Stress: 4 Yoga övningar att bekämpa den


Vi lever i en tid som går snabbt och livet ger oss alltid en hel del stress, på grund av de förändrade arbetsmönster och den ökande komplexiteten i personliga och professionella liv. Det är viktigt och avgörande för att se till att hålla en balans mellan arbete och privatliv och samtidigt behålla en hälsa regim som kommer att främja den allmänna välfärden i vårt sinne, kropp och själ. Yoga är ett system som kommer att hjälpa hälsosamt att upprätthålla en sund kropp: helt enkelt hitta en plats hemma för att träna det varje dag.

Idag visar vi dig några yogaövningar som alla kan träna, att slå stress och vara vid god hälsa.

1. Shavasana

Shavasana är en enkel yoga asanas, men kraftfull, som kan hjälpa dig slappna av och lindra stress som kan ökas på grund av arbete eller andra akuta problem. Ligg på golvet eller på yogamattan eller, om möjligt, på gräset i trädgården för att komma närmare naturen. Slappna av i hela kroppen och låt din andning blir korrekta. Blunda och börja fokusera på din kropp, från tårna till huvudet och låta kroppen överges så mycket som möjligt. Detta kommer att ta dig att koncentrera sig och att skapa medvetenhet om dig själv och slappna av helt.

2. Nispanda bhava

Öva Nispanda bhava att skapa fred och lugn vid tanken. Töm ditt sinne och utöva denna hållning tidigt på morgonen. Lean mot väggen så bekväm och justera komfort för att sitta i några minuter. Fokusera din uppmärksamhet på någon rytmiska ljud som du kan höra, kan det vara en klocka eller ens dina hjärtslag. Detta gör att du kan fokusera dina tankar och energier, och sedan koppla mentalt.

3. Suryanamaskar

Öva Suryanamaskar varje morgon: det är en kombination av många yogaövningar, ställningar och rörelser som syftar till att flytta och stärka alla de stora musklerna i människokroppen med ett tydligt fokus på kontrollerad andning. Du kan hitta information på nätet och du kan börja hemma för övergripande välbefinnande och motverka stress, avkopplande hela kroppen och sinnet.

4. Dradhasana

Den Dradhasana ger kropp och själ till ett tillstånd av avslappning. Du måste hålla din högra arm under ditt huvud och ben fullt utsträckta, hålla ena foten framför den andra.

Yoga hjälper dig att fokusera på sig själva och ge den tid som behövs för introspektion, för att få veta deras källor till spänningar och lösa dem. Öva dessa enkla yoga asanas för att skapa medvetenhet på dig själv och sänka nivån på dagliga stressen.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha