Steenberg Cross 2015, Erpe-Mere ?? program och deltagare

På söndag 27 September, kommer 2015 att hållas i den belgiska staden Bambrugge Steenberg Cross. Loppet av denna korsning ligger på och runt ?? ?? Steenberg Estate. Dessa Cyclocross kommer att sändas live på TV. Vilka ryttare har vunnit cyclo-cross i det förflutna? Vilka deltagare kommer att stå i 2015 på startlistan i denna cyclocross? Vad är programmet för Steenberg Cross 2015 ser ut?

Historia Steen Arg

Steenberg Korset har hållits sedan 2002. Den första upplagan av cyclo-cross vanns av Sven Nys. Det var början på en rad framgångsrika andelar av Nys i denna korsning. Totalt vann han fem gånger i cyclocross i Erpe-Mere: 2002, 2003, 2004, 2006 och 2010. Ändå Sven Nys är inte ensam i termer av rekordstort antal segrar i Steenberg Cross. Även Niels Albert vann cyclo-cross i Erpe-Mere fem gånger. Han triumferade under 2007, 2008, 2009, 2012 och 2013. Övriga vinnare av Steenberg Cross var Bart Wellens, Kevin Pauwels och Klaas Vantornout.
En absolut höjdpunkt i historien om Steenberg Cross, som i januari 2015 på deras spår cyclocross hölls den belgiska mästerskapet. Klaas Vantornout, där flera månader tidigare hade vunnit Steenberg Cross, visade att leden i Erpe-Mere honom var verkligen mycket bra, bemöts av den belgiska titel i proffsen. Tom Meeusen slutade tvåa och Wout van Aert var tredje. Sanne Cant plockade i Erpe-Mere 2015 den belgiska titeln i damernas Laurens Sweeck vann mästerskapet i herrarnas löften, Eli Iserbyt vann SM-guld i juniorer och Eva Maria Palm triumferade i kategorin "Ladies Youth.

Placering av leden: Steenberg i Bambrugge

Steenberg Cross kommer att hållas i Bambrugge, vad en stad och ett distrikt i kommunen Erpe-Mere. Bambrugge har ca 1600 invånare. Cyklo-cross sker på och runt kullen "Steenberg. Denna kullen är den högsta punkten i Bambrugge, med en höjd av cirka 60 meter. På denna kulle finns bland annat en sporthall, ett bibliotek, och ovanför staden Erpe-Mere. Kullen heter "Domain Steenberg", eftersom detta berg redan länge sedan användes som en plats att bryta vit sten.

Program Steenberg Cross 2015

 • 12.00 nybörjare
 • 13h00 Juniors
 • 15.00 Elite och löften

Underhållning

Sångaren Wim Leys kommer att ge en föreställning på 14.00 på den allmänna tältet vid spår av Steenberg korset. Vallar ger en repertoar av holländsk Rock & Roll. Hans mest framgångsrika singel var "All sitt eget sätt", släpptes 2001.

Deltagare: startlistan Steenberg Cross

Huvudfolkmassa avdragare i denna korsning är Sven Nys. Under säsongen 2015-2016 Nys arbetar på sin avskedsturné. Dessutom kommer han att starta i de flamländska professionella motocross och detta inkluderar även Steenberg korset i Erpe-Mere. Hans lagkamrat och utbildning kompis Sven Vanthourenhout startar i Steenberg Cross. Klaas Vantornout, som vann Steenberg Cross 2014 och början av 2015 på trail i Erpe-Mere vann den belgiska yrkestitel, har också Steenberg Cross 2015 på sitt program. Den belgiska super talang Wout van Aert kommer också att börja i Erpe-Mere. Mästare holländska världen Mathieu van der Poel tyvärr inte kan köra Steenberg korset, eftersom han fortfarande har många problem med sina skador. Här är en lista över startnummer. Bland favoriterna för segern i Steenberg Cross i Erpe-Mere 2015 tillhör Wout van Aert och Sven Nys.

UCI

Steenberg Cross 2015 är på den internationella kalendern av UCI. Tävlingen arrangeras av UCI i kategori 2. Det innebär att de första 10 ryttare i resultatet av Steenberg Cross får poäng för UCI Cyclo-Cross World Ranking. Vinnaren får 40 poäng.

Live på TV

Steenberg Cross 2015 kommer finnas televised bor vid Telenet. Programmet börjar kl 14h45 på Sports Play Station 3. Denna sändare kan endast tas emot av abonnenter av Telenet Play Sports. Det finns troligen på den här tävlingen, ingen offentlig Livestream på Internet.

Resultat Steenberg Cross 2015

 • Wout van Aert
 • Michael Vanthourenhout
 • Sven Nys
 • Klaas Vantornout
 • Kevin Pauwels
 • Philipp Walsleben
 • Rob Peeters
 • Tom Meeusen
 • Jens Adams
 • Tim Merlier

 • Organisation

  Steenberg Cross arrangeras av Kungliga Wielerclub Erpe atletisk. Denna klubb under åren organiserade också vägraces i Erpe-Mere under mässan. Mitten av nittiotalet de också ordna studiebesök. Sedan 2002 har de också ordna en cyklo-proffs: Steenberg Cross. VD och sekreterare i klubben, Dirk D'Herde. Leden byggare är Ronny Prez och Renzo Raes.

  Tidigare utgåva: Steenberg Cross 2014

  År 2014 Steenberg Cross vanns av den belgiska Klaas Vantornout, före landsmannen Sven Nys och Tyskland Philip Walsleben. Steenberg Cross ansågs det året som en generalrepetition för den belgiska mästerskapet några månader senare i Erpe-Mere hölls. Och ja, Klaas Vantornout vann i januari 2015 faktiskt BK i Erpe-Mere.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha