Sätt att marknadsundersökningar

För ett företag startar, ofta ställa marknadsundersökningar. Enligt marknadsundersökningar menar vi den systematiska under duk i samband med utsikterna för en viss produkt i ett område under en viss period.

Två typer av

Det är inom marknadsundersökningar skiljer mellan skrivbord och fältforskning. Skrivbordsundersökningar görs från bakom ett skrivbord, forskaren som utnyttjar information som redan har samlats in för andra ändamål. Så han kan till exempel använda den interna företaget genom sin egen administration att begära kostnaderna omsättning och total arbetskraft, vilket han kan beräkna arbetskostnaden per omsättning euro.
Levererar skrivbordet forskningen inte tillräckligt, då fältforskning måste göras. Forskaren måste då söka information som inte redan finns i företaget. Så han kan gå till exempel att informera kunderna vilka produkter de kommer att köpa mer när sänker priset på produkten.
För att kunna bedriva fältforskning, forskaren finns olika möjligheter till sitt förfogande, till exempel:
  • Undersökning
  • Observation
  • Experiment

Undersökning

I samband med undersökningen försökte få information till en grupp av personer eller företag att ställa några frågor.
Det billigaste sättet är skriftlig enkät, men denna form har också vissa nackdelar:
  • Det är osäkert hur många människor kommer att ta enkäten
  • Eftersom bortfallet är högre, resultaten är mindre tillförlitliga.
Den orala Undersökningen ger den mest tillförlitliga uppgifter; intervju kan förklara frågorna på lämpligt sätt och se till att alla frågor är tillräckligt besvarade.
Slutligen finns det telefonintervjuer har fördelen av snabb respons och relativt låg kostnad.

Observation

Ett annat sätt att göra forskning är observationen av beteendet hos konsumenten. Denna forskning är främst i de fall där företaget vill veta vad för slags människor köper produkten. Observation är en mycket bekväm metod som marknaden forskaren vill veta vad konsumenterna snarare än varför de gör något.

Experiment

Ett experiment kan utredaren att upptäcka förhållandet mellan vissa uppgifter. Som kan vara med hjälp av en konsumentgrupp undersökte effekten av en minskning med produkt X kommer att vara på försäljningen av produkten X. Ett bra exempel på sådana ?? s experiment är en testbutik.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha