Svart arbete: konsekvenser

Det finns många exempel på odeklarerat arbete. En renare hyra, en tidning där du inte självdeklaration. Inom catering och städning är svart driva ett fenomen som inträffar ofta. Detta kan få konsekvenser i form av böter, för både arbetsgivare och arbetstagare. I den här artikeln, definition och konsekvenserna av arbets svart.

Definition av odeklarerat arbete

Vad svartjobb?
Odeklarerat arbete innebär att arbetstagaren arbetar mot betalning utan bidrag skatter och sociala avgifter betalas. Normalt dessa dras av från bruttolönen. Om betala löneskatt innehålls: svarta löner, ofta betalas kontant.
Inte i alla fall, den anställde medveten om det faktum att han är svarta verk. Om detta är sant, är orsaken ofta att de får en högre lön.

Illegal renare

Inom städsektorn är svartarbete vanligare. Inte mindre än 75% av de 1,2 miljoner hushåll som anställer en hushållerska, lönar sig hushållerskan svart. Priset är den huvudsakliga faktorn. En ?? vit ?? hemhjälp lätt kosta ?? 20 per timme, medan en svart betalda städ högst ?? 12 kostnad per timme.

Svart arbete med förmåner

Många personer som får förmåner, tjäna utan att behöva betala skatt på det .. Som exempel kan nämnas arbetslöshetsunderstöd eller Wajong. Den relevanta förmånsverket kommer nackdel ?? summa ?? brutto återhämtning. Detta belopp är mycket högre än den nettofördel. Dessutom är det böter, vars storlek beror på den dolda inkomster.

Svart verk: bra

Bolag där illegala arbetare finns, är böter ?? 8000 per anställd. Den svarta arbetstagaren själv måste betala tillbaka alla löneskatter, inklusive böter på ?? 1134. Individer som fångas måste ?? 4000 lön.

Svart arbete: konsekvenser

Odeklarerat arbete är förbjudet och straffbart. Dessutom odeklarerat arbete några andra konsekvenser för arbetsgivaren, arbetstagaren och samhället. Till exempel, det statliga pensionssystemet, vilket är ett fördelningssystem. Anställda betalar nu pensioneringen av de nuvarande 65 + ?? re. Och folk som betalar inga skatter och sociala avgifter betalas inte deltar. Detsamma gäller för avgifter till socialförsäkringen, såsom WIA.
Konsekvenser anställd
Anställda som ägnar sig åt odeklarerat arbete inte är försäkrade enligt lagstiftningen om social trygghet. En anställd som arbetar svart, bygger ingen tilläggspension. Dessutom är han inte berättigad till utbetalning av löner vid sjukdom eller funktionshinder. Han bygger ingen arbetslöshetsersättning rätt. Om han är arbetslös, måste han förlita sig på hjälp. Han inte heller bygga upp semester och han har inte rätt att semesterlön.
En annan konsekvens är ansvar i samband med olyckor. I normalläget är arbetsgivaren ansvarig om en olycka inträffar på arbetsplatsen. Men att arbeta på den svarta anställde måste stå för samtliga kostnader.
Konsekvenser arbetsgivare
Som odeklarerat arbete kommer i dagen, får arbetsgivaren en bedömning för skattemyndigheterna och även en rejäl böter. Den fina är standard ?? 8000 per anställd.
(0)
(0)

Kommentarer - 6

Hej, jag vet en snackbar ägare som hälften men fångster på och gör resten i fickan, har han inget annat än svarta arbetare i tjänst, och låt unga pojkar endast vid werken.ook jag vet att han är skild och i mitten av en skilsmässa kamp sitta och hans ex inget att betala eftersom han har levt med sin andra flickvän med två barn men att undgå skatt är hon registrerat med sin mamma med sina två barn, det finns hela bitar skrivits om att leva svart men har den uppfattningen att ingenting görs för att, hur kan jag ange den person som berörs?

Hur kan det vara en enda kvinna med barn har en ny bil och uthyrning av mer än 600 euro och har en fördel, men arbetar här och där med läckra utan att underrätta myndigheterna tjänar lättsam och alla utsläppsrätter. Jag arbetar sex dagar i veckan, har en fru och barn och är mycket svårt för oss att komma runt varje månad. Jag skulle vilja veta om det är möjligt för någon att tjäna svart för att indikera.

Jag måste börja någonstans för att arbeta i semestern medan jag fortfarande var student. Jag var tvungen att underteckna ett kontrakt, men vet inte vad det är som händer. Efter ett par månader jag slutade mina studier, men ändå fortsätta arbeta där. Jag har själv inte vet mycket väl hur det hela går i hans ställe och att jag gezwartwerkt nu? I vilket fall som helst, jag får fortfarande € 750 från min gamla chef. Men gör det nu efter ett år fortfarande inte fått. Jag är för närvarande en student och fick tillbaka bara pengar. Vad kan jag göra? Har ingenting alla dessa timmar förgäves knock säker?

Otänkbart jag arbetar och betalar mig en bula att ladda och jag vill påpeka någon som har varit sju år svart polerad varje dag i människors hem och jag kan aldrig identifiera henne. Jag kallar brott anonymt Behöver jag ta reda på rengöring platser och MVR har tid att ge det till den skatt som de inte naturligt gör, men de tar vårdbidrag etc. enz.Waar jag kan tyda på en sådan person? Innan vi alla odeklarerat arbete.

Jag arbetade deltid i flera år på nittiotalet på grundval av en noll timmar kontrakt. Jag studerade på heltid, så jag inte emot och det betalade ganska bra. Men ändå, du behöver inte bygga upp en pension, var semesterersättning inte där, när en dag var jag inte för att jag var sjuk, inga pengar. Kort sagt, jag har inte gjort upp för det företaget. Tja, har ingen anledning hittat ett bra jobb efter studierna, men jag vill säga att, per definition, vit du kan också arbeta utanför skott av bekvämligheter!

Jag gör varje vecka att städa huset av en gammal man. Jag tjänar 30 euro. Om jag ger upp skatten är det OK? Eller ska hans sida också hända?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också