Stol och arbetsstation inrättas väl: råd och tips

Människor växer nu, även på jobbet. Det är ett faktum att stora delar av den arbetande befolkningen har en felaktig sittställning. På längre sikt fel sittställning kan orsaka många symptom. En felaktig hållning kan förebyggas genom din stol för att ge ett arbete väl.

Innehåll

  • Fysiska effekter fel sittställning
  • Ställa in sätet väl
  • Inställning bra arbetsplats

Fysiska effekter fel sittställning

En felaktig sittställning naturliga S-formen av ryggraden inte optimalt stöd. Detta möjliggör vissa kotor är inte bra stöd, och vissa muskler blir överbelastat. Människor som är fel kan få många klagomål. Några exempel är:
  • ryggvärk
  • trötthet
  • zenuwafknelling
  • aderafknellingen
  • skador på ryggkotorna
  • förlust eller försämring av slaktbiprodukter
  • andningssvårigheter

Ställa in sätet väl

En god hållning kallas också en ergonomisk sittställning. För att skapa en bra sittställning, det finns vissa frågor som är viktiga. Nedan är en lista.
Sitthöjd
En idealisk hållning när du når dina ben är i 90 graders vinkel och fötterna väl på marken. För hög eller för låg kroppshållning kan orsaka nerv eller aderafknelling, svårt att få upp, och så vidare.
Sittmöbler
En riktig sittplatser ger rätt stöd. Det bästa sittplatser är mellan 95 och 105 grader. Med denna inställning du hänga så lite bakåt.
Sittdjup
Sitsdjupet är OK när ryggen får ett bra stöd från ryggstödet. Dock måste man undvika att ryggstödet är ansluten för hårt.
ARMSTÖD
Armstöden tjänar till att stödja de fattiga. Den idealiska höjden på armstöden uppnås när armarna är i ett loft på 90 grader. För låg eller för hög Justering av armstöden orsakar vinkling på stolen eller höja för hög vid axlarna.
Stöd cavity back
Olika stolar har en konvexitet på undersidan av ryggstödet. Denna utbuktning måste sättas i rätt höjd så att den faller exakt i ihåliga av ryggen. Detta ger dig tillbaka det bästa stödet.

Inställning bra arbetsplats

Inte bara en korrekt inställning av din plats är viktigt för bra hållning, även på arbetsplatsen måste ställas in på rätt sätt. Nedan följer några exempel.
Skärm
Displayen är bäst placerad så att överdelen av bildskärmen i ögonhöjd. Avståndet till bildskärmen ska vara minst 50 centimeter. Området runt displayen ska lysa i genomsnitt. Textstorleken bör vara stor nog att du kan läsa lätt.
Kontors
Alltid gå rakt ner vid skrivbordet och fungerar inte med en böjd stam. Höjden på skrivbordet kan vara upp lika högt som höjden av dina armstöd. Tangentbordet kan bäst placeras i plant läge. Låt handlederna på den magra stycket, varefter du kan skriva fritt med dina händer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha