Strijker

Asdis Afzelius Februari 29, 2016 Miscellanea 7 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den här artikeln handlar om strängar, fyrverkerier som är förbjudna i Nederländerna, där det finns en livlig handel. Det importeras främst från Belgien och Tyskland.

Strängar

Alla känner till dem, från December de dyker upp igen, järn. Normalt strängar gnuggas på en tändsticksask och sedan kasseras. Alla strängar är förbjudna i Nederländerna sedan 1980, då vuurwerkwet skärptes. Förbudet har följande skäl:
  • Strängar inte smälter men strijkkop;
  • Smällen är alltför hårt,
  • De innehåller silver eller flash ört.

Säker avstickning
Strängarna produceras i Tyskland är mycket säker med en bra fördröjning. Detta beror på att tyska vuurwerkwet också stränga. Kinesiska strängar är ibland mindre tillförlitliga. Det bästa man kan hålla strängen på ryggen när belysning / strykning. Det är en del i själva verket är ihålig, eller om det finns kalk, vilken del inte dyker isär. Om du håller strängen i mitten och han dyker, då är chansen att du förlorar en eller flera fingrar. Men om du håller tillbaka snöret och omedelbart kasta bort chansen är mycket liten att olyckor inträffar. Strängar placeras i en flaska och sedan belysning är att be om problem.
Om din strängar Kindle med skov risken som utlöste strängen innan. Med eldslukare, är detta eftersom flamman är mycket varmt så strijkkop och fördröjnings krut att bränna snabbt, vilket gör att strängen ljud direkt. Med asterisker, där gnistor flyger runt, kan strängen tända snabbare än du förväntat. Men en tändsticksask användning är uppenbarligen den säkraste. Men eftersom det saknar veken fortfarande uppenbarligen mycket svårt att förutsäga när saken exploderade.

Typer strängar

Det finns många typer av strängar, i olika storlekar och färger, som varierar i kvalitet och hårdhet bang:
Mini-strängar:
Varianter av detta är de svarta spindlar, detta pop hårdast, match kex, Weco-Picollo K0201, K0201 Weco-Picollo, mini Corsairs. Mini Strings ger en ljus, inte alltför högt bang.
Dessa strängar är ofta i en låda med 20 eller 60 bitar.
Weco Brigant
Dessa strängar var laglig i Nederländerna fram till nyårsafton 1979.
Grön Strijker
Detta är den mest kända strängen. Några bekanta gröna strängar är corsair av strijkes Weco och Nico Feuerwerk. De corsairs pop hårdast och bästa kvalitet vanliga strängar, bara stryk koppen inte alltid fungerar bra, så ibland måste antändas med en tändare. Grön rad andra märken är ofta sämre kvalitet.
Corsair
De ursprungliga corsairs du känner igen först den bruna afstrijkkopje, dels ämnesnummer, nämligen 1309, tredje kvalitet. Men kvalitet kräver pengar, de kostar i Belgien mellan 12,50 och 17 euro per låda, men du kan anta att vi har att göra med de verkliga corsairs.
Naturligtvis finns det även falska i omlopp, så kallade Corsairs av kinesiskt ursprung. De identifieras med artikelnummer: 1309-05 på förpackningen. Dessa är sämre finish, har en sämre kvalitet pulver och ett aanstrijkvlak som är röd. Ofta runt här, du betalar 3 euro per låda.
Pirats
Pirats av Nico Feuerwerk och popping något hårdare än en holländsk astronaut och kostnader i Belgien två till tre euro per låda.
Kanonschlag
Dessa är röda strängar, som är i samma storlek som en änka maker. De är lagligt i Tyskland för försäljning och är fyllda med krut. De ser imponerande, men bang är ganska varierande. Bang är mellan en pirat och en speciell pirat i.
Pirat Special
Denna sträng liknar Weco Corsair men har ett lägre pris i Belgien. Emellertid har denna sträng en instabil fördröjning på 2 till 6 sekunder. Strängarna har en kartong färgade utseende med en gul strijkkop.
Flessekop
Fram till 90-talet producerade Moog Nico Feuerwerk kallas flessekoppen. Dessa strängar har en utspädning i strijkkop och smällde hårdare än vanliga gröna strängar och samtidigt gav en fin blixt. Dessa strängar nu tyvärr inte längre görs.
Raider
Raider är en svart sträng av samma storlek som den gröna sträng, men har en något bättre smäll, men kvaliteten kan variera kraftigt från märke till märke.
3-Schlag-strängar
Dessa är gröna strängar som dyker tre gånger i följd. De är gjorda av Nico Feuerwerk. De är fina strängar av god kvalitet.
Andra vanliga strängar
Dessa strängar är av ett annat märke och / eller har en annan färg. Bang är ofta mjukare än Corsair och är i mellan detta och bang en astronaut.
Dessa strängar är ofta i en låda med 100 stycken.
I Tyskland, Lidl och Aldi sälja Sachsen-Krachers, de säljs i lådor om 20 bitar och du kan gnugga rutorna själva, men med tändsticksaskar lyckas oftast inte. Dessa strängar har emellertid inte en ljudlig smäll, är detta som bang en astronaut.
Typ Änkmakaren
Dessa strängar är tjockare och längre än vanliga strängar, bang är mattare och hårdare. Det finns flera märken. De flesta widowmakers är svart, blått, grönt, rött eller gult.
Dessa strängar är ofta i en låda med 12 stycken.
Typ Betong strijker
Konkreta strängar, Panzerfausts, skalle strängar och super widowmakers är de mest kraftfulla strängar. En mycket hög smäll med en stor luft. Om bara de sticker ut och inte hålls tillräckligt avstånd, vilket är mycket farligt! Idag är begränsat intervallet denna tunga fyrverkerier.
Weco Boller A
Detta är en ganska välkänd sträng av fyrverkerier tyska tillverkaren Weco. De är röda till färgen och har en strijkkop. De bang ungefär lika hårt som konkreta strängar. Dessa Böllers är inte tillgängliga för försäljning i butiker i Belgien, men i Tyskland de säljer några butiker. En bra bit av fyrverkerier med en bra fördröjning.
Den Weco Boller A bör inte förväxlas med Weco Kanonschlag. Detta är mycket lik den Boller A, men har en veke. Det verkar mycket, de är mycket stora, men de bavatten krut och pop bara lite svårare än en astronaut. Den Weco Kanonschlagen de sista tre dagarna på året för försäljning i Tyskland, särskilt vid Aldi och Lidl. Även denna fyrverkeri är naturligtvis olagligt i Nederländerna, inte bang, men eftersom den holländska manual saknas.
Another fyrverkerier
Kinesiska fjäril
Thunder eller nitrat krackningsanläggning
Kinesiska Roll
Lavin Pil
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (6)
Lisen Edlund
  Like 4   Dislike 2

Hans bruna strängar fortfarande till salu i Belgien till ett bra pris?

Franciscus Rosenqvist
  Like 5   Dislike 2

Några strängar duuren längre än fem sekunder ... och det är då de flesta olyckor inträffar eftersom folk tror som inte har gått ut och sedan BANG. Men om folk bara titta på dessa saker och det första förstärkningsinformation, kommer de att betala mer uppmärksamhet. och profesioneler aanpakken.Groet, Dennis

Mauri Jakobsson
  Like 3   Dislike 0

En vän till mig har strängar med en rosa huvud och så är Weco corsairs.maar som endast 2, kostar - en 100klopt detta?

Annaliisa Mattson
  Like 4   Dislike 2

Jag har en fråga: när kan du berätta när du ska sträng att strykas Komen sedan gnistor av? Hälsningar vill veta asap :-)

Ivana Backstrom
  Like 1   Dislike 2

Hej, beaktar det billiga priset, är det förmodligen falska Weco. Här kan fördröjningen vara mer oregelbunden än den verkliga Weco's.Groeten, Lodomeria.

Lorett Ostrom
  Like 5   Dislike 2

Hej, Om strängen gnids är direkt eld på huvudet. Som en prick match som gnids. Sedan han dyker några sekunder, vanligen fem eller något. Men omedelbart weggooien.Groeten, Lodomeria.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha