av förra seklet har ätit denna grönsak fallit i glömska. Idag, i början av 21-talet, gör stora svartrot en väckelse. Han är regelbundet igen vid grönsakshandlare och grönsaksstånd på marknaden. Svartrot kom ursprungligen från Medelhavet.
Botaniskt dra schorseneerplant

Innehåll:

  • Naming svartrot
  • Historia svartrot
  • Traditionell medicin
  • Näringsvärde svartrot
  • Svartrot med diabetes
  • När järnbrist och anemi
  • Bra för matsmältningen
  • Bra för ben och muskler

Naming svartrot

Det latinska namnet för salsify svartrot är. Scorzo nera i Italian'Zwarte Schil '. Det officiella namnet är stor svartrot. Förmodligen den vegetabiliska äts först i Spanien och senare i Italien efter vegetabiliska vidare Europa förtjänat. Scorzonera är på Nederländska skadad att rötter. Nederländska vet smeknamn laga sorg, lidande hemmafru, vinter sparris, fattig mans sparris och vinter stav. Smeknamn som slutar i -leed och -verdriet komma eftersom beskjutningen åtföljs av frisättningen av en klibbig sav eller latex som gör händerna mycket smutsiga. Smeknamn with'winter "rädda det faktum att dessa grönsaker säljs främst under vintern. Kwa formen ser lite ut som en sparris, därav namnet. Det finns olika raser som the'Lange Jan "and'Verbeterde jättar nietschieters". På engelska anläggningen intill svartrot kallas också orm root eller ört huggorm talet. Det beror på att det är italienska ordet för viper'scorzone ", som liknar Scorzonera. The Viper har också en svart hud, så det är naturligt att folk nästan samma frågor som förbinder de två. Både italienska ord för huggorm och svartrot har samma ursprung. Den användes också i tidigare Salsify huggorm bites.

Historia svartrot

Svartrot i Nederländerna på 16-talet i vårt land, från Spanien och Italien. I Medelhavet har denna grönsak länge ätits. Man trodde att kelterna vegetabiliska Europa har fört in men grönsak kan också komma från Spanien av berberna. En av de första västerlänningar som såg svartrot var författaren Leonhard Rudeolf; han såg liggande på en marknad i Syrien.

Traditionell medicin

I traditionell medicin använde de svartrot i böldpest och ormbett. Böldpest orsakas av bakterier infekterade loppor och du kan åka dit efter fyra dagar av död. Förmodligen denna grönsak användes för att ormbett, eftersom det ser ut som en orm och under signaturen doktrin bör det också är en drog. Det finns sannerligen anti-inflammatoriska ämnen i svartrot, enligt modern vetenskaplig forskning. Det faktum att svartrot användes i böldpest och ormbett, därför stöds av vetenskapliga rön.
Fält med svartrot

Näringsvärde svartrot

Svartrot innehåller mycket tiamin eller vitamin B1: 100 gram är 9% av det rekommenderade dagliga intaget. Dessutom finns det en hel del folsyra eller vitamin B11, som kallas i Belgien vitamin B9, i 8% av det rekommenderade dagliga intaget. Dessutom förefaller det finnas sex% av RDI för vitamin C för att sitta i. Det finns högre ADH-procentsatser för dessa mineraler i vegetabilisk: järn, kalium, fosfor, koppar och kalcium. Andra procentsatser för vitaminer och mineraler är 3% av det rekommenderade dagliga intaget eller lägre. Dessutom finns det asparagin, kolin och laevuline som fytonäringsämnen i denna grönsak. Den innehåller också glukosid inulin, en fiber.
Nederländerna är bland de världen tillsammans med Belgien, Frankrike och Tyskland bland de största tillverkarna av svartrot.

Svartrot med diabetes

Eftersom det inulin i svartrot är, är det en grönsak som är lämplig för personer med diabetes eller diabetes mellitus. Denna fiber bibehåller socker längre fastnat gör socker jämnt släpps ut i blodet. Som ett resultat kommer den blodsockernivån uppvisa färre toppar och dalar. Dessutom stimulerar inulin tillväxten av bifidobakterier i tarmen som gör att förbättra upptaget av mineraler. Viktigare för diabetiker är att bifidobakterier stabiliserar blodsockernivåer. Med undantag för hans lila salsify haverrot, maskros rot, Yacon, kardborre och kronärtskocka viktiga källor till inulin.
Svartrot

När järnbrist och anemi

Eftersom det finns många mineraler, speciellt järn i svartrot du kan äta denna grönsak till trötthet, anemi och förhindra mineralbrist i allmänhet. Inulin stimulerar igen extra att absorbera mineraler från maten. Om du äter svartrot kombineras med andra järninnehållande produkter såsom persilja, är det svårt att gå på en järnbrist. Dessutom finns det mineralet koppar i huvudsvartrot. Det är en viktig mineral som bland annat hindrar dig från att vara för tidigt grått.

Bra för matsmältningen

Tiamin är bra för nervsystemet och muskler. Tiamin hjälper till att producera enzymer som kan bryta ner proteiner i kroppen användbara ämnen. Tiamin hjälper till i produktionen av magsyra. Dessa viktiga funktioner gör det en viktig vitamin tiamin. Matsmältningsproblem kan lösas eller förbättras om vi mer
Blomma schorseneerthiamine att ta oss och svartrot kan hjälpa oss. Dessutom kan den höga halten av inulin i det långa zwartschillige vegetabiliska stimulera matsmältningen.

Bra för ben och muskler

Kalium är bra för muskler och ben. Hjärtat är en stor muskel, inklusive hjärtat nytta av att konsumera tillräckligt med kalium. För benen är det inte bara nödvändigt, men fungerar kalcium kalcium tillsammans med andra mineraler som kalium, magnesium och fosfor. Ett överskott av kalcium kan även leda till beslutet organet för avlägsnande av kalcium och den stora förråd av kalcium, ben, gör svagare. Det är en av anledningarna till att mjölk, särskilt mjölk med tillsatt kalcium, alls inte mycket friska. Lyckligtvis, svartrot kalcium och andra mineraler i lämpliga proportioner.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha