Studio 31 - Marknadsföring aspekter II

Ingabrita Sohlman December 26, 2015 Underhållning 9 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Efter tidigare bildtexter, en och trettionde artikel i en serie av cirka 40 kolonn liknande artiklar på hemmastudion, där en lättsam Manner olika aspekter av arbetet och diskuteras runt studion. Dessa artiklar är baserade på tidigare skriven av Coen rådet och redan släppt "The Big dagboken" och "Inspelning för gitarrister och basister". Obs: Jag har inga ekonomiska intressen i försäljningen av mina böcker!

Marknadsföring aspekter II

 - Hus till salu?
Bjuds ut till försäljning TEAB: fem lådor CD ?? s 100 stycken; minus 10. Länge leve marknaden, etc. Du gissade rätt. Fortfarande, men beslutade att ?? in-eget-beheertje ?? att göra? Vad synd: och ?? försäljningen var en besvikelse. Endast närmaste familj hade bara tillräckligt anständighet och medkänsla för att köpa en kopia. Eller bandet argumenterar sönder, rätt ?? Efter deras första album själv släpptes betalats. Ai! Otur? En skräckscenario? Nuförtiden, men jag är ungefär femton år sedan så ändå så liten ?? n 1500 stycken av varje av mina två i-eget-förvaltning album förlorade. Vi går tillbaka till början av nittiotalet, en tid som något som detta har orsakat stor uppståndelse och jag säker som soloartist / multiinstrumen nådde även framsidan av den lokala tidningen. Efteråt jag regelbundet nya album sålde till vänner och bekanta. Först vill jag DAT-band professionellt behärskar och sedan jag lämnade med en CD robot ungefär 50 CD ?? s bränna; senare med min egen fristående CD-brännare. Att skapa musik är roligt. Prestanda är, ska vi säga, spännande.
En CD kan verkligen vara roligt. Till exempel nyligen avslutade jag min tionde album. Men för att sälja samma CD mer eller mindre lönsamma betyder oftast hårt arbete och en hel del stress ... eller en stor besvikelse kan vara. Det är, om det är vad du vill!. Naturligtvis många musiker drömmer om lukrativa kontrakt med stora skivbolag, med limousine, de villiga, vackra damer och klädstil champagne alla redo. Men i detta förhastade tid inte ser företrädarna för skivbolagen, och en ny lag måste i förväg redan har en stor andrahandsvärde. De är helt enkelt affärsmän som särskilt nuförtiden är mer intresserade av det kommersiella värdet av en produkt än i det konstnärliga värdet. De föredrar att göra mål med färdiga, smaklös nepartiesten exempel också Starmaker och Idols. Det är nu den nuvarande, men från musikaliska skälen ledsen, trend. För närvarande är också nästan ingen att vänta på att en annan lovande musiker bandet. Det var fortfarande möjligt i 60 ?? 70 ?? och det finns år då det ofta intelligenta och rena musiker, var musik gjorde; efteråt ofta gånger stulen och kopieras. Även när dansmusik av disco fortfarande görs av riktiga musiker. Lyssnar en gång till 10CC, Abba eller Chiq! Varför var sådana hitmachines? Vad har varit deras framgångsrecept av ren magi att fascinera fortfarande stora grupper av människor?
Lyft Sale?
Hur vill du ha som musiker fortfarande göra hedervärd publicitet dina musikaliska skapelser. För ett band med massor av spelningar säljer sina egna skivor ofta inte så ?? s stort problem. Efter en föreställning, det finns alltid folk som köper en CD-skiva i en spontan impuls. Varje distributionsavtal med ett skivbolag, som CD ?? s marknader genom sina nationella nätet är ännu bättre; sedan dess har jag haft nytta av. Risken för båda parter är faktiskt ganska låg. Vanligtvis håller dig där än säga 5-10 euro per CD sålts till över; Så mycket mer än royaltyprocenten enligt skivkontrakt. Dessutom kan du dela upp dina säljinsatser på flera bandmedlemmar och deras anhöriga och bekanta. Försäljningen kan öka en sändning arrangemang med en platta eller något mer alternativ musik. Arbetet med lokal medvetenhet genom pressmeddelanden och intervjuer om efterfrågan i lokala tidningar och radiostationer. Ibland kan en affischkampanj eller lekfulla åtgärder för att öka fokus på ett nytt album.
Är du en hemarbetande, som vill ha sin egen CD ?? s, då du nu har ett problem. Inte tiofaldigt; verkligen i överflöd. Faktum är att valet av musik och musik så stora att det är en mättnads ​​har inträffat i den genomsnittliga konsumenten. Skivbolagen har erbjudit så mycket skräp om dagen, du bara via via en lyckträff eller ens kan uppleva ett mirakel. Eller påverkan av en rekordmässa, musikaliska intentioner mycket sent är ett andra argument. Den ultimata musik-CD är bara en parodi i en tid när vi kan bara stimulera hörsel och visuellt DVD ?? s, är spelaren ibland billigare än transportörerna själva! Bortsett, även DVD verkar ha redan haft sin tid, eftersom det nu är Blue Ray och andra sådana gigantiska bärare.
Har du en bred krets av vänner, som är medveten om din musikaliska hobby, be dem att registrera sig i förväg - och betala redan. Men efter två album de är oftast mindre entusiastiska ??, är åtminstone min erfarenhet. Eller låt försäljningen gå igenom en klubb eller förening. Klubben kan vara så ?? s album också sponsor. En ädlare mål är att tillbringa hälften av intäkterna till välgörenhet. Den andra halvan är du. Min senaste album Jag brände med billiga datorskivor i 20-faldigt och med en själv tryckta omslag distribueras till kära vänner med en begäran om att fylla i ett frågeformulär ?? Vad tycker du om låten ??, etc. Och, om nödvändigt, en vrjwillige bidrag till CD-skivan själv och utskrift. Jag gillar den konstnärliga tillfredsställelse och en ärlig, direkt feedback viktigare än de få ruttna pastörisering, vilket jag kommer att investera direkt tillbaka in i saker. På grund av detta får jag veta värdet av min egen musik igen bättre ...
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Gottfred Wallin
  Like 2   Dislike 0

Vad har detta att göra med artikeln marknadsföring aspekter? Jag gör en profil på marknadsföring och vill veta mer om marknadsföring. Så på marknadsföring aspekter. Inspiration för en ny kolumn? Han är mycket trevligt! Hälsningar! :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha