Statsbudgeten - Intäkter och utgifter under 2010

På Budget Dagen, den 16 september, 2009 2010 års budget har de offentliggörs. Fallet med finansministern innehöll lite chockerande åtgärder eller planer på att revidera de offentliga finanserna. Eftersom det är definitivt behövs. Den förväntade intäkter under 2010 uppgår till 239800 miljoner euro, medan den budgeterade utgifterna uppgår till 272100 miljoner euro. En negativ skillnad på 32,3 miljarder euro, vilket motsvarar nästan 7% av nationalinkomsten. Alarmerande siffror.

Statsbudgeten 2010

Som verkligheten i 2009 års nationella budget 2010 utgör en allvarlig hål. Med nästan på Budget Dagen 2008 kreditkrisen eskalerade efter kollapsen av Lehman Brothers, var statsbudgeten redan inom en dag i papperskorgen. 2010 års budget visar mer realism, men lösningen saknas. Omsättningen är indelade i tre kategorier:
 • Direkt beskattning
 • Indirekt beskattning
 • Övriga intäkter, inklusive sociala avgifter från naturgas

 • Kraftig nedgång i direkta skatter

  Premiärminister Jan-Peter Balkenende och vice statsminister / ministern Wouter Bos Finans tjänstemän har fått i uppdrag att hitta 40 miljarder € och besparingar och ytterligare inkomster för att få budgeten tillbaka i linje. För 2010 års budget visar att det finns ett desperat behov. På grund av lågkonjunkturen, stigande arbetslöshet och fallande skatteintäkter företagens lönsamhet kommer betydligt lägre än Balkenende IV väntade i början av regeringstiden. Den ohämmade jakten på svarta pengar i ljuset av denna utveckling blir symbolisk politik. Statssekreteraren Jan Kees de Jager finansminister i en förväntade skattesänkningar med dokumenterad framgång är därför inte mer än en bluff.

  Indirekta skatter lägre med sjunkande företagens och konsumenternas utgifter

  De indirekta skatter visar en avsevärd krympning. Lägre bostadspriser och en tuffare utlåning har lett till en krympande bostads- och fastighetsmarknaden. Detta återspeglas i lägre intäkter från fastighetsöverlåtelseskatt. Kraftigt lägre auto försäljning slog ett hål i BPM väntat intäkter. Lägre förbrukning leder naturligtvis till lägre moms.

  Lägre intäkter och bidrag naturgas

  En oväntad senaste åren är ett bakslag under 2010. 2010 års budget gör det klart att naturgas intäkter på 14,7 miljarder euro under 2008 minskade till 10,3 miljarder euro 2009 och 9,8 miljarder euro år 2010. Och även i detta kategori premieinkomsten upplupna arbetslösheten är märkbar.

  Utgifter: kontra politik, men också svårt att vända

  Den Balkenende IV "säljer" den höga utgifter på grund av att investera anti-cykliskt. Men det slätade säga att i början av ramen sikt utgifter regeringen ökades. Inte bara genom att ta en alltför optimistisk ekonomisk tillväxt. Verkligheten är annorlunda: nederländska ekonomin krymper med 5% under 2009. Men de offentliga utgifterna visar också effekterna av en otymplig statsapparaten som hade lite revision har begåtts i det förflutna. I detta avseende den offentliga sektorn som en oljetanker. När det skickas till en viss riktning, tar det en stund innan kursen ändrades. Speciellt hälsosektorn är svårt att omorganisera och höger vid de fyra största statsbudgetnedskärningar bör komma från.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha