Stroke drabbar inte bara de äldre

Stroke drabbar inte bara de äldre

Med anledning av den internationella dagen mot stroke, 29 oktober, visar en internationell studie att deras antal ökar över hela världen, särskilt bland 20-64 år. Större anledning att svara på det första tecknet.

Vi tror ofta att slaget endast påverkar äldre. Med rätta! En internationell studie jämfördes data från 119 länder mellan 1990 och 2010. De resultat som offentliggörs i Lancet den 24 oktober visar att förekomsten ökar över hela världen. Forskarna fann 16,9 miljoner fall år 2010, 68% mer än 1990. Antalet stroke och med ökat med 25% på tjugo år i åldersgruppen 20-64 år. Under samma period minskade dödligheten i höginkomstländer, däribland Frankrike. Det beräknas att varje år i Frankrike, 130 000-150 000 människor är offer för denna sjukdom blir, med oss, den vanligaste orsaken till handikapp hos vuxna.

Dagen före världsdagen mot stroke, traditionellt satt till 29 oktober, experter påpekar att sjukdomen gynnas av högt blodtryck, fysisk inaktivitet, övervikt eller rökning. Förebyggande, de rekommenderar att minska saltintaget, kalorier, alkohol och tobak.
 Ju mer det är tidigt, är mer stöd effektivt. Därför är det viktigt att snabbt identifiera oroande tecken: förlamning eller domningar i en del av kroppen, talsvårigheter, dimsyn, balans eller promenader, svår huvudvärk ...

Dessa tecken kan vara kort och försvinner lika snabbt som de kom. Men de bör inte försummas. Rätt reflex: omedelbart alert nödsituation genom att ringa 15.

Om du vill veta mer: en nyhetssajt som inrättats av den franska Society neurovaskulära www.accidentvasculairecerebral.fr

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha