Sätt får du en muntlig främmande språk!

Eftersom Nederländerna är ett litet litet land, är det fortfarande viktigt att lära sig andra språk. Visst engelska lärs ut i alla skolor, universitet eller yrkesläroanstalt. En viktig del av att lära sig ett språk är att tala det. Om du gör det kräver olika färdigheter än att skriva ett brev eller läsa texter. Förutom att vara en fråga om massor av motion, det finns några enkla knep som gör att du känner mycket lättare att prata igenom din muntliga gående.

Glömt ditt lösenord?

Det händer alla ibland: du är i ett samtal och du vet vad du vill säga, men du kan inte få ordet. Detta är i sig inte har något emot, så länge som du vet att det viktigaste är att en oral examinatorer höra dig tala. Använd någon av följande tips för att fånga tystnaden så fullständig att du inte muntligen bryter på ett ord.
Omskriva
En hel del ord kan du beskriva på ett smidigt sätt. Se till att din allmänna termer som "verktyg" eller objekt "vet, eftersom de är mycket användbara för att beskriva något. Betrakta till exempel det holländska ordet "staket": ett föremål som ofta används för att skydda ett visst område för andra människor eller djur. Den används till exempel i djurparker eller hem.
Kan du berätta för mig ...?
Eftersom det viktiga är att en oral du pratar även mycket, det absolut inte kan skada att be granskarna om ordet du funderar på att översätta för dig. Utbilda dig i god tid före en mening som "tala om för mig vad det holländska ordet ... det betyder ...?" Utmaningen är också att de personer som du talar du se att du kan spara självständigt i det främmande språket, även om du inte behärskar allt perfekt.

Svara på frågor

Fullständiga meningar
I en oral går där, som ni vet, så att examinatorerna hör du talar så mycket som möjligt. När vi frågade något, använd en eller flera meningar. Utnyttja signalord för att ange länkar. Undvik föredrar ordet "och". Inte för att du kan hoppa över det helt och hållet, men prova att använda den eller begränsa.
Upprepa fråga
Upprepa frågan ställs. Gör inte detta bokstavligt, men när du tillfrågas, till exempel, som var den första presidenten av Förenta staterna, ge svaret: "Den första presidenten av Förenta staterna var George Washington."

Andra tips

  • Det är ingen skam att visa att du är nervös. När du gör detta på det språk som den muntliga, kommer det säkert att leda till någon poängs avdrag. Dessutom, en examinator mer benägna att hjälpa dig om du bara fastnat.
  • Förbered dig väl. Vet vad kan ställas till dig, så att du kan tänka i förväg vad du vill säga om.
  • Försök att styra samtalet. Om en examinator börjar någonstans om vad du vet ingenting om, sedan skära sig ett ämne där du vill prata om.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha