Svartpeppar bra för matsmältningen

Cyrillus Brodd December 26, 2015 Hälsa 60 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Svartpeppar är inte bara en krydda som du gör bra din mat kryddig. Med daglig användning, har örten en gynnsam effekt på matsmältningen. Det främjar också absorptionen av läkemedel och näringsämnen och kosttillskott.

Svartpeppar och piperin

Den mest aktiva ingrediensen i svartpeppar är piperin. Piperin kan också erhållas i form av voedinggsupplement. Pepper innehåller flera verksamma ämnen som bidrar till de positiva effekterna och redan arbetar vid mycket låga doser. Därför kan det också vara tillräckligt bra med den dagliga användningen av en rejäl dos av peppar.

Ökande saliv genom peppar

Svartpeppar säkerställer att mer saliv produceras i munnen. Saliv innehåller viktiga enzymer som spelar en roll i nedbrytning av kolhydrater. Det är viktigt att tuggas tillräckligt länge och det finns tillräckligt vätskeintag. När ett tillägg används endast piperin då denna effekt av saliv Ökningen är noll.

Positiv effekt på matsmältningen

I matsmältningssystemet är förenade genom gallblåsan och bukspott till matningsuppslamningen för att optimera matsmältningen av näringsämnen. Också halsbränna är en sådan SAP som är av stor betydelse. Peppar och piperin se till att mer magsyra produceras, det stimulerar också produktionen av galla och matsmältningsenzymer.

Daglig användning

Denna positiva effekt på matsmältningen kan inte se dig på en gång med peppar, men sker efter minst två veckor med daglig användning. Personer med matsmältningsproblem, mindre frisättning av enzymer från bukspottkörteln, dra sig därför från användningen av daglig användning av peppar.

Näringsupptaget

Maten är i matsmältningen rötas. Det vill säga att strömförsörjningen bryts upp till näringsämnen som kan absorberas av kroppen. Absorptionen av näringsämnen sker i tunntarmen. För att vara mer exakt: Detta görs genom väggen av tunntarmen där det absorberas av blodet. Ska du zooma in ännu närmare på tarmväggen, kommer du att se tarmcellerna: Cellmembranet av tarmceller är ansvarig för absorption av näringsämnen, och även i vilken utsträckning för att spela. Vissa ämnen är bättre absorberas av cellmembranen än andra material: biotillgängligheten av ett ämne skiljer sig åt. Ett ämne som Q10 mindre absorberas väl, men svartpeppar, piperin och strukturen av cellmembranet kan förändras så att det finns mer av detta ämne ingår.

Vissa näringsämnen:

Ämnen som sköt upp till 30 procent kommer att förbättras är:
  • Den kraftfulla antioxidant Q10 coenzym som också ger extra energi.
  • Curmumine är ett ämne som finns i gurkmeja. Den har en ontstekkingsremmende drift är också en kraftfull antioxidant.
  • De ämnen som finns i grönt te är en kraftfull antioxidant.
  • Reservatrol kan hittas i rött vin och är ämnen som har en positiv inverkan på hälsan.

Dessa ämnen finns också i form av kosttillskott. Så om du vill få ut det bästa av dessa material, så det bästa du kan varje dag använda en god dos av svartpeppar i din kost.

Läkemedel

Förutom att öka biotillgängligheten av vissa näringsämnen, förefaller piperin också att ha en gynnsam effekt på upptaget av vissa läkemedel. Liksom grapefrukt och johannesört är svartpeppar så ett livsmedel som har en bra samspel med vissa läkemedel.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Eugenia Strömberg
  Like 4   Dislike 1

Visste inte att svartpeppar var så hälsosamt. Jag hade en fråga, kan en diabetiker typ 2 också svartpeppar?

Jacko Ekman
  Like 2   Dislike 1

Dricker löst svartpeppar i en kombination med GINGER KUKURMA och apelsinjuice också bra för hälsan? Vad "effekter" på hälsa som har?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha