Stress: vara positiv för att bevara sin hälsa

Stress: vara positiv för att bevara sin hälsa

Reagera på ett negativt sätt den dagliga stressen skulle vara mer skadligt för kroppen som stress last.

Det var trevligt att inte älska, man tvingas leva med. Stress är en viktig del av vår vardag, hemma och på jobbet. Vi vet nu att vår hälsa betalar kostnaderna för alltför stressigt liv. Men hur vi hanterar den här typen av situation skulle vara nyckeln till vårt välbefinnande, enligt en ny studie.

Amerikanska forskare från Pennsylvania State University mätte stress på cirka 870 vuxna och effekten av dessa reaktioner på kroppen. Anta en positiv attityd och lugn i stor press skulle bidra till att begränsa inflammation i kroppen, särskilt hos kvinnor.

Kroppen använder för att skydda inflammatoriska reaktioner genom att aktivera immunsystemet. Men kronisk inflammation kan ha en skadlig effekt på den långsiktiga hälsan, vilket ökar risken för fetma, cancer och hjärtsjukdomar. Enligt Nancy Sin, huvudförfattare av detta arbete, citerad av EurekAlert byrå "positiva känslor, och hur de kan hjälpa människor att hantera stressande händelser, har verkligen underskattats."

Vikten av en positiv reaktion

För att nå dessa slutsatser, som publiceras av tidskriften Health Psychology, forskarna utsätts volunteers till stressiga situationer under åtta dagar i följd. Varje dag, analyserade de sina reaktioner under övervakning deras nivåer av inflammation via blodprov.

Resultat: kroppen råkar vara ganska väl skyddat från korttids påkänning genom att aktivera immunsystemet. Men på lång sikt blir denna reaktion dåligt. Människor som har svårt att hantera stress löper högre risk för hjärtsjukdomar och försämring av kognitiva funktioner, de sade forskarna. Stress är viktigare än mängden stress i sig.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha