Struktur av huden

Jimi Hammarström Februari 27, 2016 Hälsa 40 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Huden är det största organet i människokroppen och har olika funktioner. Huden ser till att den inre miljön genom att upprätthålla vätskebalans och värmereglering. Huden har en barriärfunktion i huden skyddar mot mikroorganismer och andra skadliga inflytanden. Dessutom, smärta och beröring se till att kroppen är skyddad och subkutan fettvävnad ger isolering i kroppen. Huden
Huden består av flera skikt, överhuden, läderhuden och underhuden.

Epidermis

Epidermis består av keratinocyter, dessa är ansvariga för barriärfunktionen. Keratinocyter uppstår botten av epidermis och sedan vandrar uppåt under denna migration, som tar ungefär en månad att mogna celler dör leder dem keratinize. Förutom keratinocyter är även melanocyter, som producerar melanin, Langer Hals celler, dessa celler har en roll i allergiska reaktioner och immunsystemet, och Merlekcellen, som spelar en roll i känsel, i huden. I epidermis kan urskiljas följande fem skikten.
Basal:
I detta skikt dela keratinocyter som är cylindrisk form. Också finns i detta skikt av Merkel-celler och melanocyter.
Taggutskottet:
Detta är den bredaste lagret av epidermis. Keratinocyterna är kubisk till formen här, förutom keratinocyter även b är Recovery Langer Hals celler i detta skikt.
Granulära skiktet:
I detta skikt, keratinocyterna dör och de kan vara plattare form.
Stratum lucidum:
Stratum lucidum är ett tunt skikt av tillplattade afgstorven keratinocyter.
Stratum comeum:
Stratum corneum är ett tjockt skikt som innehåller fullt kornifierade keratinocyter.

Dermis

Dermis är beläget under epidermis och innehåller fibroblaster producera kollagen, elastin och dermala matrisen. Kollagen och elastin ge styrka och elastischiteit skapar huden matrisvolymen och elasticitet dermis. Också köra blodkärlen i huden genom dermis ger dessa livsmedel och temperatuurrgulatie. Dessutom finns det mastceller, makrofager och dendrocyter i dermis, som alla spelar en roll i immunreaktioner. I särskilja dermis finns två lager.
Papillära dermis:
Detta skikt ligger direkt under överhuden och har en böljande yta med fingerliknande papiller. Dessa papiller kör kapillärerna som är ansvariga för mat och temperaturreglering. I den papillära dermis är också belägna Meissner s blodkroppar, dessa är nervändar i de drabbade nerverna i huden.
Reticular dermis:
Detta lager innehåller torvkollagen och elastin i huden matris i mellan. Också beläget i detta skikt av celler Vater-Pacini, dessa är en del av den känsla av beröring, är lichaamjes av Vater-Pacini en möjlighet att känna vibrationerna.

Subcutis

Underhuden består av fettceller, vilka är anordnade i ett nätverk av bindväv. Dessutom finns artärer, vener, nerver och svettkörtlar. Underhuden ger isolering av kroppsområdet, och en dyna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Germann Wallenberg
  Like 0   Dislike 2

Jag letar efter svaret på: 1) i vilken hudlagret celldelning sker? a) stratum lucidum b) stratum reticulum c) stratum spinosum2) vilken form skiktet av Malpighi celler existerar? a) kubiska och cilieceller b) cylindrisk och trilhaarcel c) kubisk och du cylindrischedank

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha