Svarta pengar och frivilligt utlämnande

Det är idag väl att peka ett anklagande finger mot dem som har sina besparingar i schweiziska eller Luxemburg bankkonto. I de flesta fall är detta helt lämpligt. Någon som tjänar ett bra boende i Nederländerna och använder sig av infrastruktur och utrustning den har att erbjuda landet bör fråga sig om det är etiskt att kringgå tullarna oåterkalleligen kopplade till de rättigheter som varje nederländsk medborgare har . Finns det fall där pekfingret pekar fel?

Historia

För att besvara den frågan nyans, är det bra att titta på historien. Varför människor i det förflutna kände behovet av att inte ge upp medvetet förmåga att lagra och utomlands?
Historien i Schweiz går tillbaka till år 1934. Under det året, det ?? federala lagen om banker och spar Being ?? antogs. Denna lag reglerat bankerna i Schweiz och gav upphov till begreppet banksekretessen ?? ??. Från denna punkt bankerna förbjöds data såsom namn och kontonummer för att kommunicera till tredje part och gjorde det, då det ansågs vara ett brott.

Offshore Ström

Denna lag har lett till att Schweiz är nu en av de största finansiella centra ?? s värld har blivit. Ju mer än 2000 miljarder i tillgångar garaget gör Schweiz mer än en fjärdedel av den globala offshore ?? ?? tillgångar i sina böcker har listat.

Alla sina besparingar?

Nej, 1933 Hitler kom till makten i Tyskland. Redan innan antagandet av Nürnberglagarna 1935 stod det klart att den judiska befolkningen att den nya ordningen är mycket tydliga antisemitiska idéer bekymmer. Många av dessa människor var ovilliga att stöd för Hitler och återuppbyggnaden av den tyska armén ekonomiskt och utnyttjat den nya schweiziska förordningen.

Inte bara judiska folket

Tyska upprustning hål inte bara judiska folket stor oro. När Hitler invaderade Polen 1939 Storbritannien och Frankrike kände sig tvungen att genomföra tidigare frågade garantier. Två dagar efter den tyska invasionen förklarades kriget. Många affärs familjer i Central- och Västeuropa var inte fel, rädd för ytterligare upptrappning. Även Nederländerna hade alltid tagits fram opartiskt, många rika här var inte övertygad situationen och tog åtminstone några av sina tillgångar till en säker Schweiz.

Kalla kriget

Efter andra världskriget var rädslan för ekonomisk och politisk turbulens bort. Ökningen av kommunismen i många europeiska länder var för många företagare skäl för att det ska åtminstone se till att det skapas ett bo ägg utanför Nederländerna. Denna rädsla var inte helt orealistiskt. De stigande spänningarna mellan öst och väst återspeglades i försämrade diplomatiska förbindelser och ett ökande kapprustning. Dessa ?? kalla kriget ?? varade till nedgången av Berlinmurens 1989.

Vem betalar välfärdsstaten?

Under perioden 1973-1977 skåpet Den Uyl orsakade ett stort steg mot ett mer socialt Nederländerna. Nya lagar skapat ett ekonomiskt skyddsnät för utsatta i samhället. De arbetslösa, sjuka och äldre har seglat här i rika men många var, med rätt eller orätt, rädd för att redovisningen av välfärdsstaten skulle lämnas med dem. Nu, så många år senare, kan vi konstatera i vilket fall som helst att skattebördan inte har minskat och att processen ytterligare utjämning bara har ökat.

Minskad förtroende för politiken

Dessutom, vårt förtroende för våra politiska ledare inte större. Finanskrisen har sett till att detta förtroende ytterligare urholkas. Många nederländska och andra européer ser att rädda bankerna som ett svårt att acceptera uppköps spekulation banklån av regeringen med skattepengar. Den har något av ett hasardspel med bara två möjliga utfall. Banken vinner eller förlorar den skattskyldige.

Grekland

Rädda Grekland under 2011 ytterligare ett bevis ?? ?? att politikerna inte tar det så nära med skattebetalarnas pengar. Finansminister Jan Kees de Jager eller förklarat att Grekland lånade pengar skulle komma tillbaka med ränta. Ingen, inte ens i dag, tror att detta löfte någonsin förklaras ovillkorat.

Cypern som en mall ?? ??

För många rika med besparingar på mer än ett ton är insättningsgarantin, naturligtvis, men en droppe i havet. Vi vet också att om det går fel, till exempel i Cypern, kan detta garantisystem snabbt från bordet sopas. Beslutet Minister Dijsselbloem i Financial Times ?? ?? Cypern en mall ?? ?? för andra europeiska länder som inte uppfyller regeringens krav, är den skattskyldige inte heller direkt en varm och trygg känsla.

Bra

Det är naturligtvis sant att alla har både rättigheter och skyldigheter. Vi ser också att många av de verkliga dolda besparingar i Luxemburg och Schweiz använder systemet frivilligt utlämnande som varar till den 1 juli 2014 och det är en bra sak.

Kreativa lösningar

Men låt oss inte lura oss själva, det finns alltid en grupp som kommer att fortsätta att leta efter sina egna skäl till kreativa lösningar. Bristande förtroende för de lokala och europeisk politik och höga skatter leder alltid till undvikande beteende.

Framgång

Om å ena sidan, Luxemburg och schweiziska banker till sina kunder fortfarande röra sig med ökande tryck för att komma in där, å andra sidan, flitigt söka efter alternativ. Med tanke på den stora utsträckning i vissa Treuhanders inte utan framgång.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha