Steg 9 i Minnesota Modell

Det nionde steget kan inte undvikas. Om du gör, hålla dig ett utrymme i programmet för ett återfall. Stolthet, rädsla och förhalning verkar ofta en omöjlig barriär. Det står i vägen för framsteg och tillväxt. Det är viktigt att vidta åtgärder, och vara beredda att acceptera reaktionerna från dem du skadad. Du gör det bra för dig bäst kan.

Steg 9

Vi gjorde det, om möjligt, gott sådana människor, utom när det skulle skada dem eller andra.

Timing

Timing är en viktig del av detta steg. Du måste rätta till misstag om tillfälle uppstår, såvida du därigenom göra mer skada. Ibland kan du inte faktiskt göra bra, är det inte möjligt eller praktiskt. I vissa fall kan du inte göra det. Viljan kan ta över platsen för den faktiska åtgärder om du inte kan komma i kontakt med dem du har skadat. Å andra sidan, du behöver aldrig röra ur vägen, om det ska skjuta på grund av skam eller rädsla.

Emot hjälp

Du vill vara skuldfri, men du kommer inte att uppnå på bekostnad av någon annan. Du kan köra risken för en utomstående eller att involvera en gammal kamrat från aktivt beroende där som inte kommer att namnges. Du har varken rätt eller behovet av att föra en annan i fara. Ofta är det nödvändigt att söka råd från andra i dessa frågor. Vi råder dig att lämna på juridiska frågor som juridiska, ekonomiska och medicinska problem kvalificerade specialister. En del av framgångsrikt lärande livet är att lära sig känna igen när du behöver hjälp. I vissa gamla relationer kan finns fortfarande en olöst konflikt. Andelen lösa gamla konflikter lever du sätter genom dina misstag.

Ödmjukhet

Du vill distansera sig från ytterligare påstående och pågående förbittring. I många fall kan du bara gå till personen och ödmjukt be om förståelse för misstag. Ibland kommer detta att vara en glad tillfälle när gamla vänner eller släktingar vara villig att släppa taget om sin bitterhet. Komma i kontakt med någon som fortfarande lider smärta från dina misstag kan vara farligt. Ett indirekt sätt att sätta misstag rätta kan krävas som ett direkt sätt verkar osäkra eller potentiellt farliga för andra. Du sätter dina misstag så bra som möjligt. Du älskar dig själv när du gör misstag du väl, gör du det själv. I stället för att känna skuld och förtryckta, du känner lättad om ditt förflutna. Du accepterar att det var dina handlingar som orsakade din negativa attityd.

Att hjälpa andra

Steg Nio hjälper dig med din skuld, och hjälper andra med sin ilska. Ibland är det enda du kan göra för att göra något bra, hålla ren. Du är skyldig dig själv och nära och kära som krävs. Du kommer inte att orsaka mer problem i samhället på grund av ditt missbruk. Ibland är det enda sättet att bidra med något bra för samhället. Nu kan du reparera process för att hjälpa dig själv och andra missbrukare. Detta är ett bra sätt att göra det upp till hela samhället.

Inget hot

I processen att återhämtningen gjort dig återställs till förstånd och förnuft är, bland annat du faktiskt rör andra. Du upplever andra mindre ofta som ett hot mot din säkerhet. Verklig säkerhet kommer att ersätta den fysiska smärtan och mental förvirring som du har accepterat i det förflutna. Du närmar dig dem som har orsakat dig skada med ödmjukhet och tålamod. Många som uppriktigt dina wishers har svårt kommer att vara där för att ta din återhämtning faktiskt. Du måste vara medveten om den smärta de lidit. Allteftersom tiden går kommer att ske många mirakel. Många av oss som separerades från sina nära och kära kunde bygga nya relationer et dem. Med tiden blir det lättare för dem att acceptera dina ändringar.

Mod och självförtroende

Den tid du är rena talar för sig själv. Tålamod är en viktig del av din återhämtning. Den villkorliga kärlek som du upplever kommer att förnya din önskan att leva, och varje positiv särbehandling på din sida kommer att leda till oväntade möjligheter. Det finns en hel del mod och förtroende som behövs för att göra bra med människor och en hel del andliga tillväxtresultat. Befriar dig från vraket av ditt förflutna. Du vill hålla ditt hus i ordning genom att ta på en kontinuerlig personlig inventering.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha