Ställa in en instrumentpanel för KPI ?? s

De flesta företag vet vad deras nyckeltal är ?? s. Men det finns företag som inte mäter KPI ?? s. Ofta finns det ingen tid eller saknar kunskap eller ett bra verktyg. Ändå är det bra att veta vad status för KPI ?? s. Att utveckla en KPI instrumentpanel är en bra idé. När en instrumentpanel är utformad väl, ger det direkt inblick i KPI ?? s. Nedan tips att ställa en KPI instrumentpanel för att göra det en framgång.

Välj informationen till målgruppen

En dashboard är alltid byggd för en specifik målgrupp. Personalavdelningen behöver olika information än till exempel inköpsavdelningen. Således alltid i åtanke vad målgruppen utvecklat instrumentbräda.

Lyssna till målet

Se till att ingen onödig information visas, men se till att inte alltför lite information visas. Gå med slutanvändarna till bordet och diskutera deras behov. Se till att slutanvändarna höras. Efterfrågan också, är det ofta svårt för slutanvändare att exakt formulera vad de vill.

Att bygga för mål

Det finns tre typer instrumentpaneler. Varje typ instrumentpanel är byggd för en annan publik. Varje typ av användare kommer att vilja se sin egen typ instrumentbräda. En analytiker kommer att vilja gå mycket djupare information än en chef. Den operativa förvaltningen vill fortfarande annan information.
Operativ instrumentbräda
En operativ instrumentpanel görs för den operativa förvaltningen. Här aktuella data visas. Tänk på antalet öppna meddelanden eller antalet samtal som hålls tillbaka. På grundval av denna typ av instrumentpaneler operativt ledarskap kan fatta beslut hur man organiserar arbetsplatsen: ska ringa arbetare ombeds eller inte. En operativ instrumentbrädan bör därför tillsättas med realtid eller i närheten av realtidsdata.
Strategisk instrumentbräda
En strategisk instrumentpanel används av ledningen. På denna instrumentpanelen ska visas endast ny information från ledningen. Instrumentpanelen visar det totala resultatet av affärsrörelserna. Således är det ofta inte nödvändigt att använda realtidsdata för en strategisk instrumentbräda.
Analytisk instrumentpanel
Denna instrumentpanelen kommer att användas av analytikerna i bolaget. Instrumentpanelen innehåller strategisk och operativ information. Användaren har i denna typ av rapportering förmågan att kunna borra igenom till en lägre nivå. Medan den strategiska instrumentbrädan exempel visar endast den omsättning per månad, kan vara i analysinstrumentpanelen också borras och filter kan installeras. Således kan analytikern svara mer komplexa frågor, som varför ?? omsättning under 2014 lägre än under 2013 ??. Analytikern kan sedan zooma in till den lägsta nivån i tid och produkten eller kunden att besvara frågan.
Observera att den som detta kommer att arbeta hemma i analytiska frågor. När det från näringslivet analytiker inte är tillgänglig, eller om företaget inte vill analysera, är det inte nödvändigt att utveckla en analytisk instrumentbräda.

Koncernen KPI ?? s

Ibland är det nödvändigt att visa olika typer av nyckeltal ?? är på en instrumentpanel. Bara se till att det är klart, genom att gruppera KPI ?? s. Sätt KPI ?? s som hör ihop tillsammans, sätta en ram runt det och eventuellt sätta en titel ovan.

Var tydlig

Sätt så lite som möjligt KPI ?? instrumentbräda. Bara sätta dessa nyckeltal ?? s som som är viktiga för användaren. Håll det maximala antalet nyckeltal ?? s vad som visas i en instrumentpanel 9. Men sätta på en strategisk instrumentbrädan, på sin höjd fem KPI.
Se till att de viktigaste diagram uppe till vänster i bilden. Håll listorna så enkel som möjligt. Gå grafer inte hallick eller skapa snyggare genom att använda 3-D eller genom att göra dem blanka. Som ett resultat är i fokus för uppgifter härrör. Vanligtvis grafiken är också oklart om. Låt data talar, inte klockor och visselpipor. Ge grafer tydliga titlar som visar vad de representerar. Glöm inte att märka diagram axlarna.

Ta reda på om uppgifterna måste ändras

Uppdatera uppgifterna har vanligtvis en stor inverkan på hela systemet. Speciellt när det ska bytas ganska ett datalager, är det bra att vara framåt tänka efter vad dashboards när behöver uppdateras. En operativ rapport kräver realtidsdata, men ofta är det inte nödvändigt med en strategisk instrumentbräda.
Bestäm tillsammans med användarna, hur ofta att uppdatera data per instrumentbräda. Ibland kommer det att finnas realtidsdata behövs, men ibland uppdateringsfrekvensen kan också vara dagligen, veckovis eller ens varje månad. Lämna alltid den på instrumentbrädan när data som visas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha