Storm i Nederländerna

Carrolin Bjorkman Mars 9, 2016 Vetenskap 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vädret är den mest sedda programmet på TV. Vi hör ofta i denna nyhetsstormvarningar. Detta är en av de normala företeelser i vårt klimat. Storm är en stark vind och kan förekomma under hela året i Nederländerna. Chanserna är störst under hösten och vintern.

Vad är en storm?

Storm är en mycket stark vind i en storm fält. En storm fältet är ett område inom en depression där kulingstyrka råder. Särskilt under hösten och vintern har vi att göra i Nederländerna med stormigt väder. Även sommaren stormar kommer i vårt land, men i allmänhet är de mindre allvarliga och de håller mycket kortare.
Vi kan kalla det ?? ?? storm när vindhastigheten under en period av 10 minuter, nådde 75 kilometer i timmen. Detta motsvarar vindstyrkan nio på Beaufortskalan. Vindkraften är den kraft som utövas av vinden. Vinden beaufort används för att beteckna hastigheten på vinden. En kraftig storm börjar att linda kraft 10, med en hastighet av 90 kilometer i timmen. En mycket kraftig storm börjar att tvinga 11 och levererar hastigheter mellan 103 och 117 kilometer per timme. Alla hastigheter betecknas orkan ovanför 117 kilometer per timme.
Det kommer också att uttryckas i en storm vindar ofta förr, det är bara inte i beaufort. Dessa vindar når ofta en mycket högre hastighet, dessa är bara kortlivad och är inte genomsnittliga vindhastigheter.

Hur fungerar en storm?


Från september att ta på norra halvklotet, temperaturskillnaderna ökar mellan nordpolen och tropikerna. Dessa skillnader är störst under perioden oktober / mars. Detta orsakar aktiva fördjupningar som bildas i Atlanten. Den varma luften lyfts av kall luft. Är också följande lufttryckskillnader över ett horisontellt avstånd vilket ger en större ökning i vinden. Oavsett hur tunga stormen är därför beroende av lufttrycket i fördjupningen, men ännu mer av storleken på skillnader i lufttryck runt kärnan.
Över havet, luftrörelser allt starkare. I Nederländerna får vi storm fördjupningar från England över Nordsjön till Skandinavien priser. Beroende på skillnader i lufttryck som är i norr, centrum och hem i Limburg orsaka en storm. De högsta vindhastigheterna uppnås längs kusten, där vinden är lite hämmas av hinder.

Noordwester- och Zuidwester stormar

Omkring 60% av året vinden i Nederländerna från sydväst. Om det finns en storm, vindarna är inte farliga eftersom de blåser parallellt med kusten för en del.
De nordvästliga stormar är mycket farligare. Vattnet uppdämd i Nordsjön. Stormen driver vattnet från Nordsjön högt mot dynerna kusten. I Zeeland, kommer vattnet i flodmynningar exponeras ännu högre. I det förflutna har detta orsakat översvämningar i Nederländerna. Speciellt varit en kombination av nordvästlig storm och våren är ansvarig för detta. Tänk på floden av 1953. En stor del av Zeeland, West Brabant och Zuid Holland öar översvämmades. Idag vårt land skyddas av Dam, Delta Works och Oosterschelde barriären.

Storm Varningar

Royal Dutch Meteorologiska institutet är den nationella data och kunskap för klimat, väder och seismologi, och vår varnande myndighet. KNMI beräknar avvikelser av vattennivåer och prognoser för tidvatten, vågor och vågor. Storm Varningar ges när meteorologer förväntar vindstyrka 6 eller mer. Detta kommer att redovisas tidigast sex till nio timmar innan stormen. Code Red utfärdas när det finns vindbyar på minst 100 kilometer i timmen och minst 120 kilometer i timmen vid kusten. Den KNMI har fastställt vissa kriterier för en vädervarning. Om dessa verkar vara uppfyllda, ger KNMI vädervarning off.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha