Suzhou Unesco världsarv och en gång mäktigare än Shanghai

Suzhou, räknar Kina för våra koncept det obegripliga antalet mer än 2 miljoner invånare. Denna historiska stad är nära Shanghai. Suzou bokstavligen betyder "full av vatten". Förr i tiden, denna stad var mer kraftfull än den nuvarande Shanghai. Mer än 50 trädgårdar Suzhou är en del av UNESCO: s världsarvslista.

Geografi Suzhou

Suzhou, även känd som en stad med över två miljoner invånare i närheten av Shanghai. Suzou bokstavligen betyder "full av vatten". Det ligger i provinsen Jiangsu.Sinds kort göra trädgårdar Suzhou till Unescos världsarvslista.

Suzhou en kraftfull stad

Denna stad har funnits i tusentals år. Hundratals år Suzhou var större och mäktigare än Shanghai. Runt 500 BC staden grundades av Wu. Redan en yttervägg byggdes på den tiden. Inom staden grundades. Inom stadsmuren grävdes en kanal som skydd. Den antika staden har en yta på cirka 15 fotbollsplaner. En stor attraktion är den äldsta bron över vattenvägar bron på 100.000 år. Detta har nyligen åter efter att han var i kriget vernield.Suzhou är en stad där tiden tycks ha stått i hundratals år fortfarande. Vi rekommenderar en båttur längs de många kanalerna. Eftersom staden är genomskärs av dessa vattenvägar transporten är till största delen med båt istället.


Trädgårdarna i Suzhou

Från när och fjärran, människor från hemlandet och utomlands besöka de vackra trädgårdarna. Vissa Trädgårdarna är redan 2500 år. Över 50 trädgårdar i Suzhou finns utställda ännu. De finaste exemplen på landskapsarkitektur datum från perioden från 1350 AD till 1900. Museet trädgård Suzhou är fem hundra år gamla.


Garden Museum Suzhou

Detta museum är flankerad av "Garden of the Humble Driver". Ägaren av denna trädgård var en viktig tjänsteman som var tvungen att ge efter, därför att han hade fuskat. Detta "vatten trädgård" till exempel, innehåller över 30 olika lotusblommor. På sommaren, förefaller detta vara en vacker syn. Fördelen med trädgårdar som ägdes av privatpersoner är att de inte behöver möta alla typer av stilregler. Således det fanns mer utrymme för personliga initiativ.

Den roll som den heliga lotus

I östra kultur, är lotus en symbol för renhet. Detta beror på att bladen på grund av deras speciella konstruktion aldrig bli verkligen smutsiga trots det faktum att anläggningen, i synnerhet, innesluten i en lerig miljö. Detta har ett särskilt namn: den "Lotus Effect". Vetenskapliga sagt, det finns en särskild avdelning på bladen så att de avvisar vatten och smuts. Shedding varmvatten är hydrofob. I vissa österländska religioner tilldelas en särskild roll lotus. Eftersom det reproducerar sig nära en anläggning för specialfunktioner. Lotus är i vilket fall som helst samband med renhet och gudomliga födelse. Många gudar avbildas med sin hand en lotusblomma. Det finns också ett antal gudar på en öppen lotusblomma. Anläggningen kan täcka ett djup av fem meter. Detta är beroende på djupet av vattnet på plats. Man äter ibland delar av lotusblomma. Särskilt i östra samhälle är det tänkt att äta bitar av lotus kan ha en läkande effekt. I vårt land lotusrot är ofta till salu i kinesiska livsmedelsbutiker.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha