Studera i Lettland

Kvaliteten på utbildningen i Lettland är mycket hög och kostnaderna för livet underhåll är mycket låga. Men vad betyder studera i Lettland betyder detta?

Fakta om Lettland

 • Officiellt namn: Lettland
 • Huvudstad: Riga
 • Lokal tid: GMT +2
 • Officiellt språk: Lettiska
 • Vanligaste främmande språk: ryska, engelska och tyska
 • Borders med Vitryssland, Estland, Litauen och Ryssland
 • Huvud religion: Kristendom
 • Total yta: 64 589 km²
 • Högsta punkt: 312 meter Gaizina kalns
 • Folkmängd: 2.23 miljoner människor
 • Minimiålder för att dricka och röka är 18 år.

Högre utbildning i Lettland

När du först gå lettiska utbildning efter dagis och sedan gå nio år i grundskolan då du går på gymnasiet och när du är klar med gymnasiet, kan du fortfarande gå vidare till högre utbildning. I Lettland finns det en skillnad mellan akademisk och yrkesinriktad högre utbildning. University erbjuder både akademiska och yrkesmässiga utbildningsprogram. En fullständig grundutbildning varar tre eller fyra år i Lettland. En mästare kan du få i två år. Läsåret i Lettland börjar i september och varar 40 veckor.

Behörighet

Studenterna har goda kunskaper i det språk på vilket de skulle gå på college. Språkkunskaper är därför alltid kontrolleras i förväg. Om du gör till exempel är en engelskspråkig program måste kunna tala bra engelska dig. Om du vill bli antagen till en lettisk universitet måste du ha ett VWO diplom. Du behöver inte ansöka om visum för att studera i Lettland, du bara måste ha ett giltigt identitetskort eller pass.

Lettiska

Det officiella språket som talas i Lettland, tillhör lettiska, lettiska till den indoeuropeiska språkfamiljen. Låter liknar litauiska, de är också längs språkgruppen Östersjön. I Lettland för bra engelska, ryska och tyska. Det kan vara mycket bekvämt att du kan tala lettiska.

Att ta sig till Lettland

Lettland är lättillgängligt på land, till sjöss eller med flyg. Nämligen Lettland har den största järnvägsstationen och flygplatsen i ballistiska staterna. 19 olika flygbolag flyger till Riga, inklusive några lågprisbolag. Du kan också gå med färja till Lettland. Det kommer också internationella tåg till Lettland från Moskva och S: t Petersburg. Lettland är också lätt att nå med buss från Nederländerna.

Kostnad

De uppehälle i Lettland är ganska låg jämfört med andra europeiska länder. En student visar per månad 200 euro på boende. För 16 euro per månad, en student i Lettland obegränsad användning av kollektivtrafiken. Den genomsnittliga levnadskostnader av en student i Lettland är mellan 450 och 700 euro per månad.

Sjukförsäkring

Varje elev i Lettland måste ha en sjukförsäkring. Utan sjukförsäkring, kan du inte få uppehållstillstånd. Om sjukförsäkring kan du också använda ett europeiskt sjukförsäkringskort.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha