Störningar bakteriemi / sepsis hos barn

När ett barn har en bakteriemi och särskilt när det finns en sepsis, det är snabb behandling nödvändig. Sjukdomen är ganska allvarliga och kan inte i tid för att behandla septisk chock med döden orsak som följd. Sjukdomen kan utvecklas i en mycket kort tidsperiod. Den här artikeln tittar på vad exakt en bakteriemi och vad som är sepsis, de smittämnen dessa, symtom och behandling.

Vad är det?

Bakteriemi eller sepsis, är en mycket allvarlig sjukdom. Men vad är det exakt? En bakteriemi är att säga att det finns närvarande i blod mikroorganismer. När sepsis är också fortfarande präglas av feber, takykardi, takypné, och leukocytos eller leukopeni. En systemisk sepsis är faktiskt reaktionen av kroppen på en bakteriemi. I en sepsis svåra symtom kan förekomma, såsom organsvikt, hypotension, hypoperfusion och förändringar i medvetandet. En sepsis kan slutligen leda till septisk chock, vilket kan ha en dödlig effekt.

Patogener

I Nederländerna de vanligaste smittämnen bakteremi och sepsis; pneumokocker och meningokocker. Patogener som syns också, Salmonella typhi och Staphylococcus.
I nyfödda, andra medel är ofta i förgrunden. I denna grupp av barn är smittämnen en bakteriemi eller sepsis ofta Beta-hemolytisk streprokok av grupp B och gramnegativa tarmbakterier.

Symptom

Det beror på scenen av sjukdomen där ett barn är närvarande vilken typ av symptom har. Vad som ses vid en bakteriemi och sepsis i själva verket i alla skeden av sjukdomen är feber. När det finns en sepsis, är feber också ofta åtföljs av frossa.
När barnet sjukare, kan följande symtom uppträder;
  • Takykardi, det vill säga att det finns en ökad hjärtfrekvens
  • Takypné, som uppkommer från en ökad andningsfrekvens
  • En störning av medvetandet
  • Hypotoni, det vill säga, ett lågt blodtryck
  • Dålig perifer cirkulation
  • Tecken på multipel organsvikt
När ett barn har meningokock sepsis baserad, skapar purpura. Dessa är mindre blåmärken. Dessa purpura kan uppstå var som helst på kroppen och även täcker hela kroppen. De förekommer ofta inom en kort tidsperiod. Dessa fläckar är, i motsats till erytem, ​​som kan uppträda i en viral infektion, inte trycka bort. När dessa fläckar ses i ett barn med feber, måste fattas snabbt. Inom några timmar, kan sjukdomen förvärras med allvarlig, vilket kan leda till septisk chock med döden.

Behandlingen

Behandlingen av en bakteriemi och sepsis består av förvaltning av antibiotika. Dessutom finns det en intensiv stödjande terapi i stället. Eftersom ofta måste agera snabbt, är orsaken oftast okänd. Därför valde en bred spectum antibiotika. När det orsakande ämnet är känd eller kan kopplas till en mer fokuserad antibiotika.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha