Sten martens fakta

Karle Rosenqvist Februari 27, 2016 Natur 16 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Stenen mård är ett rovdjur och förefaller i stora delar av Europa. Alltmer är mård finns runt hem. En sten mård är en skyddad art och bör inte dräpt eller fångas. Skyddet har hjälpt eftersom de senaste åren har antalet mård har ökat igen.

Stenen mård

En sten mård i förbigående ser ut lite som en katt. Han är lika släta men något kortare ben. Speciellt hans yvig svans slående. Pälsen är brunaktig med vita band. Stenen mård är allätare och gillar gnagare, bär, insekter, maskar, fåglar, ägg och frukt. Han äter vad hans omgivning erbjuder honom. Stenen mård är ett odjur med många talanger. Han klättrar, hoppar och simmar. Under dagen han sover och innan han väljer sin plats i grenar, grottor, skyddsrum eller hem. ?? På natten går han på jakt efter mat. Närvaron av mård i huset kan orsaka olägenheter och skador. Hemma, kan han orsaka luktstörningar orsakade av spillning. Från lekfullhet har han varit känd för att gnaga igenom några kablar. Främst bil ?? s. Möjliga skador på bostäder är att återhämta sig från försäkringen.

Skyddade arter

Den mård är en skyddad art. Capture, borttagande eller dödande är förbjudet. Om förebyggande åtgärder kan bidra till undantaget verkställande rådet bidrag för att begränsa skadorna av mård.
Förebyggande åtgärder
Föra oväsen och skrämma bort hjälper inte. Stenen mård kommer precis tillbaka. Ultraljuds sändare har bara en tillfällig effekt. Spraya också med anti-mård sprej hjälper tillfälligt. I kombination med stängningen av oönskade vistelse fläckar, genom tillämpning av trä eller metallnät, kan alternativa skyddsrum ger en lösning. Det finns goda erfarenheter med trä pålar med halm och halm. ?? S bäst kastrullunderlägg eller hönsnät kan installeras under huven på bilen. En duk med ammoniak eller en skål med blekmedel hjälper också.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Marelius Ericsson
  Like 1   Dislike 0

Hej! Vi har i vår trädgård, arrangerade sten martens gå, nu i vår gräsmatta nyligen kantas alla vridna hålsåg med närliggande gulfärgad gräs, någon som vet om detta orsakas av mård, är det bekant? Hålen är inte diep.graag kommentarer! Med vänliga hälsningar Lucie

Snö Ohlin
  Like 1   Dislike 1

Jag håller med Peter men av ett annat skäl. Både min frus bil som mitt har omarbetats flera gånger av mård. I mitt fall är isoleringen under huven för andra gången biten. Kostnad: ?? 250, - per gång. Försäkringen betalar, men då jag faller så långt tillbaka att jag lägger på att öka. Faktum är att om jag fyra gånger mård skada på min försäkring hade historier jag får en premie. Obs! För skador som jag inte har orsakat eller kan voorkomen.Mijn fru till 2 gånger för att ha bromsar på en snabb väg med parkeringsbromsen: den rembekrachtigingskabels blekn gnagde av marters.Ook Jag är inte nöjd med detta mordiska odjuret .

Joan Högberg
  Like 5   Dislike 2

En sten mård är en mördare, och jag frågar mig själv varför djuret faktiskt skyddas. Detta mördare är anledningen till att jag var tvungen att sluta min hobby. Denna mördaren har gett mig de senaste tre åren voor1500 euro prydnads ankor bitit död. Om staten måste skydda detta djur men också kompensera veroozaakte skada genom detta djur. Om detta djur är nu en av mina döda djurbett och peuzeld, jag har inte ett så stort problem med det, men var åtta till tio djur bita av huvudet och suga och lämna resten. Jag är inte nöjd med detta mordiska odjuret.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha