Stryka kläder för nybörjare

Stryka kläder verkar många människor en hel del arbete, och en del vända sin hand till vård. Här är några tips för att få dina kläder rena och skrynkelfri

En bra start

En bra start för strykning börjar när du var redo. Låt lögnen var inte i maskinen, men hänga dem direkt efter avslutat program.
När hänga tvätten spara dina goda kläder och dra dem efter att sätta ännu bara extra plikt.

Förutsättningar

 • Bra, stabil lång strijp
 • Järn med option ånga
 • Kokt vatten

Stryk Symboler

Att veta vid vilken temperatur ska du stryka det är viktigt att känna till stryk symboler. Varje plagg har en etikett som innehåller tvätt och strykning symboler. Bilden av ett strykjärn och en prick motsvarar punkten om utnämning av värmen från strykjärnet. Detta innebär inte heta strykning. Bilden av ett strykjärn med två punkter motsvarar då de två prickar på järn, är detta en genomsnittlig varma järn. Kläder med en symbol med tre punkter, kan du stryka på de hetaste inställningen. Om det finns ett strykjärn med ett kors genom den anges på etiketten, bör du inte stryka dessa kläder! I symboler med två eller tre punkter, kan du använda ångfunktionen, vilket gör att rynkor retts ut lätt kläderna.

För varmt järn

När plagget är fortfarande för varmt järn, riskerar du att plagget bruna brännmärken eller ens få hål. Det är inte bärbar och redo för papperskorgen.

Hur järn

 • T-shirts: Sätt den dubbla hylsan på strykbrädan, dra hylsan mjuk och smidig hylsan. Vänd runt och järn hylsan på andra sidan. Sedan järn den andra ärmen på samma sätt. Efter detta drar skjortan över spetsen på hyllan så att toppen är på hyllan och botten hänger nedanför. Stryk blir en yta av t-skjortan, genom att ständigt flytta på hyllan tills du är hela vägen runt.
 • Skjortor & Blusar: tröjor är de svåraste plagg till järn. Börja med att stryka kragen, först på insidan, sedan utanför. För hylsorna kan du välja att använda en ärmbräda. Du drar hylsan av skjortärmen på bordet tillbaka och strök hela hylsan genom denna ständigt skiftande på tavlan. Utan ärm arm du sätter hylsan i hälften under strykbrädan. Börja stryka den sida där knappen är, och sedan den andra. Efter strykning ärmarna du först rätt front, sedan tillbaka, då vänster framst. Slutligen du strykning ryggdelen på toppen.
 • Byxor: jeans och casual byxor sätta dig rätt på hyllan, rätt sida upp. Speciellt ingen strykning veck. Då kan du stryka fronten, byxorna vänder och strök baksidan.
 • Byxor: Sätt dina byxor fördubblas på sidan så att du kan stryka ett veck i det. Dessa byxor kan strykas bäst under en fuktig handduk. Tyget är fortfarande vacker och inte lyser. Strykning varje sida av de två rören. För toppen du drar byxorna med toppen på spetsen av strykbrädan. På så sätt kan du stryka veck väl.
 • Kjolar: Kjolar trek över hela linjen över, efter att du har retts ut en sväng runt för nästa pjäs, tills hela kjolen sänks.
 • Dress: strykning toppen, då kjolen på samma sätt som beskrivits i skörten.

Säkerhet

 • Sladden av ett järn var i tid för att bytas ut, kontrollera den regelbundet för slitna eller går, etc.
 • Utbilda dig på strykjärnet alltid vända ut direkt när du är klar, det vill säga genom att dra ut stickkontakten ur vägguttaget.
 • Ställ strykjärnet när du sätter det alltid på hans sida, så inga brännmärken i tyget av locket eller klänning dök upp.
 • Låt ett varmt strykjärn aldrig lämnas utan uppsikt när du har små barn eller husdjur. I ett obevakat ögonblick, kan de dra järnet från hyllan och ta på sig. Detta kan orsaka allvarliga brännskador.

Tips

 • Järn din falska veck strö pjäs med lite vatten och borsta igenom det igen.
 • Stryk ömtåliga tyger, kläder, tryckta, eller t-kläder inuti. Du förhindrar därmed ränder på eller i dammet.
 • Använd en strykning spray för ett ännu närmare rakning och en trevlig doft till dina kläder. Ett billigt alternativ till strykning spray är att fylla tanken på din järn med kokt vatten med en liten mängd sköljmedel.
 • Du har ofta stora mängder av stryk, sedan stryker med en stor separat ånga behållaren ett alternativ så ofta vattenpåfyllning är inte nödvändigt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha