Strata rör sig också i Nederländerna

Jordbävningar, jordskred, vulkanutbrott och flodvågor ?? s inte verkar tillhöra Nederländerna. Vulkanutbrott och jordbävningar orsakas av processer i jordens djup. Arten kärna fast i mitten av jorden och jordens kärna flytande däromkring. Jordens yta och under manteln. Jordens yta skorpa eller yttre lagret av planeten Jorden. Även kallad litosfären.

Tektoniska plattor

Jordskorpan är inte ett kontinuerligt skikt, utan består av olika plattor, så kallade tektoniska plattor. En tektoniska plattan eller rödspätta är en bit av jordskorpan. Plattorna rör sig mycket långsamt i en horisontell riktning och i vertikal riktning, ett par centimeter per år separat från varandra. Denna rörelse åtföljs av jordbävningar, vulkanutbrott, jordskred och / eller tsunamin ?? s. Det finns flera områden globalt som är sårbara på grund av placeringen av tektoniska plattor. Den jordytan består av femton stor för att mediumplattor och sju mindre plattor. Vissa tektoniska plattorna ligger djupt under havet andra i ett av kontinent på jorden. Nederländerna ligger på den eurasiska plattan. När plattorna ligger an mot varandra vi hittar sprickor djupt i jorden, de förkastningslinjer. Det är också där den största risken för jordbävningar och vulkanutbrott.

Plattektonik i Nederländerna

De delar av världen sannolikt kommer att uppstå, miljontals år sedan genom förflyttning av jordens plattor. Likaså ursprung i Nederländerna. Nederländerna Nordsjöns avrinningsområde. En bassäng är ett område som sakta sänker sig och sanna djupt i marken tomgång klyftor, hög sand kullar och raviner. Den nedre delen av Nordsjön inte heller består av en sandig vanligt men från bon och klyftor och sprickor. Nordsjön, de angränsande kustområden i England, Danmark och Flandern, är också en del av Nordsjön Basin. Dessutom är den holländska jordskorpan inte en enda enhet. Den innehåller alla typer av frakturer. Plattektonik säkerställer att det finns platser på jordskorpan längs fel i Nederländerna kommer upp eller ner ordentligt. Forntida skikt kommer som ovan.

Skiljelinjer i Nederländerna

I Nederländerna, skiljelinjer. Inverkan av klyvningar återspeglas främst på landsbygden. Aktiva fel låta en annan faller under jordskorpan till landsbygden och andra ställen kommer rätt upp. Landskapet i södra Limburg genom sprickor bon och en karakteristisk landskap där plattektonik har gjort sitt jobb. Jordbävningar i Nederländerna är därför möjligt. En jordbävning orsakade av plattektonik skedde 1992 med epicentrum Roermond och 5,8 på Richterskalan. Den sista stora skalv i jorden den 8 september 2011, när människor i provinserna Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht och även i Haag-regionen, kände en stöt. Epicentrum var då strax över gränsen till Tyskland i Xanten, en stad på södra stranden av tyska Niederrhein i nordvästra delen av delstaten Nordrhein-Westfalen.Een jordbävning på 4,5 på Richterskalan. Den nederländska stiftelsen av sand, lera och vatten är som att ha arbetat som en dämpare och höll skadan är begränsad. Sprickzoner i Nederländerna efter namn och plats:
Den Roerdalslenk
Den Roerdalslenk, Helm Rift, även kallad Central Graben, är ett aktivt fel system så ?? n 20 kilometer bred och 130 kilometer lång och ligger under golvet i den sydöstra delen av Nederländerna, Belgien nordöstra och sydöstra Tyskland. I Limburg Roerdalslenk i norr avgränsas av skalet eggbrott och i söder av Feldbissbreuk.
Jordbävningen i Roermond den 13 april, 1992 03:20 ?? kväll, har sitt ursprung på ett djup av 17 kilometer i Peelrand Banan söder om Roerdalslenk. I området mellan Roermond, Maaseik och Heinsberg orsakades av jordbävningen skador på byggnader och bilar, som drabbades av fallande skräp.
Jordbävningen i Roermond den 13 april, 1992 03:20 ?? kväll, den starkaste jordbävningen någonsin i Nederländerna observerades med 5,8 på Richterskalan. I området mellan Roermond, Maaseik och Heinsberg orsakades av jordbävningen skador på byggnader och bilar, som drabbades av fallande skräp. Skalvet inträffade på ett djup av 17 kilometer i Peelrand, på den norra gränsen av Roerdalslenk.
Den Peelrand
Den Peelrand är ett fel linje och ligger på linjen norr om Roermond till Deurne- Gemert och Uden.
Den Feldbissbreuk
Denna rast börjar i höjd med Aachen och går genom södra Limburg, belgiska Limburg, Noord-Brabant riktning söderut Holland. Torsdag 8 september strax efter 21:00 skakade marken i delar av Nederländerna. 40 km sydost om Nijmegen, nära den tyska staden Xanten inträffade en jordbävning med en magnitud på 4,6. I detta område jordbävningar av denna storleksordning gång varje 10 till 20 år. Norr om Feldbissbreuk vi hitta fler skiljelinjer. Förutom Peelrand också Tile brott och strax öster, mellan Siebengewald och kommissionen Zelderheide, bristning av Viersen.
Den Viersen fraktur
Denna rast börjar i höjd med norra Aachen och går längs den södra delen av Eindhoven, Breda norrut mot Nordsjön. Under 2009, grävningar i Brunssum en zijbreuk av Feldbissbreuk avslöjats. På ett djup av två meter per prov dike grävdes och brott var synlig på ett djup av två meter i en test dike som grävts.
Venlo graben
Den Venlo graben eller vidsträckta Venlo är en klyfta som ligger öster om Skala och ligger mellan Peelhorst och Krefeld Block.

Jordbävningarna i Groningen

Jordbävningarna i Groningen är inte resultatet av skiljelinjer och tektoniska plattor. Orsaken är gasproduktionen av den nederländska Petroleum Company. 20 poäng får NAM olja från marken och från 1986 antecknade KNMI över 1000 jordbävning i samband med gas som lämnar marken minskar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha