Stress: vilka konsekvenser på vår hälsa?

Alberta Ahlgren Februari 27, 2016 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Stress: vilka konsekvenser på vår hälsa?

Stress är inte en sjukdom i sig, det orsakar genom att inte ens någon direkt eller uteslutande. Men det väger tungt i början eller försämring av många sjukdomar.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Stress förvärrar kroniska sjukdomar
  •  Stress befrämjar infektion
  •  Stress spelar en roll i ångest och depression

Stress orsakar insomnande sömnlöshet lätt att identifiera: kroppen fortfarande spänd, knutna muskler är, anden återvänder till svårigheterna i dag och de som planerar redan nästa dag ... sovande senare, störd av en lätt sömn sensation, den individ känner sig trött under dagen. Svårigheter med minne och koncentration, humörstörningar och minskad libido förekommer ganska ofta under perioder av stress.

Spänningar smärtsamt spända muskler och leder. De påskynda hjärtslag takykardi tillgång. Tarmen, orsakar de förstoppning, uppblåsthet och spasm.

Överdriven stress på det hormonella systemet kan orsaka oregelbunden menstruationscykeln, av migränattacker, klåda och håravfall ...

Stress förvärrar kroniska sjukdomar

Gastrit och magsår förstärks av en tendens till surt hyper. Stress spelar en viktig roll i uppkomsten och upprätthållandet av sår som inte är relaterade till infektion av Helicobacter pylori.

Hjärt- och kärlsjukdomar: hypertoni, smärta, angina pectoris, hjärtrytmrubbningar, ökas med stress, vilket också bidrar till ökad kolesterol och risken för hjärtinfarkt i samband med bildandet av aterosklerotiska plack.

Hyperthyroidism kännetecknas av utsöndring av för mycket sköldkörtelhormon. Stress kan vara en utlösande faktor. En annan orsak till hypertyreos: Graves sjukdom, en autoimmun sjukdom i sig påverkas av stress, manifesteras bland annat genom uppkomsten av en struma, viktminskning, ångest och nervositet.

Vissa kroniska sjukdomar kan se sina manifestationer förvärras: allergier, psoriasis, inflammatoriska tarmsjukdomar.

Stress befrämjar infektion

Stress, kollapsar immunsystemet, vilket gör kroppen mer sårbar för mikrobiella angrepp och infektion. Traditionellt förvärrar stress och förlänger varaktigheten av infektiösa attacker. Förkylningar, halsont, ENT eller urinvägsinfektioner är vanligare. Små sår läker så bra. För människor som lider av herpes, stress perioder gynnar finnar. Bältros inträffar ofta efter en emotionell chock.

Rollen av stress ibland nämns som en bidragande faktor i uppkomsten av vissa cancerformer, inklusive bröstcancer som inträffar under månaderna efter förlusten av en make eller en kär person. Men ingenting har visat sig vara så långt. Det är dock klart att stress främjar beteenden som predisponerar för cancer.

Stress spelar en roll i ångest och depression

Överdrivet och ständig stress kan främja uppkomsten av en depression. Vissa författare tror verkligen att den permanenta produktionen av kortisol och adrenalin orsakar en störning av hjärnans kemi som så småningom kan leda till depressiv sjukdom. Vi ser detta när det gäller utbrändhet eller stress av överansträngning. Ändå är det omvända förhållandet inte sant: depression inte slår konsekvent eller bara stressade människor.

På liknande sätt kan stressen väl vara mycket skadligt för personer med ångest, bör det skiljas från den faktiska ångest. Dessa två begrepp vidrör på en psykologisk nivå och symtomatisk nivå, men de får inte vara förvirrad. Stress kännetecknas av smärtsamma obehag, inte förbises, men kan hantera ensam. Ångest och / eller ångest faller inom patologi och kräver användning av en specialist.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha