Studie: vad kommer att förändras under det nya året?

Vem i 2014 kommer att studera inte märker många av de förändringar i utbildningspolitiken. Kommer du att studera från och med 2015 kommer att förändras plötsligt väldigt mycket. För många människor som funderar på en brytning mellan deras high school och college går, kan detta vara en anledning att ändå omedelbart ta itu med uppföljningsstudien. Du hittar också en sammanfattning av de viktigaste förändringarna i 2013, när eleverna förändrats alltför mycket.

Vilka förändringar inför studenter 2015?

För ungdomar som studerar år 2015 ändrade många saker jämfört med föregående år. Den stora förändringen kommer att ske inom områdena:
 • Studie Advance
 • Återbetala studielån
 • Ersättning för studenter med funktionshinder eller kronisk sjukdom
 • Använda kollektivtrafiken kortet
 • Budget för omskolning

Studie Advance

Från och med 2015 kommer ett lån system införas. Detta innebär att du inte längre får grundläggande bidrag som tidigare var fallet. Det belopp som tidigare var ett stipendium och avskrevs om du tog måste nu låna komplettera din examen inom tio år. Detta gör en studie ?? 12.000 till 15.000 € dyrare. Men du kan låna pengar till en gynnsam ränta via DUO att finansiera dina studier. Detta kallas förskottet studien.
Dina föräldrar tjänar mindre ?? 46 000 € per år eller vill du inte en av dina föräldrar som de inte kan bidra till dina studier, då du kommer att fortsätta att ha rätt till en del av stipendium. Detta kan vara upp till ?? 365 euro per månad om dina föräldrar mindre än ?? Tjänar 30.000 euro per år.

Återbetala studielån

Mycket förändras när det gäller att ersätta eller betala av dina studier. Tidigare fick du 15 år, den tid för detta. Du kan därför dela din utestående skuld med 180 månader för att beräkna din månatliga betalning. Denna period av 15 år nu förlängs till 35 år och ger därför en lägre månadsavgift. Det belopp du betalar kan heller aldrig vara mer i månaden än 4% av din inkomst. Skulle du vara så exempelvis beroende på storleken på din månatliga skuld ?? € 150 måste betala tillbaka, men bara tjänar ?? 1500 euro per månad, då du lösa in justeras ?? 60 € per månad. Om du tjänar mindre än minimilönen än vad du gör på den tiden att betala tillbaka. I en dyr perioden som du även så kallade "nåd joker års satsningar. Du betalar ingenting än tillfälligt. Räntan är fortfarande välskött.

Ersättning för studenter med funktionshinder eller kronisk sjukdom

Tidigare var det så att om du lider av ett funktionshinder eller kronisk sjukdom och kan därför studera försenades, kan du få ett extra år grundläggande bidrag. Eftersom den grundläggande bidraget kommer att avskaffas är nu ett arrangemang där efter att ha erhållit din examen ?? 1200 på din skuld dras.

Använda kollektivtrafiken kortet

Goda nyheter för yrkesstuderande. Där du först pass kommer att använda en kollektivtrafiken från 18th, kan du nu göra det innan. Från och med 2017 behöver du inte 18 mer att resa gratis. Det finns fortfarande funderar på en plan för att avskräcka resa i rusningstid.

Budget för omskolning

Inom ramen för "livslångt lärande" kommer att vara en examen från en budget ?? 2000 euro tillgängliga som kan användas för ackrediterad utbildning. Detta gör att du kan satsa mellan 5 och 10 år efter examen.

Vilka förändringar inför studenter under 2013?

Genom en kombination av åtgärder som kan läsas i koalitionsöverenskommelsen mellan Labour och VVD och åtgärder som aviserats tidigare förändrats en hel del för vem under 2013 kommer att börja studera och ofta för personer som redan var upptagna med sina studier. De viktigaste förändringarna görs här, nämligen:
 • Langstudeerder Penalty
 • Prestanda bidragen kommer låna systemet
 • Avskaffandet av kollektivtrafikkort för studenter
 • Val vid grinden

Langstudeerder Penalty

Den langstudeerder straff var lång mardröm varje student som ville göra mer än att sitta under sin studietid i böckerna. Ett kort år eller en praktikplats verkade utomlands för att reserveras för studenter med rika föräldrar, men han är verkligen genomförs det redan avskaffat igen. Spenderar du mer än fyra år av ditt kandidatexamen eller två år på din herre då finns det inget pågår. Du kommer inte få böta mer för tidigare verkade fallet här. Varnade sina universitet eftersom avsikten är att doktorander så snart som möjligt så att universitetet fortsätter att upprätthålla högsta bidraget. Du kommer därför om en elev kommer att märka att vissa regler är strängare. Vilket kommer att göras mer användning under 2013 av bindnings studien finns det universitet som är bättre att betala mer uppmärksamhet till att du får en bra läroplan och på vissa universitet, märker man att proven för freshmen alfa studier är svåra så snarare en siktning kommer att äga rum och de mindre eleverna kommer att besluta förr att byta exempel HBO.

Prestanda bidragen kommer låna systemet ... men ännu inte

Om du tvivlar på att ta ett "sabbatsår" och gå reser för ett år innan du börjar dina studier? Det är fortfarande möjligt! Om du ska studera under 2013 kommer att falla under den gamla regimen, som 2014. Du får detta år och året efter en resultatbidrag. När du får ditt diplom inom tio år, då du inte betala tillbaka stipendiet. Börja dina studier med endast 2015 kommer att falla under den nya regimen och det kommer att medföra ytterligare lånesystemet. Detta kommer att innebära att regeringen mycket mindre bidra till de utgifter du har som student. De pengar du får från DUO är inte längre en potentiell gåva: allt lånar du så småningom ska betala tillbaka.
Detaljerna för lånet systemet fortfarande behöver utarbetas helt och hållet, men det kommer, det är ett faktum. I juni 2013 tillkännagavs att införandet senarelades från 2014 till 2015. Systemet kommer därmed att bli mer som i Amerika. Vem har inte pengar för att fullt ut finansiera sina studier kan ingå ett lån, men du så småningom ska betala tillbaka alla av sig självt. Koalitionen har inkluderats att tilläggsbidrag kommer att falla utanför detta lån systemet. Tilläggsbidraget är till för elever med mindre välbärgade föräldrar som har möjlighet att bidra till en mindre grad i studiet av sina barn. Är lönen för dina föräldrar ner modal kommer att få dig in i showen och du kommer förmodligen betala tillbaka.

Avskaffandet av kollektivtrafikkort för studenter

Kollektivtrafiken kortet har länge varit ett känt namn. När du studerar, kan du resa gratis med kollektivtrafiken. Du kan välja om du vill göra det giltigt för helg eller under veckan, på andra dagar resa du 40% rabatt. Enligt koalitionsöverenskommelsen mellan PvdA och VVD, är avsikten att kortet från och med 2015 för alla är ett rabattkort. Transporten du gör extra kommer då under studielån systemet. Det förväntas att detta kommer att gälla för alla. Det är därför inte sant att om du börjar 2013 med att studera du förblir omfattas av de regler som kommer att gälla.
Har du redan slutfört en kandidatexamen och gör du fortfarande tycker om att följa en mästare, kom ihåg att det är billigare att börja där snart. Är ni att börja 2015 med din herre då du kommer att få betala dina resekostnader till stor del själv. Så om du har ännu OV rätt om sedan du bättre kontanter i så snabbt som möjligt.

Val vid grinden

Du går till en högskola måste du gå igenom en urvalsprocess, detta var fallet redan. Under de senaste åren mycket tala om införandet av selektiv intag med regelbunden träning. Det innebär att om du vill få en utbildning, måste du först gå in i ett samtal med en studievägledare eller någon annan som är associerad med programmet. Anses inte lämplig för utbildning kan utfärdas ett negativt yttrande. År 2012 är också mycket spekulationer om avskaffandet av fasta kvoten för kurser som medicin. Det skulle innebära att du inte längre behöver auktioner när du vill studera medicin. Val vid grinden förblir under koalitionsöverenskommelsen tillät universitetsföreläsningar, studier där antalet sökande överstiger antalet utbildningar och kurser med särskilda behörighetskrav, såsom i konsten. I det avseendet förändras så mycket från lagstiftaren.
Från och med 2013 Utrecht University studenter som screenades. Vill studera vid Utrecht då måste man får testat för lämplighet för studier av val. Du anses lämpliga på grundval av detta kriterium och du har kunnat förmedla en bra motivation, du får en positiv rekommendation. Du får ett negativt yttrande det betyder inte att universitetet kan vägra. Det återstår en rekommendation, men tonen sätts. Universitetet vill relativt mer framstående studenter och när din motivation eller kunskaper är inte för att sedan se universitetet du hellre gå än kommer.

Övriga förändringar

Sedan finns det en annan förändring som är mycket tydligt anges i koalitionsöverenskommelsen men vars jobb det kommer att ske. Detta innebär:
 • Skärpta krav på kvalitet lärarutbildningen. Det kommer troligen att bli svårt att få din undervisning certifikat.
 • Skrotning program som inte lockar tillräckligt studenter. Utrecht, till exempel, har redan haft att göra med avskaffandet av skatterättsliga kurser, portugisiska och latinamerikanska studier. Avsikten är att den klyfta som skapas fylls upp av universitet med specialisering i denna riktning, till exempel leda till att det rör sig om språk. Andra universiteten mer titta på där de ger otillräcklig utbildning kan höja för att spara kostnader.
 • För att kompensera för oavsiktliga effekter av att släppa terminsavgifter för en andra studie, 20 miljoner. Detta innebär också att införandet av studieavgifter inte avskaffas. Många spekulerar om betydelsen av denna mening. En möjlig förklaring är att detta är ett spel för studier där ett andra program behövs som till exempel inom tandvården. Det är också möjligt att detta bör ses som stöd för effekten av de administrativa knep som drar eleverna att deras andra studie fortfarande gå för den låga Studieavgiften och göra denna balans i budgeten så igen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha