Stor barracuda, hav gädda

Den stora barracuda, även kallad "gädda i havet". Och det är förståeligt, utseende liknar de av våra holländska gädda. Den stora barracuda är en riktig kämpe och detta kan vänta tålmodigt på sitt byte. När han slår och hans kraftiga käkar med vassa tänder stänger finns det ingen utväg.
  • Vetenskapligt namn: Sphyraena barracuda
  • Holländska namn: Great barracuda, stort hav gädda eller gädda i havet "
  • Familj: Sphyraenidae

Stora barracuda

Den stora barracuda är en riktig jägare som huvudsakligen vid ytan i vattnen hitta. Ungdomar simmar ofta i stora stim. Medan en vuxen prov ofta endast jakt. Den stora barracuda kallas ofta "gädda i havet" och därför har ett antal egenskaper som liknar gädda, som den mycket smal bygga, kraftiga käkar och metoder för jakt.

Kännetecken för utseendet

En vuxen stor barracuda är vid sidan av silverfärg. Botten av barracuda är nästan vita, medan baksidan är mörkbrun till färgen. Den stora barracuda har också några svarta fläckar på kroppen delas strax under sidolinjen. Dessa färger är idealiska för stora barracuda att jaga. När bytesfisk inkluderar barracuda simning, är den ljusa färgen på magen av barracuda inte. Även när de simmar ovanför barracuda, de ser den mörkbruna tillbaka Barracuda knappt medan du tittar på djupet i mörkret.
Unga stor barracuda
En ung exemplar av den stora barracuda har en något annorlunda utseende när det gäller färger. Längs sidan har de båda silverfärg kroppen. Bara har en juvenil har mörka ränder på luften. Dessa ränder försvinner när fisken mognar. När fisken har ökat, linjerna är inte längre syns.
Kraftiga käkar
Flyr byten som omöjligt när de sitter mellan käftarna på stora barracuda. Fisken har två rader av tänder, de inre tänderna är grov och den yttre raden av tänder är finare och skarpa. Ett antal av tänderna är något riktade inåt i munnen, vilket gör sådana verk som bakre tänderna. Tänderna i överkäken passa in i utrymmet av tänderna i underkäken. detta gör det möjligt för de stora barracuda käftar helt nära varandra.
Fenor
På baksidan av den stora barracuda har två fenor. På bröstsidan, mage sida och längs gälarna på varje sidofenorna är närvarande.
Andra funktioner
  • Maxlängd: +/- 2 meter
  • Maxvikt: +/- 50 kg
  • Maximiålder: 14 +/- år
  • Toppfart: 58 km / t
  • Smal build
  • Kraftiga käkar
  • Underkäken utskjuter något från

Spridning

Barracuda lever i tropiska och subtropiska områden med ett maximalt djup av 100 meter, ofta genom konsten eller i närheten av korallrev i Stilla havet, Atlanten och Indiska oceanen. Den stora barracuda lever främst nära Karibien.

Jakt och nutrition

Den stora barracuda är en gädda liknande, som gäddan i våra holländska vatten är en riktig jägare. Fisken äter också på levande fisk.
Den stora barracuda hängde förväntansfullt över en revet där han kan hålla sig lugn och stabil på ett ställe genom att göra små rörelser med sina fenor. Tack vare sin färg kan han diskret hålla ett öga på sitt byte och strejk vid rätt tidpunkt. Ungfisk jagar främst för sill, sardiner, mulle och ansjovis, medan en vuxen man även slå tonfisk och makrill. Under jakten gör bara stora barracuda använder vision.
(0)
(0)
Tidigare artikel Kondens i hus
Nästa artikel Majonnäs göra själv

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha