Starbucks säljer hållbart producerad kaffe

Kedjan kaffe hus Starbucks, ser vi expanderar snabbt i Nederländerna. Först på flygplatsen och sedan på de stora stationerna. I köpcentra i stora städer är nu öppna kontor. Förutom en kopp kaffe med eller utan en smörgås eller muffin har varit på många ställen har också gratis Wi-Fi. Produktionen av kaffe är hållbart och espresso som säljs i Nederländerna är 100% rättvisemärkt kaffe.

Uppkomsten

Starbucks Corporation bildades 1971 i Seattle. Företaget grundades av Jerry Baldwin, Zev Siegel och Gordon Bowker. Ursprungligen sålde kaffebönor och utrustning för att göra kaffe. Från 1982 efter Howard Schulz började på företaget som entreprenör var både kaffe samt kaffe och espresso drycker i sitt sortiment. Howard Schulz lämnade bolaget 1985 och startade sitt eget kaffekedjan II Giornale. Starbucks såldes sedan tillbaka till II Giornale och började den stora framgången. År 1987 fanns det kontor i Vancouver och Chicago. År 1996 även en filial i Tokyo .. Starbucks har 17 000 platser runt om i världen. Det finns kontor i Nordamerika och Latinamerika, Europa och Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet. Den sysselsätter totalt 147 436 anställda i detta bolag. Rosteriet för Starbucks utanför USA har etablerats i Nederländerna sedan 2002 och 1400 grenar av kaffe ges här. Från och med 2007 Starbucks ligger också i Nederländerna på flygplatsen Schiphol och sedan flera kontor var på de stora centralstationerna, som i Utrecht och Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Groningen och Hilversum. I Nederländerna samarbetat med Servex. I ett antal internationella tåg kan också köpa kaffe från Starbucks.

 Hållbar produktion

Sedan 2004 har Starbucks utvecklat ett program som heter Shared Planet. Sammanlagt 185 000 jordbrukare i 18 länder som ingår i detta program, som har sitt ursprung i samarbete med Conservation International. De råa kaffebönor är nu 77% av jordbrukare som arbetar inom ramen för detta program. Målen är följande:
  • Produkt avses en bra produkt till ett bra pris
  • Ekonomiskt motiverat att säga att jordbrukarna får betalt rättvist för produkten
  • Arbete Socialt ansvar under lämpliga humana förhållanden där barnarbete undviks
  • Miljöhänsyn uppnås genom en effektiv användning av energi och minska kemiska medel.

 Vad gör Starbucks mer

Förutom kaffe och te i alla typer kan Starbucks köper även andra varma och kalla drycker. I de flesta fall är också smörgåsar och sallader till salu, samt snacks och bakverk. Det finns en separat Starbucks Entertainment division där man kan lyssna på musik eller en bok att läsa. I Amerika, ibland ser vi Starbucks-butiker i en bokhandel eller stormarknad. Layouten av varorna betalat mycket uppmärksamhet. Det finns fåtöljer men också stora tabeller där du kan chatta med en grupp och dricka kaffe. Men små skrymslen där man kan sitta ner i små grupper. I Amerika utan även i flera andra länder har på Starbucks tillgång på Internet. Ibland helt obegränsat men ibland med en gräns på två timmar när du köper en kopp kaffe. Så det är på Schiphol möjligt att använda Wifi och i upprättandet av Centralstationen i Utrecht. Syftet är att möjliggöra kortsiktigt i alla Starbucks-butiker gratis internet.

 Amerika och Starbucks

Om en morgon i en av de större städerna i USA driver sedan du se skillnaden i livsstil. I Nederländerna dricker vi vår första kaffe eller te hemma och sedan gå till jobbet. I Amerika är det mycket trevligt att se människor gå på gatan med stora koppar kaffe och en muffins eller smörgås. Även i butikerna i Starbucks är mycket upptagen under morgonrusningen. Människor dricker sitt kaffe eller te och läsa tidningen. Speciellt stora koppar med lock i Nederländerna var långa okänd men vi ser nu på Starbucks i Nederländerna.

 Kvaliteten på kaffet

Många människor älskar de många smaker av pulverkaffe på Starbucks. Men det finns också människor som tror att kaffet är inte bra alls. Detta är en fråga om smak. Det är viktigt att veta att kaffe på Starbucks är alltid hållbart producerat kaffe. Så alla espresso gjord av 100% rättvisemärkt kaffe.

 Några typer av kaffe från Starbucks

Förutom den vanliga filterkaffe på Starbucks, bland andra vi kan också njuta av:
  • Espresso klassiker
  • Café Americano
  • Capuccino
  • Caramel macchiato
  • Mocha frapucciono

Kaffet finns i olika storlekar koppar. Det finns också te finns i många olika smaker.

 Bucks expanderar snabbt ut

Starbucks är redan 13 år i Kina. Här har de totalt 850 kontor. I februari 2013 den första butiken öppnades i Vietnam. I Indien, driver det sedan 2012. Nu kommer vi att gå att öppna kontor i Burma. Nu att sanktionerna har dragits tillbaka mot detta land, är det möjligt för företag att etablera sig här. Även i Thailand målet är att fördubbla antalet fall.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha