Stort problem lärarbrist

Bristen på lärare är ett växande problem i Nederländerna. Skolorna måste kämpa alltmer med en brist på lärare. Forskning har visat att de kommande åren endast kommer att öka. Många människor tycker att bristen påverkar kvaliteten på utbildningen. Det finns alltför många lektioner eller klasser är fyllda av lärare som inte har någon förståelse för ämnet. I vissa klasser, är det ännu så illa att det helt enkelt inte kan hitta en lärare för fyra ämnen. Dessa klasser är då att göra alla Gouw med stor andel inställda lektioner.

Aktiviteter

Som alla har sett i nyheterna nyligen har det funnits olika åtgärder och demonstrationer mot, bland annat. onödiga timmar ?? ??. Den Laks organiserade strejker. Under strejkerna, gjorde eleverna inte gå till skolan för att protestera de lediga timmarna.

Orsak

Det finns alltför många lärare som gick i pension under 2007, så det finns alltför många platser kan inte fyllas. Också göra dagens ungdom ingen lärare eller lärare vara mer. Allt färre människor skriva in sig i lärarutbildningen eller lärarutbildning.

Lösningar

En direkt lösning, har regeringen ännu inte, men utbildningsministern Maria van der Hoeven, har vissa kartor med dem kommer att utföra:
  • Hon går in i företagare erbjuder en förkortad utbildning för att göra det möjligt för dem, regeringen hoppas, först till utbildningssektorn. Ministern talade om så ?? n 4000 kandidater. Nu verkar det som skolorna inte vänta på de så kallade sido aktörer ?? ??. Skolorna fann det löjligt att överföra studenter tjäna mer än den vanliga lärare.

  • En annan lösning är att ge lärarna en bättre lön. Det finns 5 löneskalor baserat på deras utbildningsnivå.

  • Det kommer att finnas ett register över alla kvalificerade lärare registreras, inklusive deras utbildningsnivå. Detta register, som håller reda på vad en lärare gör i utbildning. Som inte gör tillräckligt för att förbättra kompetensen hos dennes näringsverksamhet, skall han bort från listan. Detta gör det mer attraktivt som en lärare för att undervisa flera ämnen, så att han / hon kan förvänta sig en högre lön.

  • Undervisningsministeriet skapar en fond som ger stipendier till lärare som vill omskola på. Från samma fond skolorna får betalt när deras lärare för tillfället inte kan inställa sig inför klassen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha