Stek i olivolja: naturlig, jungfru eller extra jungfru?

Olivolja fortfarande ibland blir nålas kvalitetsmärkning. Kanske du någonsin märkt dem: "Mos" Traditional, oskuld "och" extra jungfru ". Men vad exakt är skillnaden?

Kvaliteten på olivolja

Olivpressmassa upprepade gånger pressade att ens få de sista dropparna av olivolja. Den senare pressn de mer intensiva oliverna är som skall uppvärmas i syfte att från det fortfarande olja vinna. Men ju högre temperatur, desto högre grad av surhet och sämre kvalitet. Så den första pressningen ger bästa olivoljan i ...

1. Extra jungfruolja

"Extra Virgin" är också känd som extra virgin, oraffinerad och kallpressad olivolja. Dessa första-olja av en första, kallpressning. Syran får juridiskt sett inte överstiga 0,8%.

Extra jungfruolja ofermenterat eller renas efter pressning. Denna olivolja är så oklanderligt, stark olivsmak och innehåller flera väsentliga mikronäringsämnen än uppvärmd olivolja.

"Jungfruliga" olivolja kommer från den första eller andra kallpressning och måste ha en surhetsgrad på upp till 1,5%.

2. Traditionell olivolja

"Vanlig" eller traditionell olivolja är vanligen en blandning av 85% raffinerad olivolja och 15% jungfruolja. Eftersom vanlig olivolja centrifugeras, jäst och renas, dvs. innehåller mindre vatten och stänk dvs mindre vid upphettning. Syran är 2 till 3%.

3. Pressrester olivolja

Pressrester olivolja utvinns främst från centrifugering eller sista press. Återstoden är en biprodukt och som pressas under intensiv värme från olivpressmassa. Detta billig olja används ofta i den kulinariska industrin.

Eldningsolja

Men ibland är det sagt att uppvärmning av extra jungfruolja är skadligt för hälsan på grund av bildandet av transfetter. Detta är bara delvis sant. Uppvärmning av jungfruolja och extra jungfruolja är bara farligt om mycket lång, alltför intensiv och / eller upprepade gånger uppvärmd.

Tips: Om oljan börjar glöda eller rök, orsaka skadliga transfetter.

Slutligen

De flesta av de extra jungfruolja redan bränna på 160 grader, medan "vanliga" raffinerad olivolja lockar 200 grader. Slutligen synd kallpressad olja värma det nu.

Vilken olja använder du för bakning? Lämna en kommentar nedan! Det är ingen oskuld och jungfruolja Jag använder kokosolja för uppvärmning endast Ibland också i kokosolja

(0)
(0)

Kommentarer - 9

Det kommer att finnas några transfetter från raffinering av olivolja?

Tack Alex Mous. Denna information var omfattande och bygger på sanningar. Dock är osann som är i ovanstående artikel "transfetter". En ihållande missförstånd. Transfetter har sitt ursprung i en fabrik av en katalysator och väte, och kan inte ske genom uppvärmning av olja och / eller fett.

Tack Julia. Jag hade ren glömmer att gå in på detta. Du har helt rätt: transfetter aldrig uppstå "naturligt" genom upphettning. Alex Mous

Tack Alex Mous. Denna information var omfattande och bygger på sanningar. Dock är osann som är i ovanstående artikel "transfetter". En ihållande missförstånd. Transfetter har sitt ursprung i en fabrik av en katalysator och väte, och kan inte ske genom uppvärmning av olja och / eller fett. Det kan finnas föroreningar orsakade av för varmt och för lång tid att använda olja och fett.

Tack Alex Mous. Denna information var omfattande och bygger på sanningar. Dock är osann som är i ovanstående artikel "transfetter". En ihållande missförstånd. Transfetter har sitt ursprung i en fabrik av en katalysator och väte, och kan inte ske genom uppvärmning av olja och / eller fett. Det kan finnas föroreningar orsakade av för varmt och för lång tid att använda olja och fett. Transfett resultat av en kemisk process.

Kära Sabrina, Tyvärr kan jag faktiskt korrigera intressant argument på flera punkter. Den första, andra, etc., kallpressning är en kvarleva från äldre tider. Det är trevligt på etiketten, men har inget värde. Oliver är numera, efter det att de mals till pappersmassa, bara en gång "pressas" genom centrifugering, som är fäst vid den sista droppen av extra jungfruolja. Det finns ingen uppvärmning utom friktionsvärme som alstras under spinningsprocessen. Så det är bara tal om en, per definition, kallpressning. Den resulterande oljan är tre månader mognat i rostfria ståltankar för att bosätta sig, antingen omedelbart filtreras och buteljeras. Det är viktigt för tiden mellan skörd och pressning så kort som möjligt. Endast som en låg syrahalt kan garanteras. Oljan är verkligen kallas till 0,8% extra virgin; oskuld går upp till 2%. Oliver att bruket inte når dem i tid, och därmed över den procentuella 2% fri oljesyra poäng, fortfarande pressning. Deras massa går, tillsammans med de andra återstående massa, till raffinaderiet där det förädlas och bearbetas till jungfruolja), eller pressrester. Restprodukter används endast som bärare av industriprodukter och som lampolja. Den slutliga resten massan bearbetas till tvål. jungfruolja kan värmas upp till 180 grader utan någon skada. Så du kan ostraffat i stekning. Anledning att inte göra det, bara att det är synd, de hälsosamma näringsämnen nämligen neutraliseras. Men det är inte skadligt! Det blir skadligt när oljan mer än fyra eller fem gånger uppvärmd. Därefter rökpunkt sänks; du luktar naturligtvis, som med andra oljor. Ett tips för finsmakare: marinera en fisk eller en köttbit i extra jungfruolja. Hetta upp en stekpanna och stek kött eller fisk brun; spiral inte alltför ofta, men anlöpningstemperatur efter första bryning. Bon appetit! För mer information om ekologisk extra jungfruolja på http://www.adopteereenolijfboom.com Med vänliga hälsningar, Alex Mous

Virgin är den engelska översättningen. Vergine är italienska och franska Vierge. I Nederländerna, oskuld och oskuld omväxlande, förmodligen eftersom jungfru låter ganska konstigt. 😛

Jag använder främst arrachide olja för stekning och fritering. Extra jungfruolja för användning främst i sallader.

Jag bakar vanligtvis i jordnötsolja. Passar mig bra.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också