Sugar Feast firande bland muslimer

Eid är också ibland kallas Lilla högtiden. Det firas av muslimer i slutet av sin fasteperioden. I Belgien och Nederländerna är den term som används ofta Eid. På arabiska kallas det Eid al-Fitr ?? ?? Id. När Eid kommer de att gratulera varandra med belöningar för en fastemånaden. Traditionellt man bortskämd varandra med godis och andra godsaker och ge en till varje andra- och särskilt de fattiga - presenter. Eid är nära förbunden med högtiden av Sacrifice, vilket sker 70 dagar efter slutet av Ramadan. År 2016 beräknas att Eid faller på onsdag 6 juli.

Vad är Eid för?

Eid är en islamisk religiös festival firas av det muslimska samfundet i slutet av Ramadan. De arabiska ord ?? Id al-Fitr ?? därför bokstavligen betyda ?? semestern för att markera pausen ??. Med ?? paus ?? sedan hänvisar till brytandet av fasteperioden. Inte alla muslimer hitta ordet Eid väl valda. Det skulle behålla en stark ställning i förhållande till kost och mat. Det är därför det finns muslimer väljer Sugar Feast Small Feast ?? ?? namnge. The Sugar Festival syftar till att fira slutet av Ramadan. Det erbjuder delikatesser, godis och presenter till varandra. Partiet är alltid på sommaren, vilket gör Ramadan period kan ibland vara mycket tungt av extrema värmeförhållanden.

Firandet ?? Vad kommer egentligen att hända?

Morgonen den Eid start för män och kvinnor med en särskild bön i moskén. Det förväntas att de muslimer - som har råd - ett bidrag på fem till sju euro. För detta gör ett rondhaling i moskén. Den insamlade pengar kommer att användas. Efter bön i moskén kommer muslimer när du besöker familjen. Här äter godis tillsammans och utbytte gåvor med varandra. Även för de fattigare människor ger gåvor. En typisk maträtt är lokum. Denna turkiska maträtt bestående av socker eller honung, frukt, kokos och gelé, ibland med nötter och kan ha olika färger. Traditionellt, kvinnorna dekorerar sina händer med henna, lockade nya kläder och huset inrett. Alla ska veta att det är Eid.
Fattigare bland muslimerna är inte tillåtet att stå i kylan. De får kläder och mat för de rika. Muslimer är - enligt deras religion - skyldig att sörja för fattigare. Efter besöken till familjen av muslimer går till ett möte, där imamen ger en predikan. Denna predikan anses vara den sanna slutet av Ramadan. Som profeten bjudit så är också kvinnor och barn förekommer under predikan. Efter predikan del muslimer omfamna varandra, ömsesidigt bett om förlåtelse för alla misstag under det gångna året och önskar er alla en välsignad Eid.

När är det högtid Sacrifice plats?

Enligt den islamiska kalendern Eid infaller på samma dag. Enligt den gregorianska kalendern faller allt på en annan dag. Anledningen är att den islamiska kalendern är en månkalender och den gregorianska kalendern är baserad på solen. År 2016 beräknas att Eid faller den 6 juli. 2017 den 25 Juni 2018 15 Jun, 2019 den 4 juni och 2020 den 24 maj.

Ramadan, innan Eid

Ramadan är den nionde månaden i den islamiska kalendern. Det är fastemånaden för muslimer. Det är under denna period från den tidpunkt då solen går upp tills det inte sätter ätit, druckit, förbannade, rökt och sov. Vid extremt varma vädret under sommaren, för många muslimer, extra tungt, eftersom det bör inte drickas. Ramadan är också anses av många som en bra och rening ?? ?? perioden. Människor rena sina kroppar, undvika gräl och försöka vara artig. Stöld, förtal eller skada begåtts ?? inte gjort ?? under fasteperioden.

Eid i samband med högtiden offer

Eid al-Adha, även kallad den stora högtiden, firas till minne av profeten Ibrahim. Muslimer äter under högtiden offerdjur dhabiha enligt kön. Köttet fördelas släktingar, grannar, bekanta, och så vidare. Eid al-Adha infaller på den tionde dagen av Hajj-månad, vilket är exakt 70 dagar efter slutet av Ramadan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha