Stickande i huvudet eller en stickande huvudvärk

Ilma Dahlstrom Februari 28, 2016 Hälsa 814 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Stickande i huvudet eller stickande huvudvärk höger eller vänster: orsak och behandling. Det är så smärtsamt: plötslig hård huggande i huvudet. Det verkar som en kniv gått igenom det. Stickande i huvudet är något annorlunda än en stickande huvudvärk: här finns en långvarig huvudvärk med känslan av att vara stucken. Eftersom denna typ av huvudvärk kvarstår ofta ändras den i en tråkig värkande smärta.

Stickande i huvudet

Genom stickande i huvudet, det är snabbt, hård stickande. Det kan kännas som det finns med ett vasst föremål så snabbt in i huvudet. Detta kan ske antingen höger eller vänster. Stabbing ta upp i huvudet är ofta inte lång, men kan vara mycket allvarliga. Ibland kan dessa stickande för vissa förflyttningar av huvudet eller nacken. Vanligtvis finns det 1-5 kort stickande bakom att känna varandra som sedan försvinner.

En stickande huvudvärk

I en svidande huvudvärk innebära en lång ihållande huvudvärk som yttrar sig i olika stickande. Ofta på ena sidan detta båda sidor kände ibland. Eftersom dessa huvudvärk längre vistelser på is så småningom kommer att förvandlas till en tråkig gnagande huvudvärk med ibland hård stickande genom den. Totalt är det ett svidande huvudvärk svårare att hantera än tillfälligt stickande i huvudet.

Orsak till huvudvärk

Huvudvärk är en av de vanligaste klagomålen bland vuxna. Hos barn huvudvärk men också ofta en molande värk ganska hård stickande. Barn kan orsaka huvudvärk och särskilt stickande i huvudet är mycket skrämmande. Fråga barnen bör alltid bekväma och tillåter en läkare att titta på orsaken till smärtan.
En känd orsak till huggande är migrän. Typiskt för migrän är att det ofta åtföljs av känslighet för ljud och ljus. Det sägs ofta att en bultande migrän och bultande huvudvärk visar ofta på ena sidan av huvudet. Men det finns också patienter som stickande mycket hård mellan yrsel. Ofta i hård stickande tänkte på en hjärntumör. Varje år, 950 personer i Nederländerna med en elakartad tumör i det centrala nervsystemet. Patienter med hjärntumörer lever i genomsnitt en till 15 år efter diagnos. Det är därför logiskt att många människor har rädsla för en hjärntumör. Huvudvärk i en hjärntumör uppstår endast när tumören är så stor att trycket ökar i huvudet. Huvudvärken är särskilt och framför allt närvarande när man hostar, nyser, lyfter och böjning.
Det kan också vara ett problem i halsen genom vilken en nerv kläms. Detta kan resultera i avsevärd stickande i huvudet under vissa rörelser. Ofta när huvudet är plötsligt rör sig som en gest av "kom hit" kan generera hård stickande. Orsaken till en klämd nerv, eller den kan vara en olycka, är belägna i en främmande kroppshållning, exempelvis under en operation. Även en felaktig hållning kan orsaka sveda huvudvärk.
En annan vanlig företeelse är att titta på arbetet vid datorn eller mycket TV. Dessa två saker ger oroliga bilder och ofta en ogynnsam attityd. Våra ögon är inte avsedda för långa perioder stirrar på en skärm med oroliga bilder. Ögon vill flytta, zooma in och ut. Det är därför inte förvånande att många människor får huvudvärk huggande. Det handlar ofta om en ihållande huvudvärk som bultar och pinnar. För lite vatten att dricka eftersom det vidgar blodkärlen i huvudet för att göra bästa möjliga användning av fukten som fortfarande är närvarande. Resultatet: ljus stickande i huvudet.
Cluster huvudvärk komma med flera personer och kändes som stickande attacker kombineras i huvudet med en tråkig huvudvärk. Denna smärta kan vara så allvarliga att människor "på marken, rullar av smärta och ögon vatten. I paroxysmal hemikrani, detta också. Attackerna i denna form av stickande huvudvärk ta en timme.

Behandling

Eftersom stickande i huvudet har olika ibland oklara orsaker, är det ofta svårt att behandla på rätt sätt. Följande behandlingar kan lindra smärta:
  • Migrän: undvika ämnen som utlöser en attack, såsom kaffe, te, tobak, alkohol eller stress. Läkaren kan ordinera triptaner eller så kan själv ta smärtstillande medel. Paracetamol fungerar inte för migrän. Om huvudvärken gled med paracetamol då är det mycket troligt att det inte är fråga om migrän.
  • Hjärntumör: ta bort tumören, strålning och / eller kemoterapi. Dessutom kan det tänkas vara en experimentell behandling. Detta är en behandling som fortfarande är i sin linda och det kan vara bättre betjänt andra patienter i framtiden.
  • Klämd nerv i många fall kommer att läka inom några dagar till veckor. Ibland halsen "rätta" att vara. Det är dock oklart om symptomen försvinner därmed tidigare.
  • Fel hållning: att förbättra hållning, kommer huvudvärken ofta minskar snabbt. Detta kan ta flera dagar.
  • PC eller TV: Undvik långvarig stirrar på skärmen. Kontrollera regelbundet komma undan, omkring dig eller fly från skärmen. Den huvudvärk kommer att vara mindre efter några dagar.
  • Paroxysmal hemikrani och klusterhuvudvärk: huvudsakligen ses vid vissa tider eller säsonger. Ha detta i åtanke och göra för stark smärtlindring. Extra syre inandning kan minska smärtan.
När det inte finns någon orsak, är behandlingen mycket svårare. Milda smärtstillande medel som paracetamol värsta symptom kan ofta åtgärda. Nackdelen är att stickande i huvudet är ofta så hård och plötsligt att ta paracetamol är redan för sent. Försök åtminstone till extra god andnings och behålla lugnet. Ökat tryck i huvudet förvärrar bara symptomen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (4)
Kayley Lundholm
  Like 1   Dislike 2

Jag har alltid svår stickande att resa i buss eller tunnelbana bil som inte längre gå bort för två timmar. Jag kan bara ligga och illamående. Även när du böjer last jag har haft denna alltid tror jag. Aspirin fungerar inte mycket irriterande jag kan inte göra någonting ibland tar det två dagar innan det är över. Vad kan jag göra?

Bogislaus Anderberg
  Like 0   Dislike 1

Har huvudvärk i flera år, kan jag brukar styra med Saridon, jag använder inte någon dag.alleen paracetamol hjälper inte. Under flera veckor har jag svår smärta och stickande över hoofd.kan dålig slapen.het vara mycket smärtsamt. Saridon hjälper inte ... Vad kan jag göra åt det?

Lizabell Sandell
  Like 3   Dislike 0

Av min 14 Jag har stickande i min hoofd.zijn uppstå efter att ha placerat ett avlopp i mitt huvud. Nu är jag 41 år gammal och jag fortfarande känner bördan van.ik att komma med svår hjärtklappning, orolig känsla i mitt bröst, kan jag känna det genom näsan mina ögon förtryckande gevoel.en då det otäcka sting i mitt huvud känns som kramper, eller om du är iskallt vatten drinkt.ik hoppas att få höra något från dig hälsningar eldina pejcinovic

Joel Ekblad
  Like 5   Dislike 2

För två dagar och nätter jag stickande även i huvudet rakare s, jag var där av en slump över när bara ett mötescentrum. hon sa att det var på smula många människor pratar om det och har en massa problem, varför? det är något i luften eller zo.of är strålning eller lufttryck. det kommer att bli offentliggörandet i mediadan bör inte alla så oroliga hans misschien.van mobiler, har aldrig haft innan och gehoord.groet willy

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha